Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2015, 10:35
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Bláznivá blogerka Natália Homolová: Samotný týždeň módy je strašne fake (Rozhovor)

REFRESHER
Uložiť Uložené

Nový rok máme tu a sním sa vám budeme snažiť prinášať minimálne rovnaký počet rozhovorov so zaujímavými ľuďmi, ako v tom minulom, aj preto som sa hneď na úvod roka 2015, rozhodol vyspovedať blogerku, ktorej outfity sú podobne bláznivé , ako je ona sama.

Blogovanie je v dnešnej dobe podobným trendom ako bolo niekedy Fishbone a skutočne zaujímavých blogerov je len veľmi málo a do tejto úzkej skupiny určite patrí aj bláznivá Natália Homolová (natinstablog), ktorá si počas svojej dovolenky doma na Slovensku našla chvíľku času a poskytla nám rozhovor

Bláznivá blogerka Natália Homolová: Samotný týždeň módy je strašne fake (Rozhovor)

Ahoj, môžeš sa prosím ťa na úvod nám a naším čitateľom trochu bližšie predstaviť?

Ahojte, takže čoskoro 25-ročná rodáčka z Martina žijúca v Londýne, ktorej snom je cesta okolo sveta a sedenie v prvej rade na prehliadke Chanel. 

Ako sa ti momentálne darí a čo máš v pláne v najbližších dňoch, resp. týždňoch?

Pred koncom minulého roka som skončila pracovať v známom obchode MatchesFashion, pretože ma to už nemalo posunúť kam ďalej a nemohla som tam byť kreatívna do takej mierky, ako by som chcela. Takže aktuálne si budem hľadať novú, nenájde sa pre mňa niečo v Refresheri? :)

Ako by si čo najvýstižnejšie charakterizovala samú seba? Na mňa pôsobíš dojmom životného štýlu: sex, drogy & rock n roll. Odhadol som ťa dobre alebo práve naopak si jemná romantická duša?

Skôr sex, drogy & house :) Ale inak som veľký romantik, takže sviečky, kvety alebo prekvapenia, to všetko ma dokáže veľmi potešiť a aj slza mi vypadne. No mám aj svoje dni, kedy do mňa ako keby vstúpil diabol.

Kedy približne si začala s blogovaním a čo bolo hlavným podnetom toho, aby si s tým vôbec začala?

V blogovaní som viac menej stále ešte len nováčik, keďže som sním začala v marci minulého roka a dokopalo ma k nemu moje okolie, ktorému ďakujem, pretože ja som niekedy taká lazy ass, že potrebujem prefackať. 

Bláznivá blogerka Natália Homolová: Samotný týždeň módy je strašne fake (Rozhovor)
Bláznivá blogerka Natália Homolová: Samotný týždeň módy je strašne fake (Rozhovor)

Už na prvý pohľad si úplne iná, ako väčšina žien v našich končinách, je to do značnej miery spôsobené aj tým, že žiješ v Londýne? 

Tak ja som bola ''iná'' už na strednej škole doma v Martine, no určite sa to príchodom do Londýna vystupňovalo. V minulosti som mala dosť šialené obdobie, kedy som bežne nosila veľké mašle, klobúky a rôzne bláznivé kombinácie farieb naraz. Musím uznať, že môj štýl sa za posledné roky dosť výrazne zmenil, asi som sa už trochu skrotila a určite má na to vplyv aj práca alebo okolie v ktorom sa pohybujem. No a aj starnem, takže si už nemôžem dovoliť úplne všetko :) 

Ako dlho už žiješ v zahraničí a s akým cieľom si sa tam vydala? Resp. plánuješ sa ešte niekedy vrátiť domov alebo si spokojná so životom mimo našej malebnej krajiny? 

Môj pôvodný plán bolo odísť študovať do Londýna, čo som ale začala až po približne 2 rokoch bývania tam a teraz ešte musím odovzdať bakalársku prácu. Domov sa neplánujem vrátiť, ale nikdy nehovor nikdy. Uvažovala som aj nad Prahou, ale všetko je to otázne... Uvidíme, kde ma to ešte dostane, ale aklimatizovať sa viem veľmi rýchlo a ľahko. 

Dokázala by si aktuálne vyžiť len z blogovania alebo to zatiaľ nedokáže pokryť všetky náklady na život vo veľkomeste? 

Keďže blogujem ešte len krátko, tak určite z toho nevyžijem, ale beriem to tak, že blogovanie mi zapĺňa šatník, čo je tiež celkom fajn. Beriem to skôr ako svoje hobby a niečo s čím sa môžem prezentovať, možno niečo ako portfólio. Inak doteraz som pracovala ako predajná poradkyňa pre vyššie spomenutý obchod a ako osobná stylistka pre VieStyling. Chcela by som sa však venovať len social media marketingu, uvidíme čo sa mi podarí nájsť... 

Bláznivá blogerka Natália Homolová: Samotný týždeň módy je strašne fake (Rozhovor)

Ako vníma tvoj osobitý štýl tvoje najbližšie okolie, teda rodina a priatelia? Zvykli si už za ten čas alebo ešte stále majú výhrady?

Na moje výstrelky a na to, že sa za nami často otáčajú ostatní ľudia si už zvykli, ale stále im vadí, že mám skoro vždy odkryté kríže, nohy alebo iné časti tela. Ale chápem, že mi chcú len dobre. 

