Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2016, 15:14
Čas čítania 0:00
Peter Nemček

Žena vyprala výherný tiket v práčke a 42 miliónov odniesla voda. Nepríjemná náhoda sa však vôbec udiať nemusela

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ako vypratý tiket spôsobil vrásky na čele jednej žene. *Sponzorovaný obsah*

Asi každému z nás se niekedy stalo, že si v vrecku oblečenia niečo zabudol a prišiel na to až vo chvíli, keď daný kúsok oblečenia vyťahoval z práčky. Stalo se to aj Susanne Hinte z Veľkej Británie, ktorá však vyprala výherný lotériový tiket! Dokážeš si asi predstaviť, že v jej prípade to bola nehoda na nezaplatenie.  Susane si je istá, že tiket, ktorý vyprala je ten, ktorý vyhráva druhú polovicu rekordného jackpotu v hodnote 66 miliónov libier (cca 85 mil.eur) v britskej národnej lotérií. Bude ešte môcť svoj vypraný a poničený tiket uplatniť a získať výhru? Pozrite sa, ako sa dá vyhnúť podobným nepríjemnostiam.

Nešťastná žena a jej vypratý tiket

Žena vyprala výherný tiket v práčke a 42 miliónov odniesla voda. Nepríjemná náhoda sa však vôbec udiať nemusela

V sobotu 9. januára sa konalo historicky významné žrebovanie britského Lotta. Žrebovalo sa o rekordnú sumu v hodnote 66 miliónov libier, okolo 85 mil. eur. Po dvoch mesiacoch, kedy jackpot britského Lotta neriadene rástol, sa konečne podarilo vyhrať hlavnú cenu! Krátko po žrebovaní boli zverejnené víťazné čísla - 26 - 27 - 46 - 47 - 52 - 58 a Bonus 48. Ukázalo sa, že šťastie sa usmialo hneď na dvoch tipujúcich, ktorí správne tipovali tieto čísla. Každý z nich vyhral cca 42 miliónov eur. Majitelia jedného víťazného tiketu sa o výhru prihlásili vzápätí, ale na druhého výhercu sa ešte čakalo.

Príbeh Susanne Hinte reprezentuje nočnú moru všetkých tipujúcich do lotérie. Rozvedená matka dvoch detí, zaneprázdnená a unavená, ako si iste viete predstaviť, bezmyšlienkovite vložila svoje džínsy do práčky, bez toho, aby predtým skontrolovala obsah vreciek. Neskôr zistila, že spoločne s oblečením vyprala tiež lotériový tiket, ktorý vyhral 33 mil. libier, v prepočte teda okolo 42 miliónov eur. Susanne teraz čaká, či bude tiket uznaný a priznala, že ho skúšala vysušiť aj fénom. Podľa Susanne je na tikete viditeľný rok, ale bohužiaľ nie celý dátum - a to je problém. Susanne teraz potrebuje dokázať, že je skutočnou právoplatnou výherkyňou a že jej náleží druhá polovica hlavnej výhry rekordného jackpotu. Neskôr sa síce objavili dohady o tom, že žena tiket schválne upravila, ale nič nebolo potvrdené.

Je očividné, že peniaze z jackpotu by ju zabezpečili na niekoľko desaťročí dopredu, ale v prípade, že jej tiket nebude uznaný, sa jej možno pred očami zrúti svet. Nič síce koniec koncov nestratí, ale príde o desiatky miliónov len preto, že neverila svojej šanci uhádnuť správne čísla a tiket jednoducho zapatrošila. Na druhej strane, v dnešnom svete sa už človek na papierové tikety vlastne ani spoliehať nemusí, pretože už netreba navštevovať rôzne stánky osobne, ale stačí sadnúť za počítač a vyskúšať šancu v internetovej lotérii. Všetko funguje na rovnakom princípe, ale online lotéria odstraňuje možnosť prísť o svoju výhru kvôli nešikovnosti, pretože tikety sa okamžite po podaní zapíšu do užívateľského účtu a potvrdia mailom, takže nehrozí, že by si ich človek nechtiac vypral spolu s nohavicami. Momentálne sa pritom v hre EuroJackpot hrá o slušných 31 miliónov eur, takže ak si trúfaš a chceš skúsiť šťastie, môžeš tak jednoducho a rýchlu urobiť priamo cez internet na Lottoland.com.

Domov
Zdieľať
Diskusia