Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2016, 20:49
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Lucy Hrušková: Idem síce v Gogových šľapajách, ale tešia ma vlastní fanúšikovia (Rozhovor)

REFRESHER YOUTUBE
Uložiť Uložené

Ako sa z nenápadnej Lucky stala šikovná youtuberka.

Keď si najpopulárnejší slovenský youtuber Gogo pred pár rokmi našiel priateľku, množstvo jeho internetových fanúšičiek nedokázalo tento fakt prijať. Lucia Hrušková, alebo Lucka či Lucypug, dlho váhala, kým sa vôbec objavila v prvom Gogovom videu, ale o približne rok neskôr už poslúchla rady mnohých ľudí z okolia a vydala sa na vlastnú dráhu youtuberky, keď si založila svoj kanál. Keď sme ju preto oslovili s otázkou, či by nám rada zodpovedala niekoľko otázok o jej samotnej, o spolužití s Gogom a jej výhliadkach do budúcnosti, ochotne súhlasila a je celkom možné, že sa dozvieš aj niečo nové zo zákulisia najpopulárnejšieho slovenského internetového páru.  

Lucy Hrušková: Idem síce v Gogových šľapajách, ale tešia ma vlastní fanúšikovia (Rozhovor)

Väčšina ľudí ťa už zrejme pozná, ale mnohí ťa stále považujú za Gogovu frajerku. Mohla by si sa nám teda predstaviť a povedať pár slov o tom, aká Lucka vlastne je?

Je to tak ako hovoríš, väčšina ľudí ma stále vníma ako Gogovu frajerku a zrejme ešte dlho bude trvať, pokým ma začnú vnímať ako samostatnú osobu. Mám 20 rokov, momentálne idem v Danielových šľapajách, rozbehla som vlastný YouTube channel zameraný hlavne na ženské publikum. Okrem tvorby videí študujem na vysokej škole marketing a svoj voľný čas rada trávim s kamarátmi. A čo sa týka mojej povahy, tú by som vystihla asi týmito slovami: tvrdohlavá, cieľavedomá, precízna.

Kedy ťa začalo zaujímať umenie a všetko s ním spojené, ktoré ťa vlastne priviedlo aj na strednú školu s týmto zameraním?

Už v mladom veku som si po večeroch rada kreslila a okolie mi hovorilo, že mám talent. Tak som svojich ďalších 8 rokov venovala výtvarnému krúžku a týmto smerom som chcela pokračovať aj na strednej škole.

Akým koníčkom si sa v tom čase venovala a čo patrilo medzi tvoje mimoškolské aktivity?

Ako som už spomínala, poobedia som trávila kreslením a chodila som na volejbal. Potom prišla stredná, veľa povinností a zrazu nebol čas na krúžky. No vždy som si našla chvíľu na nakupovanie a sedenie a kecanie s kamoškami v kaviarni. Tak som trávila skoro každé poobedie, ak bol čas.

Odporúčané
Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny 15. februára 2024, 12:30

Goga si spoznala už relatívne skoro, ale on vždy hovoril, že ste sa spočiatku veľmi nebavili. Teraz máme konečne možnosť zistiť aj z tej druhej strany, prečo tomu tak bolo a čo sa vlastne postupom času zmenilo? Áno, boli sme spolužiaci, ale ako hovoril, veľmi sme sa nebavili, väčšinou sme sa podpichovali a doberali. Nedali sme si priestor sa spoznať a hneď z prvého pohľadu sme sa navzájom odsúdili. Ako to už býva, v triedach sú spolužiaci rozskupinkovaní a on nepatril k tým ľuďom, s ktorými som vychádzala.

Keď sa Gogo dostal do povedomia Slovákov už pred pár rokmi, neovplyvnilo to jeho správanie v škole?

Považovala som ho za chalana, ktorý si točí videá na YouTube a nejak som jeho správanie neporozovala, možno to bolo tým, že bol stále rovnaký.

Čím ťa vlastne Gogo okúzlil?

