4. Poľská mäsová polievka (Rosol)
Upokojujúci rosół je tradičná poľská mäsová polievka. Aj keď najznámejšou odrodou je kuracia verzia s názvom rosół z kury, v celej krajine sa pomerne často pripravujú aj vývary z hovädzieho, teľacieho, morčacieho alebo miešaného mäsa.
3. Guľáš z Maďarska (Gulyás)
Táto maďarská špecialita sa pripravuje z mäsa, tradične hovädzieho, ktoré sa dusí v bohatom paprikovom vývare, zvyčajne s cibuľou, paprikou, koreňovou zeleninou, rôznymi koreninami a občas paradajkami.
2. Rybacia polievka z Fínska (Kalakeitto)
Kalakeitto alebo rybacia polievka je už dlho základom tradičnej fínskej kuchyne. Aj keď existuje mnoho spôsobov, ako pripraviť túto klasickú fínsku špecialitu, zvyčajne pozostáva z očistených a filetovaných kúskov rýb a na kocky nakrájanej zeleniny, ktoré sa dusia v bohatom maslovom rybom vývare.
1. Kuracia polievka z Rumunska (Ciorba Radauteana)
Prvé miesto si vyslúžila tradičná rumunská polievka Ciorba Radauteana. Vyrába sa z kombinácie kuracieho mäsa, cibule, sladkej červenej papriky, zeleru, mrkvy, citrónovej šťavy, cesnaku, petržlenu a kyslej smotany. Polievka je kyslá kvôli pridaniu citrónovej šťavy.