Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2015, 20:42
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

10 najlepších trailerov a oznámení na najväčšej filmovej udalosti roka - Comic-Cone

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Od Star Wars, cez Batman v Superman až po Warcraft. Čo bolo na Comic-Cone najlepšie?

Vravíte si, že konečne? Že sa ten kolotoč oznámení a leaknutých trailerov konečne zastavil? Nuž, tento rok to ani nebolo o nejakých prekvapeniach či veľkých oznámeniach, nedozvedeli sme sa prakticky nič nové. Skôr sa smotánka Hollywoodu zišla, aby odprezentovala to najlepšie, čo momentálne má v šuflíku a následne znova odišla. Aj tak šlo o bláznivý víkend, kedy som vám priniesol z Comic-Conu cez 6 trailerov a takmer 10 ďalších článkov. Zvyšok redakcie taktiež nelenil a tak sme sa postarali o takmer kompletné spravodajstvo. Je pochopiteľné, že keď píšeme články v čase, keď sa vy obraciate v posteli na druhý bok, aby ste všetko mali po slovensky a hneď ako vstanete ako na zlatom podnose, nájde sa medzi riadkami aj nejaká tá chyba.

Obzvlášť ľúto nám je to pri článku o Warcrafte. V redakcii skutočne nie sú takí nerdovia a geekovia, ktorí by hry zo série vášnivo hrávali a tak museli čerpať zo zdrojov, ktoré sa, bohužiaľ, mýlili. Nakoniec, všetko môže byť inak, než to poznáte, nikde nie je napísané, že sa pre účely filmu dej nepozmení. Snáď nám teda túto nezrovnalosť odpustíte. Poďme sa teda obzrieť za tým najlepším počas tohto nesmierne bohatého víkendu. 

10 najlepších trailerov a oznámení na najväčšej filmovej udalosti roka - Comic-Cone


Začneme správou o Hunger Games, ktoré sa s najväčšou pravdepodobnosťou dočká prequelu alebo sequelu, a teda pokračovania alebo odhalenia príbehu ešte spred jednotky. Dojnú kravu treba dojiť, všetko sa bude odvíjať hlavne od tržieb posledného dielu a chuti hercov. 

Z krátkych správ sa oznámilo, že Green Lantern sólovka bude vlastne tímovka a uvidíme viacero Lanternov v Green Lantern Corps. Film uvidíme v roku 2020. Dostali sme aj prvé dva plagáty k Warcraftu a taktiež sme si nový film predstavili trochu viac do hĺbky, pričom sme použili najmä informácie z oficiálneho panelu na Comic-Cone, kde sa o snímke vyrozprával aj režisér Duncan Jones. 

10. The Walking Dead a Fear The Walking Dead
Videli sme prvé trailery z oboch seriálov, pričom spin-off o tom, ako to celé započalo, aké boli prvé reakcie vlády a ľudstva celkovo uvidíme už cez leto. Poskytne 6 epizód dlhých jednu hodinu a dokonale navnadí fanúšikov na 6. sériu The Walking Dead. V nej okrem iného uvidíme aj rekordné počty chodcov. Či to ale bude stačiť nezainteresovaným, to už nechám na nich.


9. Panel Foxu

Ten bol asi jediný, ktorý som retrospektívne pozrel celý. Kopa známych tvári, skvelý Hugh Jackman, detaily k X-Men: Apocalypse, vtipný James McAvoy a jeho čiastočne nezrozumiteľný britský prízvuk, Stan Lee a mnoho ďalšieho. Obkecávať to dookola význam nemá, skutočne si radšej prečítajte článok o celom paneli a hlavne o novinkách k X-Men: Apocalypse (viď preklik).

Maličkosť, ktorá ale potešila každého. Táto fotka zahrňujúca azda najviac supehrdinov a antihrdinov pokope si jednoducho svoj vlastný priestor zaslúžila. 

10 najlepších trailerov a oznámení na najväčšej filmovej udalosti roka - Comic-Cone

8. Ash vs Evil Dead 

Úprimne, kto čakal takýto úžasný trailer? Ja rozhodne nie, popravde, trochu som aj návrat kultového hororu ignoroval a nedával som mu veľké šance. Že by som si ale nejakú časť pozrel, tak to nehrozilo. Prišili však prvé zábery a ja som sa za tie tri minúty veľmi slušne zabavil. Čierny humor, kopa krvi či skvelý Bruce Campbell ma presvedčili. Zaujal vás seriál?

7. Hateful Eight panel

Vždy poteší, keď Tarantino natáča nový film. O to viac, keď je to western s takým skvelým hereckým obsadením a možnou hudbou od samotného Ennia Morriconeho. Trailer údajne dorazí už čoskoro, no a okrem toho sme sa dozvedeli aj to, že Quentin určite plánuje natočiť aj 3. westernovku, aby sme ho tak okrem iného mohli označiť aj ako režiséra westernov. Aby toho nebolo málo, nevyvrátil ani, že neskončí s kariérou po 10 filmoch, tak, ako to ešte pred pár mesiacmi plánoval. Skôr ale máme rátať s tým, že odíde ako hviezda, od ktorej sa vždy niečo bude čakať, než ako vyschnutý umelec. Viac informácií sa dozviete v prekliku hore. 