Čo pre teba znamená slovíčko móda? Je to forma, ktorou najlepšie dokážeš vyjadriť svoju osobnosť alebo sú tvoje často bláznivé outfity, len čistým výstrelom? 

Ja to nejak veľmi neriešim, obliekam si to, v čom sa cítim dobre alebo sexy. Záleží hlavne na tom, kam idem a čo mi stav účtu dovolí. Sem-tam idem do extrému, ale hlavne v posledných mesiacoch si všímam, že som taká pokojnejšia, pričom som začala mať rada čiernu, sivú a celkovo zemité farby, čo ale asi odráža aj moje terajšie pocity a nálady. Mala som zložitejšie obdobie po všetkých stránkach... 

Nájdu sa aj u nás doma, teda na Slovensku a v Českej republike, ľudia, ktorí vedia ako na to, čo sa týka obliekania? Resp. sleduješ aj blogerky/blogerov z našich končín alebo len tie / tých zahraničných?

Priznám sa, že ja osobne blogy nesledujem skoro vôbec, iba ak sa mi niekde objaví daný link, tak na neho kliknem, ale inak na to bohužiaľ nemám čas. Ja si skôr idem Instagram, na ktorom mám strašne veľa báb z celého sveta, ani neviem koho by som menovala, keďže si ich mená ani nepamätám. A v našich končinách máme strašne veľa talentovaných ľudí, či už sú to blogerky, ako je Eva Klimeková (2indahouse) a Melisa (melisaminca) alebo fotografi Tomáš Thurzo, Trisha, Phil La Noiraude... je veľa, veľa ľudí, ktorých si idem :)

Bláznivá blogerka Natália Homolová: Samotný týždeň módy je strašne fake (Rozhovor)

Náklady na život v jednej z najväčších svetových metropol musia byť náročne, hlavne, čo sa týka bývania, začiatky pre to boli určite ťažké. Bývaš momentálne už vo vlastnom?

Ach, ako strašne ja túžim bývať vo vlastnom, ale je to také nereálne ako slobodná mladá žena. Momentálne zdieľam dom so 4 mladými mužmi zo Slovenska a býva sa mi s nimi naozaj super, ale mať vlastný byt zariadený podľa môjho vlastného vkusu, tak to je môj sen. Čo sa týka financií, tak je to tam naozaj ťažké, nie je síce problém prežiť mesiac a aj si ho učiť v rámci možnosti, ale človek tam neušetrí nič. Takže sa musím posunúť niekam ďalej, niekde vyššie, aby bolo moje konto o niečo plnšie. 

Bez koho alebo čoho si nevieš predstaviť ani jediný deň?

Bez ľudí, keďže som dosť spoločenský typ človeka a keď mám byť sama, tak ma to úplne zabíja. Takisto sú pre mňa veľmi dôležité objatia, ktoré ma dobíjajú a dávajú mi pocit, že nikdy nie som sama. Tie potrebujem naozaj každý deň. Samozrejme, aj môj mobil je v mojom rebríčku veľmi vysoko, ako by som inak mohla sledovať novinky na Instagrame alebo na Móde zo slovenských a českých ulíc

Poznáš, resp. sleduješ aj našu stránku? Ak áno, tak ktoré články sa ti páčia najviac a ktoré najmenej?

Jasné, že áno. Viete si vôbec predstaviť, že by som povedala, že vás nesledujem? :) Aj keby ste čakali, že poviem móda, tak práve naopak, tej mám dosť v práci a na mojom blogu a riešim ju fakt každý deň, takže vo voľnom čase sa snažím riešiť iné veci. Moje obľúbené články sa najčastejšie nachádzajú v sekcii zaujímavosti alebo umenie. 

Bláznivá blogerka Natália Homolová: Samotný týždeň módy je strašne fake (Rozhovor)

Podarilo sa ti zúčastniť aj na tamojšom týždni módy, aké v tebe zanechal dojmy? 

Prehliadky boli super, aj keď som nebola na tých najznámejších, ale samotný týždeň módy je strašne fake. Ľudia tam chodia oblečení, ako by inokedy možno neboli a tvária sa na niečo, čo v skutočnosti nie sú. Väčšinou sú to len pretvárky trvajú pár dní, ale tak také to je viacmenej v celom módnom priemysle.

Bláznivá blogerka Natália Homolová: Samotný týždeň módy je strašne fake (Rozhovor)

Kde vidíš samú seba napr. o 5-10 rokov?

Veľký dom, záhrada, bazén, muž, minimálne 2 deti, pes, mačka a známa úspešná žena? Môže byť? :)

Natália, na záver ti chcem poďakovať za rozhovor a zároveň ti dávam priestor, aby si odkázala niečo naším, resp. svojím fanúšikom. 

Určite buďte sami sebou, nepretvarujte sa a nehrajte sa na niečo, čo nie ste, len aby ste urobili na niekoho dojem. Tam vonku, vždy budú ľudia, ktorí nám budú dôverovať a podporovať a tí, ktorí budú proti nám, ale netreba sa toho báť. To negatívne nás predsa posúva ďalej, lebo chceme byť ešte lepšími a dokázať im, že na to všetko máme! Ďakujem.

Bláznivá blogerka Natália Homolová: Samotný týždeň módy je strašne fake (Rozhovor)

natinstablog.com 

Instagram

Domov
Zdieľať
Diskusia