Daniel je a bol úplne iný ako ostatní chalani v jeho veku. Myslí na budúcnosť, kariéru a robí, čo ho baví. Od toho momentu, keď sme začali spolu vychádzať, bol veľmi pozorný, milý a správal sa tak, ako by sa mal správať chalan k babe. Čo je v tejto dobe rarita.

Lucy Hrušková: Idem síce v Gogových šľapajách, ale tešia ma vlastní fanúšikovia (Rozhovor)

Aké bolo vaše prvé rande a kto sa vlastne odhodlal urobiť ten prvý krok?

Prvýkrát sme sa dali do reči v piatok večer na párty, kde sme aj čosi popili a boli sme viac odhodlaní sa spoznať. Písali sme si správy, až kým to neprerástlo k stretnutiam aj pomimo školy. Daniel bol ten, ktorý spravil prvý krok a zavolal ma von.

Koľko času prebehlo, kým ťa Gogo zavolal do svojej garáže či domov? Nebála si sa tak trochu, že vzťah s populárnym človekom bude príliš náročný?

Ubehol asi mesiac a pol a zavolal ma k sebe do garáže na pohodový večer pri filmíku. Bolo mi s ním veľmi dobre, veľa sme sa nasmiali, narozprávali a od začiatku som ho brala ako super chalana, no na vzťah som nemyslela. Nechcela som na to tlačiť, nechala som veci plynúť samé.

Ako dlho trvalo Gogovi presvedčiť ťa, aby si s ním natočila video? Vieme, že spočiatku si sa kamery celkom hanbila.

Vyše polroka. Obávala som sa ohlasov na video a hlavne názorov na mňa. Vtedy som si ešte veci veľmi pripúšťala k srdcu a niektoré slová ma dokázali veľmi zraniť, no teraz si už z toho veľkú hlavu nerobím. A pred kamerou mám rešpekt dodnes, viem, že to, čo poviem na kamere, len tak naspäť nevrátim.

Ako prebiehalo vaše rozhodnutie prenajať si vlastný byt a čo na to hovorili tvoji rodičia? Nemali s tým problém?

Daniel potreboval väčší priestor na tvorbu videí a hlavne trávil celé dni v garáži bez okna, toalety a poriadneho vetrania. Potreboval už niečo väčšie, kde bude mať súkromie a nebudú mu fanúšikovia klopať celé dni na dvere. Preto sme zvážili, že byt bude dobré rozhodnutie. A moji rodičia? Poslali ma sa o Daniela postarať, aby nebol sám na celú domácnosť.

Aj keď ťa zrejme mnohí dlho presvedčali, svoj vlastný kanál si si založila stále relatívne nedávno. Aké rozhodnutia a vplyvy za týmto krokom stáli?

Situácia youtuberov na Slovensku. Naši susedia Česi majú veľa youtuberiek a na Slovensku žiadna poriadna nebola. Prišlo mi to trošku nefér a chcela som aj prispieť nejakým tým videjkom na slovenskom Youtube. Toto rozhodnutie neľutujem a som rada, že ma do toho toľko ľudí pritlačilo.

Odporúčané
Slovenský youtuber Halien skončil za mrežami. Za biznis s kokaínom a extázou mu hrozí až 15 rokov Slovenský youtuber Halien skončil za mrežami. Za biznis s kokaínom a extázou mu hrozí až 15 rokov 31. októbra 2023, 11:30

Je očividné, že vzťah s Gogom ti otvoril dvere na Youtube, ale dnes máš už čiastočne vlastnú divácku základňu a každé video atakuje hranicu 200-tisíc zhliadnutí. Čakala si také vrelé prijatie? Predsa len mnohé fanúšičky mohli napríklad žiarliť.

Čakala som, že si pár ľudí moje videá pozrie, ale tento počet rozhodne nie. Neverila som, že by niekoho môj prejav a forma videí mohli baviť, preto som tak dlho rozhodovala, či s tým začať. Som veľmi šťastná, že už aj ja mám vlastné fanynky, ktoré sledujú každé moje video a pýtajú si aj ďalšie. A žiarilivé fanúšičky sú a vždy aj budú, to k tomu patrí :)

Na svojom kanáli nahrávaš videá rôznych žánrov, od tagov, cez hauly až po varenie. Tvorba ktorého typu videí ťa baví najviac?