6. Warcraft
Trailer uvidíme v novembri, dovtedy sa nám postupne budú odhaľovať plagáty a obrázky. Dej by sa mal zamerať na Orcov hladných po boji a krvi, a tak sa bude odohrávať medzi prvou a druhou hrou Warcraft, takže pamätníci tohto fenoménu z 90. rokov asi budú vedieť, ktorá bije. Gul'dan, ktorý vedie Hordu, otvorí pomocou mágie portál do ľudského sveta Azeroth, ktorý sa chystá vyplieniť. Hoci nie všetci orkovia vrátane Orgrima sú z tejto skutočnosti nadšení, záchrana a integrita druhu je prvoradá. Hlavné patálie a dôležité strety samozrejme nastanú, keď Horda vstúpi do ľudskej ríše. Na oboch stranách barikád sa nájdu hrdinovia, ktorí chcú pre svojich rodákov iba to najlepšie a nevyvolávať zbytočné krviprelievanie, ale aj záporáci bez chrbtovej kosti sledujúci iba svoje záujmy a prospech. Warcraft by bol bezpochyby na stupienku vyššie, ale nevideli sme ani jeden priamy záber z filmu a tak tam dostať nemôže.

5. Vikingovia

Jedno z najpríjemnejších prekvapení Comic-Conu bol určite trailer pre 4. sériu Vikingov. Mala by obsahovať konečne viac súbojov, ďalší nával zrád a intríg, azda aj viac mystiky a taktiež ďalšie nájazdy do Európy a množstvo plienenia. 


4. Deadpool 

Trailer dorazí v HD kvalite až za tri týždne, dovtedy ale máme aspoň akú-takú predstavu o tom, v akej atmosfére sa bude Deadpool niesť. Ryan Reynolds prezradil, že sa mu pri každej scénke doslova nezastavila držka a v jednom kuse mlel a mlel. Okrem množstva krvi, nahoty, vulgarizmu či brutality uvidíme aj viacero vedľajších postáv či množstvo humoru (veľká porcia vtipov sa do filmu nedostala, lebo boli príliš hrubé). Viac už klasicky v prekliku. 

3. Suicide Squad

Predsa si ma len ten Warner získal. Trailer pre Suicide Squad totiž nakoniec vypustili do sveta v HD kvalite a my sme si tak Jokera mohli užiť naplno. Zároveň ale pohrozili, že seriózne rozmýšľajú s Foxom o tom, že už na Comic-Cone neuvidíme špeciálne trailery, teasery a iné propagačné materiály, keďže rok čo rok unikajú na internet v otrasných kvalitách a nepropragujú tak filmy v kvalite a rozsahu, akým sa propagovať majú. Suicide Squad ako také vyzeralo veľmi slušne, Margot Robbie čoby Harley Quinn a tiež Jared Leto ako Joker mi ulahodili, no a zvyšok tímu taktiež nevyzerá na zahodenie. Pevne verme, že to režisér David Ayer zvládne na jednotku. 


2. Star Wars panel 

Novinky ohľadom spin-offu Rogue one, potvrdenie samostatného filmu pre Han Sola a taktiež perfektné video z natáčania pre The Force Awakens. Čo viac si človek môže priať? Mňa osobne to 4-minútové behind the scenes video potešilo viac, než keby som pol roka pred premiérou videl ďalšie nové zábery a odobral si ešte väčší zážitok z kina. Okrem toho sa trochu rozkecali hlavné postavy, dozvedeli sme sa pár dôležitých detailov, spoznali hlavných záporákov a mnoho ďalšieho. Ak ste fanúšikom, článok v prekliku a tento jednoducho musíte prečítať. 


1. Batman v Superman
Trailer pre BvS ma dokonale vyhajpoval, odhalil mnohé veci, ukázal po prvýkrát pár dôležitých postáv a taktiež ozrejmil svetu, že sa Superman rozhodne bude mať za čo zodpovedať. Na prvom mieste v rebríčku sa aj kvôli hypu nedalo ani nič iné čakať, panel Warneru ale nebol zďaleka tak dobrý, ako to bolo u Foxu, akoby ešte tím nebol zohratý a herci sa tak dobre nepoznali, zatiaľ čo u Foxu bola uvoľnená, miestami až príliš vtipná atmosféra. 

Trailer bol ale jasným lákadlom a odkazom na to, že Warner jasne chce, aby bol BvS v roku 2016 najväčším blockbusterom. Koncept na to majú, prvé kroky k tomuto cieľu boli správne a očakávania sú vysoké. Snáď to Zack Snyder zvládne, na jeho pleciach leží zodpovednosť oveľa väčšia, než kedy ležala na pleciach Jossa Whedona (režisér Avengers 1 a 2). 


Ako ste vnímali Comic-Con vy? Chýbal vám Marvel a nejaké veľkolepé ohlásenie, alebo vám stačili trailery a doplňujúce informácie? Dajte nám vedieť v komentároch a už teraz sa pripravujte na budúci ročník. 

Domov
Zdieľať
Diskusia