Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2015 o 17:02
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Filmový máj v kinách odštartuje letnú blockbusterovú sezónu

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Avengers, Mad Max, San Andreas, Tomorrowland a to zďaleka nekončíme. Máj bude prvým mesiacom tohto roka, ktorý zaťaží naše peňaženky skrz pokladnice kín.

Slniečko zasvietilo, objavili sa prví športovci, no značná časť ľudí, ktorí čítajú tieto riadky, majú radosť z niečoho iného. Okrem toho, že už o tri týždne dorazí tretí Witcher, začína sa nám aj blockbusterová sezóna v kinách! Komiksovky, sci-fi, katastrofické filmy, fantasy. Vyberie si každý. Furious 7 máme za sebou. Avengeri sú však stále pred nami, aj keď už teraz nám je jasné, že veľmi nadšení z nich nebudeme. Čo príde ale potom? 

1. It Follows (7. 5.)
Jeden žáner som predsa len nespomenul. Nejde ale o blockbustery. Horory si svoje miesto nájdu v akomkoľvek ročnom období a dôkazom toho sú aj dva príklady v mesiaci máj. Tým prvým je mysteriózny horor/thriller It Follows. Ten si z festivalov odnášal vcelku pozitívne reakcie. Že to nebude obyčajná tupá ľakačka nás presvedčili už prvé trailery. Už sama synopsa vzbudzuje pozornosť. Keď sa mladá žena rozhodne trocha si užiť, nastanú komplikácie. Choroba prenášaná sexom bude mať za následok, že ju začne prenasledovať „diabol“. Zdá sa, že jediný spôsob, ako sa toho zbaviť, je preniesť chorobu „ďalej“. V hlavnej úlohe sa predstaví Maika Monroe, ktorá len nedávno doplnila herecký ansámbel pre Independence Day 2 od Rollanda Emmericha. 


2. She’s Funny That Way/To dievča musíš milovať (7. 5.)
Aby sme potešili aj zaľúbené páriky či jednotlivcov, ktorí si chcú od výbuchov trochu oddýchnuť, máme tu romantickú komédiu s Jennifer Aniston, Owenom Wilsonom, Imogen Poots či Willom Forte-m (Last Man on Earth). Príbeh hovorí o Elisabeth, tak trochu lezbe zarábajúcej si najstarším remeslom, aby tak získala peniaze potrebné pre kariéru herečky v New Yorku. Keď ale po prvýkrát vstúpi na Broadway, rýchlo si uvedomí, čo ju to vlastne bude stáť. 


3. Pitch Perfect 2/Ladíme 2 (14. 5.)
Hudobná komédia nebude pravdepodobne ničím iným, než béčkom cieleným pre masy, avšak ak si niekto ide do kina oddýchnuť od celej tej akcie a snaží sa trochu vypustiť paru, možno je pre neho toto to pravé orechové. Vzhľadom na „úspech“ jednotky ale môžeme tušiť, že niekoho to do kina predsa len vcucne, aj keď tomu v tuzemsku nedáva priestor takmer nik. A my výnimkou taktiež nebudeme. Okrem iných hrajú aj Anna Kendrick, Elizabeth Banks, Brittany Snow, Alexis Knapp či Hailee Steinfeld.

4. Mad Max: Fury Road (14. 5.)
Môj čierny kôň. Vlastne, čierny kôň drvivej väčšiny filmových fanúšikov, ktorí sa chcú nechať v kine prekvapiť. Zabudnite na Furious 7, skutočný vysoko-oktánový adrenalín zažijete až s Tomom Hardym, Charlize Theron, ich nepriateľmi s neuveriteľnými strojmi poháňanými (nielen) štyrmi kolesami. O Maxovi sme toho napísali už príliš veľa na to, aby si jeho existencie nebol niekto vedomý. Čaká nás brutálna akcia, kolosálna deštrukcia, bláznivé akčné sekvencie, minimum dialógov, no proste viac ako 2 hodiny čistej popcornovej zábavy. A už teraz mám pocit, že to vo mne zanechá oveľa väčší wow dojem, než Age of Ultron. 

Okrem iných hrajú Tom Hardy, Nicholas Hoult, Charlize Theron, Rosie Huntington-Whiteley či Zoë Kravitz. Soundtrack zložil Junkie XL a režíroval opäť George Miller. Fury Road nám len včera ponúklo finálny trailer, ak chcete o snímke vedieť viac, klikajte sem.

