Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. decembra 2015 o 16:47
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

50 najočakávanejších filmov roka 2016

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Druhá polovica našej päťdesiatky toho naj z budúceho roka je tu. Našli ste si všetkých svojich favoritov?

Prvá časť dvojčlánku o 50 najočakávanejších filmoch roka 2016 zaznamenala veľký úspech, a tak je na čase, aby ste sa dozvedeli aj o zvyšných snímkach, ktoré uvidíme. Naposledy sme skončili v júni, takže si dnes predstavíme najočakávanejšie celovečeráky v období júl-december. Budú to pritom minimálne rovnako tak obrovské produkcie ako v minulom diele. Pripomínam, že komiksové filmy si predstavíme v samostatnom článku, keďže pre nich nezostalo miesto. 

Júl

26. Ice Age 5: Collision Course
Niečo vyše pol roka pred premiérou stále nevieme o 5. časti obľúbenej animovanej série takmer nič. Aj keď si štvorku už asi vôbec nepamätám, opätovnému stretnutiu s Manym a jeho partiou sa nebráni asi nikto. Musí to byť ale vtipné, nápadité a nemôže to pôsobiť nasilu. Ako to nakoniec dopadne, nám nenapovie asi ani prvý trailer, ktorý by mohol uzrieť svetlo sveta ešte do konca roka, respektíve v januári, no aspoň by sme sa dozvedeli, o čom najnovšia časť bude. Už by ale mohla byť posledná, na Vianoce budú aj tak stále dávať jednotku. 

27. Ghostbusters
Ženský reboot kultovej „hororovej“ komédie Ivana Reitmana dostal na starosť Paul Feig, ktorý nakrútil podarenú komédiu Spy, kde si zahrala okrem iných aj naša „obľúbenkyňa“, Melissa McCarthy. Je jedno, čo si o nej myslíte, nezmeníte totiž, že spolu s ďalšími „atraktívnymi“ herečkami bude hrať v tomto reboote. Tím vyzerá veľmi zle, ale budeme Feigovi veriť a počkáme si aspoň na ten prvý trailer. A keď už nič iné, cameá majú potvrdené takmer všetky postavy z pôvodného filmu. A to poteší. 

50 najočakávanejších filmov roka 2016

28. Star Trek Beyond
Nepatrím ku Trekies, mám rád Abramsa a myslím, že s reštartovaním tejto vesmírnej sci-fi urobil viac než slušnú prácu, aj keď spätne priznal, že niektoré príbehové vetvičky v Into the Darkness domrvil. Oba filmy bavili snáď každého a Abramsovi som odpustil to, že sa zriekol režírovania trojky len preto, že sa pustil do Star Wars. Okovy tak prebral Justin Lin (Rýchlo a zbesilo 4, 5, 6), čo potešilo nejedného filmového fanúšika. Nevieme, ako sú na tom priaznivci pôvodných Star Trekov, ale angažovanie Idrisa Elbu čoby záporáka muselo obmäkčiť srdce každého. Nevieme sa dočkať!

29. Bourne 5
Postupujeme pekne zostra, čo? K Bourneovi sa po priemernej 4. časti s Jeremym Rennerom vrátil Matt Damon a pustil sa do natáčania piatej časti. K tomu ale potreboval jediné, aby sa na palube objavil aj režisér Paul Greengrass, ktorý s ním natočil druhú aj tretiu časť. Kto videl, vie, že ide o úžasné akčné a napínavé kúsky, a tak neexistuje dôvod, prečo by sme sa mali obávať výslednej kvality najnovšieho Bournea. Navyše sa vráti Julia Stills, Vincent Cassel a uvidíme aj Aliciu Vikander! Ako záporák sa predstaví Tommy Lee Jones.

50 najočakávanejších filmov roka 2016

30.  King Arthur/Kráľ Artuš

Vo filme sa zoznámime s Artušom (Charlie Hunnam - Pacific Rim, seriál Sons of Anarchy), obyčajným človekom, ktorý sa so svojou družinou potuluje uličkami. Jeho život sa však nečakane zmení práve v momente, keď do svojich rúk uchopí legendárny meč Excalibur. Spoločne so skupinkou rytierov a tajomnou ženou Guinevere si musí Artuš osvojiť umenie meča, čeliť vnútorným démonom, zjednotiť ľud, vykonať množstvo ťažkých rozhodnutí a hlavne poraziť tyranského Vortigerna. Zaujímavosťou je skutočnosť, že po nadchádzajúcom filme by sme sa mohli dočkať ešte ďalších piatich. Režíruje Guy Ritchie, takže sa máme na čo tešiť. Tešiť sa však budeme o čosi dlhšie. Kráľ Artuš sa totiž odkladá na rok 2017, a to z viac-menej neznámych dôvodov. 