Najviac ma bavia tagy a hauly. Hauly sú také pohodové, kľudné a pri tagoch sa väčšinou veľa zasmejem a treba do nich vložiť veľa energie, aby neboli nudné.

Lucy Hrušková: Idem síce v Gogových šľapajách, ale tešia ma vlastní fanúšikovia (Rozhovor)

Neplánuješ jedného dňa sadnúť za počítač a skúsiť sama nahrať aj nejaké to video z počítačovej hry? Gogo by ťa určite v niečom takom podporil.

Plánujem, dokonca si to ľudia pýtajú. No obávam sa, že pri tom budem väčšinu času ticho, pretože ja sa pri hrách veľmi sústredím a na rozprávanie už nemyslím. Ale určite ešte nejakéto herné videjko vymyslím.

Ako dlho ti trvalo naučiť sa svoje videá upravovať sama? Rozprával ti do toho Gogo priveľa?

Začiatky boli ťažké, nevedela som si nastaviť kameru, mikrofón a samotné video zostrihať. Všetko mi ukázal a ja som sa snažila si to zapamätať, aby som ho už nabudúce nemusela otravovať. Videá som točila hlavne v tom čase, keď nikto nebol doma, aby som mala kľud. A práve vtedy som sa dosť potrápila, ale zase na druhej strane aj naučila. Časom som sa už nemusela na nič pýtať.

 

Okrem iného máš aj svoju vlastnú sériu tričiek, a keďže ti móda nie je cudzia, nemáš sen mať raz vlastnú značku či sériu oblečenia v obchodoch?

Svoje tričká a oblečenie si navrhujem už veľmi dlho, dokonca práve kvôli tomu som sa s Danielom v škole dala do reči. Bol už dosť známy youtuber, mal svoje oranžové tričká a zháňala som kontakt na firmu, ktorá by pár spravila aj mne. Keďže som ako-tak vedela ovládať grafické programy, navrhovala som si dizajny a chcela som začať so svojou vlastnou kolekciou. Daniela upútalo moje odhodlanie sa do niečoho pustiť a pomáhal mi začať. Minulý rok som pustila von tričká s mojím dizajnom, dokonca ešte skôr, ako som začala točiť. Raz by som určite chcela mať aj svoj kamenný obchod s oblečením.

Keďže obaja musíte byť celkom slušne zaneprázdnení, koľko času vám zostáva na toho druhého?

Niektoré večery si vopred určíme a vymyslíme si program. No nie vždy je isté, že to aj vyjde a nič nám do toho nepríde. Snažíme si vyčleniť toľko času, aby sme stihli postíhať svoje povinnosti a zároveň sa nezanedbávali.

Momentálne študuješ na vysokej škole, prečo si sa rozhodla pokračovať v štúdiu a čomu by si sa raz chcela profesionálne venovať?

Mám vyštudovaný grafický dizajn a rozhodla som sa vyskúšať marketing, keďže ten je k tomu veľmi príbuzný a teraz vo svete aj dosť využívaný. V budúcnosti som sa plánovala  zamestnať v reklamnej agentúre, no teraz by som prijala aj pozíciu na marketingovom alebo PR oddelení, keďže toto odvetie ma veľmi baví.

Neprichádzajú ti ponuky od rôznych značiek, aby si pre nich vyšla aj na mólo? Predsa len, patríš medzi sympatické mladé slečny.

Ó, tak ďakujem. Ponuky prichádzajú, ale skôr na propagáciu ich značiek vo videu. Ako modelku ma ešte nevolali (smiech).

Aké kroky na tvojom kanáli môžeme v budúcnosti očakávať? Chystáš nejaké veľké projekty, napríklad niečo s Danom?

Určite plánujem niečo, čím si ma ľudia zapamätajú a nebudú ma vnímať iba ako Gogovu priateľku. Myslím, že oproti americkým youtuberom máme ešte čo vylepšovať a do toho by som sa rada pustila.