5. Tomorrowland (21. 5.)

Fantáziu Bradovi Birdovi, režisérovi pixarovských animákov, ako napríklad Ratatouille, Rodinka úžasných či Mission Impossible: Ghost Protocol, uprieť nemôžeme. Keď sa teda rozhodol natočiť Tomorrowland, sci-fi fantasy s Georgeom Clooneym, Hughom Lauriem a mladou Britt Robertson, každý akosi zbystril pozornosť. Trailery toho z akcie mnoho neodhalili, takže sme skutočne zvedaví, čo si na nás Disney schovalo do kina. Britt Robertson si zahrá múdru a optimistickú teenegerku Casey. Tá sa spolu s Frankom (Clooney) vydá na nebezpečnú púť s cieľom objaviť záhadné miesto, nachádzajúce sa niekde v čase a priestore. Toto miesto je známe ako Tomorrowland a všetko to, čo bude musieť ústredná dvojica podstúpiť, zmení nielen ich, ale aj celý svet.


6. Poltergeist (21. 5.)
Na začiatku som spomínal, že It Follows nebude jediným projektom premierujúcim v máji, ktorý bude spadať do žánru hororov. Remake viac ako 30-ročného originálneho hororu z pera Stevena Spielberga ponúkne trochu iný prístup, no stále pôjde o to isté. Zo záberov nižšie vieme, že po presťahovaní sa rodinky do nového domova sa začnú diať podivné veci. Duchovia unesú dcéru rodičov (hrajú Sam Rockwell a Rosemarie DeWitt), tí sa rozhodnú vyhľadať „odbornú“ pomoc a lov na duchov tak môže začať. 

7. San Andreas (28. 5.)

Katastrofický blockbuster San Adreas s Dwaynom Johnsonom, ktorý na nás chŕli „epické“ trailery sa prirúti do kín už o mesiac. Úprimne, už teraz asi vieme, kam ho zaradíme. Ľahko nadpriemerný kúsok s hodnotením okolo 6-7. Stále to ale môže byť zábavné a hlavne skvele spracované vďaka náročným a drahým akčným sekvenciám.

Hlavnú rolu si strihol The Rock. Jeho postavu zastihne najničivejšie zemetrasenie na Zemi vo chvíli, keď je vo vzduchu, v pohodlí svojej helikoptéry. Jeho ex-manželka a dcéra ale potrebujú pomoc. Môžeme očakávať čistú survival akciu, presúvanie z bodu A do bodu B za pomoci mnohých, ledva spojazdnených vozidiel a epické CGI efekty. Hrajú Carla Gugino (Dwaynova ex), Alexandra Daddario (jeho dcéra) a nejakí obetní baránkovia. Režíruje Brad Peyton. S tým má Dwayne skúsenosti vďaka fantasy rozprávke Journey 2: The Mysterious Island (pokračovanie Cesty do stredu Zeme - Brendan Fraser).


8. Samba (28. 5.)
Olivier Nakache a Eric Toledano. To sú mená dvoch režisérov - autorov neuveriteľnej francúzskej drámy/komédie Intouchables spred štyroch rokov. Znova sa spojili, aby nám priniesli s rovnakým hercom (Omar Sy) pocit radosti, ale i smútku. Samba (Omar Sy) a Alice (Charlotte Gainsbourg) sú obaja životom utrápení jednotlivci, nemajúci úspech ani v profesnom, ani v súkromnom živote. Ich spoločné stretnutie sa ukáže ako rana osudu, ktorá má potenciál vytrhnúť ich z každodenného stereotypu. On je totiž vo Francúzsku už 10 rokov nelegálne, pričom jej prácou je takýchto ľudí deportovať späť. 


9. Hot Pursuit/Divoká dvojka (28. 5.)

Sofia Vergara a Resee Witherspoon. To je dvojica, ktorá sa nám pokúsi priniesť buddy komédiu, aká tu ešte nebola! Precíť tú iróniu. Dej sleduje dobrodružstvo policajtky (Reese Witherspoon), ktorá má za úlohu ochrániť temperamentnú vdovu drogového dílera (Sofia Vergara). Bok po boku vyrazia na cestu, na ktorej sa snažia uniknúť pred zločincami a nepoctivými policajtmi. Čo z toho cítiť? Prúser. A práve to je výhoda tejto komédie. Môže už len prekvapiť. Je len na vás, či tomu dáte šancu a zájdete do kina. 


Na záver už tradičná otázka: Ktoré filmy určite nevynecháte a ktorým sa v kine radšej vyhnete? V každom prípade, treba šetriť peniažky, leto bude ešte nabitejšie a ja vám sľubujem, že sa v kine výdatne zabavíme. 

Domov
Zdieľať
Diskusia