50 najočakávanejších filmov roka 2016

31. The BFG
Príbeh The BFG sa sústredí na mladú Sophie (Ruby Barnhill), ktorá sa vydáva na nebezpečné dobrodružstvo s cieľom poraziť ozrutných obrov. Títo hrozní ľudožrúti totiž terorizujú svet ľudí a šíria tak strach po celej krajine. Malé dievča však nebude na svojej výprave samé, pretože sa k nej pripojí ešte anglická kráľovná (Penelope Wilton) a dokonca aj jeden prívetivý zástupca obrej ríše (Mark Rylance). Poviete si, že oukej, čo ďalej? Nuž, režírovať bude Steven Spielberg, takže nikto nebude čakať nič slabšie než geniálny dobrodružný film.

32. La La Land
Nenápadný názov, že? Skúsime vás zaujať. Hlavné úlohy si zahrajú Ryan Gosling, Emma Watson a aktuálny držiteľ Oscara za vedľajšiu úlohu, J. K. Simmons. Je tu ale ešte jedna spojitosť. Simmons si totiž zopakuje spoluprácu s režisérom, vďaka ktorému získal Oscara. Správne, La La Land zrežíruje autor Whiplashu, talentovaný „mladík“ Damien Chazelle. Príbeh hovorí o mladej dvojici, ktorá sa snaží dostať na vrchol umeleckého života, avšak, ako je to už bežné, čakajú ich mnohé prekážky.

50 najočakávanejších filmov roka 2016

33. The Purge 3
Frank Grillo dostal v poslednej časti ideálnu rolu a my už teraz vieme, že sa vráti aj do trojky. Prvá časť mala úžasný námet, zďaleka ho ale nedokázala využiť a skončila viac zle, než dobre. Dvojka už tie chyby čiastočne napravila, no a zatiaľ posledná časť to azda dotiahne k dokonalosti. Natáčanie je už v plnom prúde a my môžeme byť zatiaľ spokojní, keďže na režisérsku stoličku a scenáristické kreslo zasadol opäť James DeMonaco, ktorý sa postaral aj o predošlé časti.

34. The Secret Life of Pets

Animák nám prezradí, aký je život našich domácich miláčikov po tom, čo im zabuchneme dvere pred ňufákom a necháme ich doma samých napospas chladničke, telke, gauču a najnovším technológiám. Nápad sfilmovať tento príbeh dostali v Illumination Entertainment a Universal Pictures. Aj keď hovoríme len o teaseri, s čistým svedomím môžeme prehlásiť, že to vyzerá zaujímavo a originálne.

 

August


36. Pete’s Dragon
Režíruje David Lowery, ktorý sa môže ako režisér pochváliť len romantickou krimi drámou Aint Them Bodies Saints. Zaujímavejšie na tom je ale herecký ansámbel činiaci mená ako Bryce Dallas Howard (Grace), Wes Bentley (Jack), Robert Redford (Gracin otec), Karl Urban (Gavin) či Oona Laurence (Natalie). Príbeh bude podobný ako pri originále, ktorý si ale vôbec nepamätám, takže sa rád nechám prekvapiť. Pamätníci sa ale určite veľmi tešia, najmä keď vieme, že nepôjde o muzikál.

50 najočakávanejších filmov roka 2016

37. Ben Hur

Legendárny počin Williama Wylera z roku 1959 je už dávno klasika, spolu s Titanicom a Návratom kráľa je držiteľom rekordu v počte získaných Oscarov a jeden z najlepších filmov všetkých čias. Preto by sa mohlo zdať, že remakovať ho je svätokrádež. Málokto však vie, že už tento počin je prerábkou rovnomenného nemého filmu. Takže buďme tejto myšlienke otvorení. Od Timura Bekmambetova totiž môžeme očakávať čokoľvek. Potešil nás svojou komiksovkou Wanted, ale takisto zhnusil šialenosťou Abraham Lincoln: Lovec upírov. Tak snáď si vybral svoju lepšiu chvíľku a neponúkne nám preplácaný guláš, ale kvalitný historický film, v ktorom pocítime rovnaké vzrušenie, ako pri závode konských záprahov z vyššie spomínaného klenotu. Čo sa, samozrejme, nestane, ale nádej zomiera posledná.

