Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2016, 9:14
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Prichádzajú sedmičky s množstvom nových vychytávok

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Dve mobilné novinky z dielne Samsungu a ich hlavné prednosti.

Dobré urobili ešte lepším a vrátili aj niečo pôvodné, po čom ľudom srdce pišťalo. Kombinácia skla a kovu, elegantný dizajn, vysoký výkon, pokročilý fotoaparát, odolnosť voči vode a prachu, rýchle nabíjanie, či využitie pamäťovej microSD karty. Najnovšie vlajkové lode Samsungu – Galaxy S7 edge a Galaxy S7 – sú tu v plnej kráse.

Len dva týždne ubehli od ich predstavenia svetu v plnej barcelonskej paráde, ktorú si nenechal ujsť ani zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg a už sú na Slovensku. Dvojičky Samsung Galaxy S7 edge a Galaxy S7. Osvedčený dizajn je zjemnený a poskytuje výraznejšie krivky najmä na zadnej strane, vďaka čomu sa oba smartfóny držia ešte príjemnejšie a lepšie. Po oboch stranách zakrivený edge ponúka vylepšenie v podobe zdvojeného menu na ľavej alebo pravej strane, čím ešte viac využijete jeho zakrivenie. Neoceniteľným doplnkom je nová funkcia displeja s názvom Always-On, ktorá neustále ukazuje základné informácie ako čas, dátum a zmeškané hovory.

Prichádzajú sedmičky s množstvom nových vychytávok
Zdroj: www.samsung.com

Vylepšením prešla aj odolnosť. Použité sklo na zadnej a prednej strane je už tradične Gorilla Glass 4. Novinkou je odolnosť voči vode a prachu so stupňom ochrany IP68, čo im umožňuje vykúpať sa vo vode v hĺbke až 1,5 metra počas 30 minút a to bez použitia akejkoľvek krytky na slúchadlovom jacku či mini USB konektore. Takže už žiadne obavy, že vás v lete hodia nečakane do bazéna.

Odporúčané
Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko 18. januára 2024, 14:30

Vývojom prešiel aj fotoaparát, ktorému stačí rozlíšenie 12 Mpx so snímačom Dual Pixel Sensor. Vďaka revolučnej technológii Dual Pixel, má fotoaparát vyššiu rýchlosť uzávierky a presnejšie automatické zaostrovanie. Zároveň je schopný zachytiť viac svetla, takže je vhodný aj na fotenie či natáčanie pri intímnom osvetlení a zábery budete mať ostré a bez rozmazania. Aby vám nedošiel dych v podobe plnej pamäte, môžete si ju rozšíriť o ďalších 200 GB prostredníctvom micro SD karty

Prichádzajú sedmičky s množstvom nových vychytávok
Zdroj: www.samsung.com

Čo je asi najväčšou chuťovkou pre pánov a pár vybraných dám, je hranie hier. Vďaka chladeniu tekutinou aj hry náročné na grafický výkon bežia vždy plynule a s výrazne menším oneskorením a vybíjaním batérie. Zároveň sa smartfóny neprehrievajú a vy sa sústredíte len na skóre. Prostredníctvom nového doplnku Game Launcher si môžete manažovať nastavenia hier, aby ste šetrili spotrebu batérie, či obmedzili notifikácie počas hrania. V spojení s okuliarmi pre virtuálnu realitu Gear VR si obe sedmičky môžete vychutnať naozaj naplno. 

A keďže všetci riešime výdrž batérie, zvýšila sa jej kapacita – u S7 na 3000 mAh a v prípade S7 edge až na 3600 mAh. Zároveň sa znížila celková spotreba, takže vydržia na jedno nabitie oveľa dlhšie. A keď sa vám predsa vybijú, nabijete ich v priebehu 90, resp. 100 minút. Súčasne sa zrýchlilo aj bezdrôtové nabíjanie, s ktorým nemusíte riešiť pomotané káble.

Ak vám nestačil opis noviniek, viac toho nájdete na www.samsung.sk.

Prichádzajú sedmičky s množstvom nových vychytávok
Zdroj: www.samsung.com
Domov
Zdieľať
Diskusia