Neplánuješ začať spolupracovať so slečnami na Youtube napríklad z Česka? Nehovorila si s nimi o možných spoločných videách?

Možno niečo vymyslíme. No vo veľkom kontakte nie sme, na akciách prehovoríme pár slov. Ale fanúšikovia by nás v spoločnom videu určite privítali.

Ako hodnotíš stav našej youtube scény? Majú vôbec začínajúci tvorcovia šancu preraziť, keď sa nám vytvorila už stabilná skupina youtuberov?

Hodnotím ju zväčša pozitívne, hlavne tých, ktorí si dávajú záležať aj na kvalite videa. Dobrá kamera, nízka clona, prijemné nasvetlenie urobí svoje. No stále je veľa takých, ktorí nemyslia na to, že videá pozerajú aj mladší diváci a sú pre nich vzormi. Mali by si dávať pozor a sledovať svoje správanie pred kamerou. Momentálne sa roztrhlo vrece s youtubermi a veľa z nich aj začína robiť vlastnú tvorbu. Začiatky sú ťažké, no keď zamakajú a budú robiť správne a rozumné kroky, tak určite prerazia.

Dalo by sa vďaka finančným príjmom z aktivít okolo tvojho kanálu vyžiť? Nechceme presné čísla, ale samozrejme, že to bude mnohých zaujímať.

Aj hej, ale musela by som žiť veľmi šetrne. Momentálne sa snažím hlavne šetriť a nejaké tie drobné odkladať na cestovanie. Kým som mladá, chcela by som precestovať čo najviac miest, preto sa teraz snažím peniaze nerozhadzovať a pracovať na videách.

Keby si mohla na Gogovi zmeniť jednu vec, aká by to bola?

Nech myslí trochu aj na seba a svoje zdravie. Dokáže aj celé noci pracovať na videách. Na druhý deň od skorého rána rieši stretnutia a potom si uvedomí, že nemal čas ani na seba. Chcela by som, aby si vedel raz za čas oddýchnuť a na chvíľu si vypnúť mobil a internet.

 

Kto sa u vás stará o domácnosť? Akých prác sa Gogo nebojí chopiť?

Daniel sa nebojí chopiť akejkoľvek práce v domácnosti, no tie väčšinou riešim ja, on už má toho dosť pomimo. Veľakrát mi chce pomôcť, no ja odmietnem a pošlem ho si riešiť svoje. Predsa len som žena a, bohužiaľ, táto povinnosť nám akosi prischla.

Aký je tvoj najväčší životný sen, ktorý by si si veľmi chcela splniť?

Ako som už spomínala, precestovať čo najviac miest, robiť a živiť sa prácou, ktorá ma baví a vedieť z času na čas vypnúť a oddýchnuť si. To je moja predstava o vysnívanej budúcnosti.

Čo by si na záver rada odkázala našim čitateľom? Máš pre nich nejakú inšpiratívnu vetičku?

Aby mali odhodlanie sa pustiť do vlastných projektov, lebo výsledok vždy príde. A hlavne, aby nezávideli a nehejtovali všetko naokolo, lebo hejt im žiaden úspech neprinesie... A pekný deň ;)

Ak si doteraz o Lucke nepočul, čo nepredpokladáme, potom si nezabudni kliknúť na jej Youtube kanál, Facebook stránku či Instagram. Zároveň jej ďakujeme za rozhovor a želáme ešte veľa úspechov. 

Lucy Hrušková: Idem síce v Gogových šľapajách, ale tešia ma vlastní fanúšikovia (Rozhovor)
Lucy Hrušková: Idem síce v Gogových šľapajách, ale tešia ma vlastní fanúšikovia (Rozhovor)
Lucy Hrušková: Idem síce v Gogových šľapajách, ale tešia ma vlastní fanúšikovia (Rozhovor)
Lucy Hrušková: Idem síce v Gogových šľapajách, ale tešia ma vlastní fanúšikovia (Rozhovor)
Lucy Hrušková: Idem síce v Gogových šľapajách, ale tešia ma vlastní fanúšikovia (Rozhovor)
Domov
Zdieľať
Diskusia