September


38. Magnificent Seven
Dočkáme sa ďalšieho remaku kultovej snímky, tentoraz pôjde ale o remake remaku, keďže už verzia so Steveom McQueenom bola vlastne remake japonskej klasiky. Aj tentoraz sa dočkáme zaujímavého režiséra a hercov. Režírovať by totiž mal Antoine Fuqua (Training Day, Ostreľovač, Slzy Slnka, Najlepší z Brooklynu) a ako prvý herec, ktorého meno bolo potvrdené, je Denzel Washington. Hovorí sa aj o Chrisovi Prattovi či Mattovi Bomerovi. Záporáka by mal hrať Vincent D’Onofrio, no nič nie je isté. O priebehu produkcie vás ale určite budeme informovať. 


Október

39. Inferno

Ron Howard príde so svojím ďalším filmom do kín za menej než rok od toho posledného. V srdci mora bolo skvelé, a tak vám odporúčame ísť naň do kina, no a každý tak nejak dúfa, že sa Howardovi podarí natočiť tretí film podľa predlohy Dana Browna na výbornú. Vrátil sa Tom Hanks čoby profesor Langdon, jeho spoločníčku si tentoraz zahrá Felicity Jones.

50 najočakávanejších filmov roka 2016

40. Underworld 5
A práve teraz by sa pokojne mohlo natáčať v Prahe. Vôbec nechápem, ako je možné, že som nezachytil žiadne fotky z natáčania, taktiež som ich ale nehľadal. Ak niekto máte nejaké linky, prípadne ste sami niečo nafotili, pokojne píšte do komentárov. Čo sa týka deja, nemáme šajnu, o čom bude. Vieme len, že sa vráti sexi Kate Beckinsale a aj Theo James ako upír menom David. A to úplne stačí. Režíruje Anna Foerster, ktorá sa postará aj o Source Code 2. 

50 najočakávanejších filmov roka 2016


41. Accountant
Ben Affleck musel svoje režisérske povinnosti a túžby menom Live by Night odložiť kvôli povinnostiam vo Warner a DC, čo nás veľmi mrzí, na druhej strane, ak by mal natočiť novú sólovku Batmana, rád by som mu to odpustil. Stihne si však zahrať v dráme Gavina O'Connora. O deji toho známe nie je nič. 

42. Jack Reacher
Úspešné krimi spred troch rokov naštartovalo enormný filmový line-up Toma Cruisa plný skvelých filmov a vyzerá to tak, že starý fešák zďaleka nekončí. Tentoraz sa postaví záporákovi, ktorého si zahrá Patrick Heusinger. Detaily o jeho postave sú zatiaľ schované pod rúškom tajomstiev, vieme len, že  je opisovaný ako „lovec". Namiesto McQuarrie sa do režisérskeho kresla posadí Edward Zwick.

50 najočakávanejších filmov roka 2016

November

43. Fantastic Beasts and Where to Find Them

Očakávaný spin-off Harryho Pottera sme si už dôkladne a hneď niekoľkokrát predstavili, pričom sme vám už priniesli aj fotky z natáčania či obrázky priamo z filmu, takže už vieme aj čo-to o postavách. Dejom sa dostaneme približne 70 rokov pred udalosti prvého Harryho Pottera, takže ak čakáte nejaké známe tváre, asi budete sklamaní. Hlavnú postavu, Newta Scamandera si zahral Eddie Redmayne. Ide o záchrancu ohrozených druhov zvierat z čarodejníckeho prostredia. 

44. The Great Wall
Matt Damon, Pedro Pascal či Willem Defoe. Aj títo páni sú súčasťou hereckého obsadenia mysteriózneho thrilleru s názvom The Great Wall. Dej sa zameria na náročnú stavbu Veľkého čínskeho múru. Režíruje Yimou Zhang.

50 najočakávanejších filmov roka 2016

45.  Clerks 3

Pokračovanie skvelých dvoch komédií by nás malo zastihnúť už budúci rok. Nie je pritom žiadnym prekvapením, že Kevin Smith chystá aj dvojku MallBrats. Je úlpne jedno, ktorú z týchto dvoch uvidíme najskôr, v oboch prípadoch očakávame skvelé komédie. 

December


46. Jumanji

Naozaj sa to deje! Jumanji dostane definitívne remake a napísať by ho mal scenárista Scott Rosenberg (60 sekúnd, Con Air, High Fidelity - Všechny moje lásky). Rosenberg však za posledných 10 rokov nenapísal žiaden scenár k filmu, takže pôjdu o rozhodne nemalú výzvu, nehovoriac o tom, že očakávanie pre tento film budú nesmierne vysoké.


