Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2016, 13:20
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Neďaleko Prahy objavili zabudnutú knižnicu Heinricha Himmlera. Nacista bol fascinovaný okultizmom, mágiou a rituálmi

ZAUJÍMAVOSTI ČESKO
Uložiť Uložené

Desaťročia sa skrývala v sklade Národnej knižnice.

Heinrich Himmler patril medzi najmocnejších nacistických pohlávarov, ale iba málo ľudí pozná aj jeho záhadnejšiu stránku, ktorou opovrhoval aj samotný Adolf Hitler. Počas svojho života sa Himmler zameral na okultizmus, čarodejníctvo a mágiu, pretože veril, že árijská rasa a nevysvetliteľné čary majú toho veľa spoločného a mohli by dokázať, že Árijci predsa len stoja nad všetkými ostatnými ľuďmi. Himmler sa teda pustil do zbierania úctyhodného počtu kníh, ktoré sa všetky zameriavali na nadprirodzené javy a rôzne rituály, ktoré sa vykonávali napríklad ešte v stredoveku. Šéf jednotiek SS počas svojho súkromného výskumu zistil napríklad to, že jedného z jeho predkov pred rokmi upálili za čarodejníctvo a veril dokonca aj tomu, že katolícka cirkev chcela pomocou mágie zničiť Svätú rímsku ríšu.

Informácie o zbierke kníh Heinricha Himmlera sa odrazu stali opäť relevantnými, pretože sa nórskym výskumníkom podarilo objaviť zabudnutú knižnicu tohto nacistického pohlavára obsahujúcu viac než 13-tisíc výtlačkov najrôznejších kníh o okultizme a mágii. Zbierku sa pritom podarilo nájsť v sklade Národnej knižnice Českej republiky niekoľko kilometrov od Prahy, kde za posledných 50 rokov nikto nevstúpil, a mala by dokonca obsahovať aj knih, ktoré nacisti ukradli zo sídla nórskeho sídla slobodomurárov známych svojimi rituálmi. Knižnica dostala ešte pred rokmi, keď nikto nevedel, kde by sa mohla nachádzať, prívlastok Čarodejnícka knižnica a nórska televízia sa v blízkych mesiacoch chystá urobiť o významnom náleze aj dokumentárny film. Knihy pritom nemali zostať v Česku, ale zakotviť mali na hrade Wewelsburg, ktorý slúžil ako akási svätyňa jednotiek SS. 

Neďaleko Prahy objavili zabudnutú knižnicu Heinricha Himmlera. Nacista bol fascinovaný okultizmom, mágiou a rituálmi
Zdroj: www.pizzatravel.com.ua

Autorom fotografie náhľadu je Daniel Baránek a fotografia bola použitá pod licenciou Creative Commons. Zdrojom fotografie je web Wikipedia Commons.

Domov
Zdieľať
Diskusia