Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Pozri si naše tipy na darčeky, ktoré by sme si kúpili aj my 🤩
Čítaš poslednú stranu článku:
Toto sú najlepšie polievky v celej Európe. Do TOP 15 sa dostala aj tradičná slovenská polievka či cesnačka
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

4. Poľská mäsová polievka (Rosol)
Upokojujúci rosół je tradičná poľská mäsová polievka. Aj keď najznámejšou odrodou je kuracia verzia s názvom rosół z kury, v celej krajine sa pomerne často pripravujú aj vývary z hovädzieho, teľacieho, morčacieho alebo miešaného mäsa.

polievka
Zdroj: Taste Atlas

3. Guľáš z Maďarska (Gulyás)
Táto maďarská špecialita sa pripravuje z mäsa, tradične hovädzieho, ktoré sa dusí v bohatom paprikovom vývare, zvyčajne s cibuľou, paprikou, koreňovou zeleninou, rôznymi koreninami a občas paradajkami.

polievka
Zdroj: Taste Atlas

2. Rybacia polievka z Fínska (Kalakeitto)
Kalakeitto alebo rybacia polievka je už dlho základom tradičnej fínskej kuchyne. Aj keď existuje mnoho spôsobov, ako pripraviť túto klasickú fínsku špecialitu, zvyčajne pozostáva z očistených a filetovaných kúskov rýb a na kocky nakrájanej zeleniny, ktoré sa dusia v bohatom maslovom rybom vývare.

polievka
Zdroj: Taste Atlas

1. Kuracia polievka z Rumunska (Ciorba Radauteana)
Prvé miesto si vyslúžila tradičná rumunská polievka Ciorba Radauteana. Vyrába sa z kombinácie kuracieho mäsa, cibule, sladkej červenej papriky, zeleru, mrkvy, citrónovej šťavy, cesnaku, petržlenu a kyslej smotany. Polievka je kyslá kvôli pridaniu citrónovej šťavy.

polievka
Zdroj: Taste Atlas
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 4 z 4
Späť
Zdieľať
Diskusia