47. Assassin’s Creed
Nedávno sa na internet dostali vôbec prvé fotky z natáčania, na ktorých vyzerá Michael Fassbender úplne luxusne! Neuveriteľne sa teším na to, čo nám spoločne s Marion Cotillard a režisérom Macbetha (Justinom Curzelom) prinesú. Prvý trailer je ešte ďaleko a stále ani poriadne nevieme, o čom bude dej, no pevne verím, že to splní naše očakávania.  

50 najočakávanejších filmov roka 2016


48. Passengers
Dej hovorí o tíme vyslanom na vesmírnu expedíciu. Vesmírna loď, ktorá preváža ľudí do novej kolónie na ďalekej planéte trpí vážnou chybou. Jedna z komôr na spanie sa pokazí a istý človek (Chris Pratt) sa prebudí 90 rokov pred pristátím. V strachu, že prežije zvyšok života sám a aj sám zomrie, prebúdza druhého cestujúceho (Jennifer Lawrence). Skvelý námet, ostáva už len dúfať, že to využije všetok svoj potenciál. Režíruje Morten Tyldum (Lovci hláv či The Imitation Game).

49. Moana

Nový animák od Disney, ktorému prepožičia svoj hlas okrem iných aj The Rock (a bude spievať!). Príbeh je zasadený do Južného Tichomoria a Auli’i bude hrať Moanu Waialiki, mladú dievčinu, ktorá je zároveň aj rodenou navigátorkou. Rozhodne sa pre nebezpečnú a dobrodružnú plavbu s cieľom nájsť bájny ostrov, počas cesty však stretne legendárneho poloboha menom Maui (Dwayne Johnson - Furious 7, San Andreas). Spoja teda svoje sily a vydajú sa naprieč šírym oceánom, kde budú musieť čeliť obrovským morským živočíchom a všemožným nástrahám.

50 najočakávanejších filmov roka 2016

50. Star Wars: Rogue One

Ale ste sa báli, že som na Star Wars zabudol, čo? Prvý z plánových spin-offov nás zavedie do obdobia medzi Epizódami III a IV, konkrétne bližšie k A New Hope, kedy sa skupine rebelov podarí ukradnúť plány pre Death Star, ktoré sú v A New Hope kľúčové k tomu, aby rebeli zastavili Impérium a ich ničivú zbraň. Máme potvrdené, že sa nedočkáme Jediov, no ja osobne by som sa stavil, že uvidíme Vadera, aspoň skrz hologram. Keby sme ale z ničoho nič začuli na plátne ikonické dýchanie, asi by sme sa po... pokakali. Veď si len spomeňte na Vaderov prvý nádych v Epizóde III. 

50 najočakávanejších filmov roka 2016

Bonus: Legend of Tarzan

Oficiálny názov snímky znie The Legend of Tarzan a naservíruje nám obdobie dávno potom, čo muž menom Tarzan (Alexander Skarsgård - The East, Disconnect) opustil džungle Afriky. Teraz si síce hovorí John Clayton III a žije so svojou krásnou manželkou Jane (Margot Robbie - Focus, The Wolf of Wall Street), ako obchodného veľvyslanca parlamentu ho však čaká cesta späť do Konga, a teda na miesto, kde to všetko začalo. To ale netušil, že sa stane pešiakom v nebezpečnej hre chamtivosti a pomsty, za ktorou stojí belgický kapitán Leon Rom (Christoph Waltz - Spectre, Django Unchained).

Režíruje David Yates (Harry Potter 5, 6, 7 a 8) a o scenár, ktorý vychádza z populárnej knižnej predlohy od Edgara Ricea Burroughsa, sa postaral Stuart Beattie (30 Days of Night) spolu s Craigom Brewerom(Hustle & Flow). Hrajú aj Samuel L. Jackson či Djimon Hounsou. Keďže nám Artuš odpadol na rok 2017, rozhodol som sa pripojiť Tarzana ako bonus miesto neho. 


Všetkých 50 filmov som vám teda už predstavil. Logicky, na veľa z nich v dvoch článkoch neušlo. 50 miest je jednoducho málo, vyberal som až zo stovky adeptov, a tak sa aj stalo, že veľa očakávaných či zaujímavých počinov som musel odignorovať. Skôr by ma potešilo, keby ste ich napísali do komentov a potešili ma dôkazom, že ste už od nás čo-to pochytili a máte aký-taký prehľad. O všetkých relevantných snímkach si aj tak povieme všetko potrebné v jednotlivých mesačných previews programov našich kín. Na ktoré filmy sa tešite najviac vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia