Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2015, 10:28
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Drake a Future konečne vydali spoločný mixtape, What a Time To Be Alive

HUDBA DRAKE
Uložiť Uložené

Spoločný projekt OVO a Freeband Gang prišiel ako blesk z čistého neba, no behom pár dní stihol poblázniť úplne všetkých.

Ak si si včera večer naladil ďalšiu epizódu OVO Sound radio show Beats 1, mohol si byť medzi prvými, ktorí počuli jeden z najočakávanejších mixtejpov posledných dní. Pred pár týždňami totiž prišlo v Atlante k jedinečnej spolupráci, kedy Drake navštívil v štúdiu kodeinového kráľa, Futura a spolu sa tak postarali o 11 songov, ktoré sa dostali včera večer oficiálne von pod názvom What a Time To Be Alive. Ako sa nechal počuť samotný Drake, celý mixtape/album vznikol behom šiestich dní, nakoľko Future je podľa neho ako neriadená strela a behom jednej noci tak dokáže dať dokopy aj 4 nové songy. Tape sa mal pôvodne dostať von pod názvom Put It All In A Plastic Bag, ktorý vznikol z jedného Instagramového postu, no po niekoľkých dňoch naťahovačiek so samotným releasom zvolil Drake a Future o niečo menej krkolomný názov. Rovnako ako v prípade februárového If You’re Reading This It’s Too Late sa tak Drake rozhodol nový projekt ohlásiť ako mixtape, no na iTunes si zaň vypýtal aj peniaze, čím sa vyhol viacerým opletačkám s oficiálnym publikovaním albumu, no pritom potešil všetkých fanúšikov a dokonca aj niečo zarobil.

Odporúčané
Vysvetľujeme konflikt medzi Drakeom a Rick Rossom: Sme svedkami jedného z najväčších rapových beefov poslednej dekády? Vysvetľujeme konflikt medzi Drakeom a Rick Rossom: Sme svedkami jedného z najväčších rapových beefov poslednej dekády? 15. apríla 2024, 16:00

Futurov label Epic Records síce zo začiatku nebol s týmto projektom spokojný, nakoľko si myslel, že zatieni ešte stále aktuálny album Dirty Sprite 2. WATTBA sa však nakoniec dočkal podpory od Epic Records a dokonca aj Drake-ovho zamestnávateľa, ktorým je ešte stále Cash Money Records. Zaujímavosťou je, že rovnako ako v prípade DS2 sa Future postaral o cover doslova za pár dolárov, keďže si chalani zvolili len obyčajnú koláž diamantov z fotobanky Shutterstock.

Drake a Future konečne vydali spoločný mixtape, What a Time To Be Alive

Z produkčnej stránky celý projekt držia nad vodou mená ako Metro Boomin, Southside, Boi-1da alebo Noah "40" Shebib a ďalšou zaujímavosťou je, že credits za finálnu verziu názvu posiela Drake Ernestovi Bakerovi. Celý mixtape/album tak môžeš streamovať už teraz na Beats 1 a rovnako ho nájdeš aj na iTunes. Ak máš pochybnosti o tom, či mohol vôbec Drake a Future nahrať za 6 dní niečo kvalitné, začni songom Diamonds Dancing.

Drake a Future konečne vydali spoločný mixtape, What a Time To Be Alive
Domov
Zdieľať
Diskusia