Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. apríla 2016, 19:57
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

10 očakávaných blockbusterov roka 2016, z ktorých sa veľmi ľahko môžu stať prepadáky

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Vybrali sme pre vás 10 známych a očakávaných filmov, pri ktorých je šanca, že pohoria.

Očakávaným filmom, na ktoré sa všetci tešíme a veríme, že budú úžasné, sme venovali hneď dva články, keď sme predstavovali filmový rok 2016. Dnes sa však pozrieme na odvrátenú stranu mince. Čo tak očakávané snímky s veľkou šancou, že sa stanú buď prepadákom alebo sklamaním? Či už je to z hľadiska tržieb alebo výslednej remeselnej kvality, vybrali sme 10 veľkých projektov, na ktoré sa tešíme, zároveň sme však s očakávaniami veľmi opatrní. Aké na to máme dôvody, si potom vyjasníme pri jednotlivých počinoch. Pár filmov nás v tomto roku sklamalo. Možno sme mali prísť s výberom skôr, kedy bolo z čoho vyberať ešte viac, no tu dať dokopy desiatku až taký veľký problém nebol. 

1. Teenage Mutant Ninja Turtles 2/Ninja korytnačky 2 - 2. jún

Tu sú, myslíme, dôvody jasné. Báli sme sa už jednotky, ale tie trailery neboli až také zlé a stráviť sme dokázali aj dizajn naších obľúbených korytnačích bratov. Nakoniec to však nedopadlo najlepšie. Nefungovalo až príliš mnoho vecí, vrátane tragickej Megan Fox. Dvojka by mala byť o dosť lepšia, no aj tak sa nevyhne tomu, že nej bude cítiť prínos Michaela Baya, pričom bude ťažké vyvarovať sa predchádzajúcich chýb. 

10 očakávaných blockbusterov roka 2016, z ktorých sa veľmi ľahko môžu stať prepadáky
Zdroj: Paramount


2. Ice Age 5 - 14. júl

Môžeme si to povedať na rovinu. Doba ľadová je s každým ďalším dielom o niečo slabšia a menej zábavnejšia. Čiastočne to bude možno aj tým, že sme starší aj my, ktorí na jednotke tak trochu vyrastali. Piata časť bude podľa všetkého iná, než tie predchádzajúce. Premiéruje síce len o tri mesiace, no trailery ani žiadne iné propagačné médiá ešte neodhalili nového záporáka či antihrdinu. Je teda možné, že jediným záporákom bude príroda, respektíve vesmír, keďže na planétu Zem sa rútia asteroidy a naše obľúbené postavy sa budú musieť opäť raz zachraňovať pred niečím, čo nedokážu ovplyvniť. Séria sa už len recykluje za účelom zisku, a tak je jasné, prečo sa bojíme toho, že kvalitatívne prepadne. 

10 očakávaných blockbusterov roka 2016, z ktorých sa veľmi ľahko môžu stať prepadáky
Zdroj: Fox

3. Hardcore Henry - 21. apríl 

Úprimne? Tu sa bojíme len finančného prepadáku. Bad Motherfucker, klip Ilju Najšullera, podľa ktorého tohto talentovaného filmára našli, aby mu ponúkli pár miliónov na natočenie celovečerného filmu z pohľadu prvej osoby, sa nám páčil, no a po prvom traileri nás už tento šialený akčný film mal v hrsti. Sme deti odrastené na osemdesiatkových akčných filmoch, takže rátame, že v kine budeme ako v nebi. Avšak, možno to tak nevidí veľa ľudí a je celkom možné, že kiná, hoci nebudú zívať prázdnotou, nebudú ani preplnené. Budget nebol veľký, rovnako ako reklamná kampaň, takže menšie tržby sponzorov nepoložia, avšak by bolo pekné, keby sa film niekoľkonásobne zaplatil (samozrejme, ak za to stojí, čo sa dozviete v našej recenzii už v piatok).

10 očakávaných blockbusterov roka 2016, z ktorých sa veľmi ľahko môžu stať prepadáky
Zdroj: STX

4. Now You See Me 2 - 16. jún

Keď Louisa Leterriera (The Incredible Hulk, prví dvaja Kuriéri, Utrhnutý z reťaze, Grimsby) na režisérskej pozícii nahradí John Murray Chu (G. I. Joe 2 a nejaké Let’s Dance filmy), cítime prúser a asi v tom nie sme sami. Zápletka nie je nijako očarujúca a zdá sa, že najkrajšie či vizuálne najoriginálnejšie zábery si autori minuli na trailery. Mne osobne sa jednotka ešte páčila a užíval som si to, no mnoho ľudí so mnou v tomto nesúhlasí a na dvojku sa neteší už dupľom. Je potvrdené, že sa pripravuje aj trojka. Avšak, ak by došlo k negatívnym recenziám a slabým tržbám...

10 očakávaných blockbusterov roka 2016, z ktorých sa veľmi ľahko môžu stať prepadáky
Zdroj: Lionsgate/Summit

5. Warcraft - 9. jún

Už sa tešíme na komentáre. Zástupy hráčov nám prídu spáliť servery, ale áno, aj Warcraft môže dopadnúť zle. Nakoniec, stalo sa to asi 90% filmom natočeným podľa hernej predlohy. Vizuál, bitky a celkový dojem z fantasy sveta bude asi úžasný, ale to nestačí. Zvedaví sme najmä na zápletku, motivácie postáv a dej ako taký. Jediný dôvod, prečo máme vieru v tieto aspekty, je režisér Duncan Jones, ktorý má so svetom Warcraftu bohaté skúsenosti, navyše režíroval úžasný Source Code. Budeme veriť, že pôjde o nezabudnuteľný kino-zážitok, avšak sme na pozore. Universal však môže byť pokojné aspoň v súvislosti s tržbami. Kasový prepadák nehrozí ani náhodou. 

10 očakávaných blockbusterov roka 2016, z ktorých sa veľmi ľahko môžu stať prepadáky
Zdroj: Universal

6. Underworld: Blood Wars - 27. október

Pozitívne je, že sa vrátia sexi Kate Beckinsale a aj Theo James ako upír menom David. Režírovať to má neznáma Anna Foerster (pripraví Source Code 2), no a po posledných Underworldoch si už vlastne ani nie sme istí, či chceme nejaký ďalší. Iste, Kate Beckinsale je Kate Beckinsale, ale ani ona nezachráni celý film v prípade, že nebude fungovať najlepšie. Nevieme sa dočkať prvého traileru, ktorý snáď napovie, či sa máme báť alebo tešiť. Mimochodom, snímka sa natáčala aj v Prahe.  

10 očakávaných blockbusterov roka 2016, z ktorých sa veľmi ľahko môžu stať prepadáky
Zdroj: Sony/Screen Gems

7. Ghostbusters - 15. júl

Ivan Reitman, náš rodák a režisér originálneho filmu, asi zúri. Reboot Ghostbusters s ženským tímom totiž nevyzerá veľmi lákavo a prvým trailerom to trošku pokašľal. Skúsime snímku neodsúdiť, ale vo svete jej verí len málokto. My sa tešíme aj tak. Hrá Chris Hemsworth, dočkáme sa celej plejády cameí z pôvodného filmu a Kate McKinnon vyzerá oproti svojím kolegyniam ako bohyňa. Budeme veriť, že Paulovi Feigovi po komédii Spy nedošli nápady a humor.

10 očakávaných blockbusterov roka 2016, z ktorých sa veľmi ľahko môžu stať prepadáky
Zdroj: Sony

8. Star Trek Beyond - 21. júl

Tešili sme sa, fakt. Nový Star Trek bude oslavovať 50. výročie tejto vesmírnej ságy a k režisérskemu kormidlo prišiel Justin Lin (natočil najlepší diel Rýchlo a zbesilo ságy). Je škoda, že Sofia Boutella (kráska s veľmi smrtiacimi nohami z Kingsman) bude kompletne zamaskovaná a asi ju ani nespoznáte, no záporáka bude hrať Idris Elba. Okrem toho sa so scenárom hral sám Simon Pegg. Z toho nám vychádza, že nás to buďto úplne nadchne, alebo ťažke sklame. V máji uvidíme nový trailer, dúfajme teda, že bude lepší, než ten prvý (sám Pegg prehlásil, že mu nesadol a dušoval sa, že film zachytil v nevhodnom svetle). 

10 očakávaných blockbusterov roka 2016, z ktorých sa veľmi ľahko môžu stať prepadáky
Zdroj: Paramount

9. Independence Day: Resurgence - 23. jún
Prečo sa bojíme? Asi to bude tým, že Roland Emmerich nenatočil od prvej časti Dňa nezávislosti nič, čo by sa páčilo majoritnej časti filmových fanúšikov. Musíme uznať, že sa púšťal len do veľkých, ambicióznych projektov či katastrofických blockbusterov, kde jasne preukázal svoj talent, nikdy už ale nezopakoval úspech a kvalitu zároveň tak, ako práve pri Dni nezávislosti s Willom Smithom a Jeffom Goldblumom. Dvojka vyzerá z prvých záberov kolosálne a fakt sa na ňu tešíme, no sme obozretní. Produkcia takýchto rozmerov je totiž náročná a je tu toho toľko, čo by vo finále mohlo vypáliť katastrofálne, že veľmi optimistickí byť nemôžeme. Akcia, humor, veľkoleposť... to všetko tam bude. Ostáva veriť, že to bude fungovať ako celok a nebude to len o obrovskej deštrukcii.

10 očakávaných blockbusterov roka 2016, z ktorých sa veľmi ľahko môžu stať prepadáky
Zdroj: Fox

10. Magnificent Seven - 22. september

Za prvé, ide o remake. Za druhé... žiadne ďalšie obavy vlastne neexistujú. Točí to Antoine Fuqua, režisér Southpaw či Training Day a k dispozíicii má takých hercov, ako napríklad: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Wagner Moura (Escobar v seriáli Narcos) či Vincent D’Onofrio. Človek by si povedal, že taká posádka zlý film natočiť nemôže, no všetci dobre vieme, ako to s remakami chodí. Stále sme nevideli z filmu ani jeden záber a nevieme ani, v akom tóne sa westernovka bude niesť. Bude remakovať pôvodných Kurosawových Sedem samurajov, Sturgesovu klasiku alebo príde Fuqua s vlastnou víziou?

10 očakávaných blockbusterov roka 2016, z ktorých sa veľmi ľahko môžu stať prepadáky
Zdroj: Sony

Napadlo nám veľa ďalších filmov. Nie sme si istí ani tým, že po Burtonovom podarenom poňatí Alicy v krajine zázrakov zvládne jeho nástupca to isté, trailermi nás nepresvedčil ani Bryan Singer a jeho X-Men či Legenda o Tarzanovi od Davida Yatesa (Harry Potter). Kadejako môže dopadnúť aj Sausage Party od Setha Rogena, War Dogs či remake Pete’s Dragon (o tom pre Ben Hur ani nehovoriac). Vzhľadom na nedostatočný úspech a spokojnosť divákov a čitateľov Brownových kníh by sme sa mohli báť aj o Inferno, no pevne veríme, že do tretice to Ronovo Howardovi už vyjde na jednotku. Ak sa však bojíme prekliatia filmov natočených podľa počítačových hier, otáznik visí aj v prípade adaptácie Assassin’s Creed s Michaelom Fassbenderom a Marion Cotillard. Našťastie, režíruje Justin Kurzel (Macbeth), pričom sa tu bavíme o hereckej špičke, takže to prepadák snáď nebude. 

Anketa:
Ktorý film z nášho výberu dopadne podľa vás kvalitatívne najhoršie?
Magnificent Seven
Ghostbusters
Hardcore Henry
Ice Age 5
TMNT 2
Now You See Me 2
Warcraft
Star Trek Beyond
Independence Day: Resurgence
Underworld 5
Magnificent Seven
2 %
62 Hlasov
Ghostbusters
34 %
970 Hlasov
Hardcore Henry
5 %
156 Hlasov
Ice Age 5
8 %
229 Hlasov
TMNT 2
12 %
351 Hlasov
Now You See Me 2
5 %
130 Hlasov
Warcraft
14 %
390 Hlasov
Star Trek Beyond
5 %
147 Hlasov
Independence Day: Resurgence
5 %
138 Hlasov
Underworld 5
10 %
286 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia