Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2016, 21:31
Čas čítania 0:00
Marek R.

Favorizovaní domáci Rusi odchádzajú z prvého zápasu porazení. Česká reprezentácia si zaslúžene pripisuje prvé tri body!

ŠPORT ČESKO RUSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Českí hokejisti sa nezľakli domáceho favorita a berú všetky tri body!

Dnes sa oficiálne začali Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2016, ktoré sa konajú v Rusku. Slováci si na svoj prvý zápas ešte deň museli počkať, keďže v sobotu sa pred obedom začne ich zápas proti Maďarsku, no českí hokejisti si svoju premiéru užili už dnes. A zápas to bol ako hrom, veď sa proti nim postavili domáci Rusi, ktorí sú považovaní s Kanaďanmi za najväčších favoritov turnaja a ktorých ženú vpred hluční domáci fanúšikovia.

Hoci medzi Slovákmi a Čechmi panuje zaslúžená bratská rivalita, nikdy som nemal dôvod im nefandiť. Aj dnes som im teda prial plné tri body a o dôvod viac na fandenie je aj fakt, že českú reprezentáciu trénuje náš bývalý reprezentačný kouč, Vladimír Vújtek. Ten mal s našimi chalanmi klasicky cieľ postúpiť do štvrťfinále, teraz je však pod oveľa väčším tlakom, keďže Česi majú ďaleko väčšie ambície každý rok a len štvrťfinále by bolo pre nich sklamaním. V príprave pred MS odohrala táto reprezentácia 9 zápasov, z ktorých 4 vyhrala v riadnom hracom čase, 1 po predĺžení a 4 prehrala. Hlavne prvá útočná trojica vyzerá viac než dobre, Plekanec si bude po spackanej sezóne Montrealu určite chcieť napraviť chuť a pomáhať mu v tom budú Pastrňák a Červenka. A vyzerá to tak, že silnou stránkou budú aj brankári, keďže Furch dnes naplno ukázal svoje kvality. 

Favorizovaní domáci Rusi odchádzajú z prvého zápasu porazení. Česká reprezentácia si zaslúžene pripisuje prvé tri body!
 

Čo sa týka Ruska, každoročne sú favoritom na zlato a tentoraz budú aj pod ešte väčším tlakom, keďže hrajú doma. Tím je nabitý hviezdami z NHL aj KHL, nájdeme tu napríklad Panarina, ktorý zažiaril vo svojej prvej sezóne v NHL a pravdepodobne si odnesie ocenenie pre najlepšieho nováčika súťaže. Sú tu však aj skúsenejšie kalibre, ako napríklad Alexander Radulov z CSKA Moskva či Sergej Mozjakin z Magnitogorsku. Najväčšou hviezdou je však pravdepodobne legendárny Pavel Dacjuk, ktorý odohral v NHL svoju poslednú sezónu.

Kvalita na strane Ruska je teda oveľa väčšia, čo sa potvrdilo aj na samotnom klzisku, Česi však boli zdatným súperom a navyše vedeli premeniť svoje šance. V prvých dvoch tretinách pridali v každej po jednom góle, keď sa najskôr presadil obranca Slovana Bratislava, Tomáš Kundrátek a v druhej tretine využili Česi aj presilovú hru zásluhou Romana Červenku, ktorého trestuhodne nechali ruskí obrancovia osamoteného pred bránkoviskom. Rusi mali taktiež obrovské šance, no nie a nie nájsť recept na výborného Furcha.

Tomáš Kundrátek takto otvoril skôre zápasu

Roman Červenka zvyšuje na 0:2

V záverečnej tretine museli Rusi tlačiť ešte viac a hoci mali niekoľko možností na zníženie, stále gól neprichádzal. V závere zápasu sa preto rozhodli pre odvolanie brankára, no to Česi trestali a zásluhou Birnera zvýšili už na 0:3! Brankár Furch si navyše dokázal udržať čisté konto a Česi tak zdolali favorizovaných Rusov rozdielom triedy. Gratulujeme!

Ten pocit, keď porazíte Rusko, no vy aj tak smútite, lebo vám jednoducho je.. šibe

Favorizovaní domáci Rusi odchádzajú z prvého zápasu porazení. Česká reprezentácia si zaslúžene pripisuje prvé tri body!

Anketa:
Fandíte aj napriek veľkej rivalite českej reprezentácii?
Áno
Nie
Áno
67 %
Nie
33 %
Domov
Zdieľať
Diskusia