Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
včera 22. októbra 2024 o 16:21
Čas čítania 0:38
Hana Divišová

Austrálska „Bába pod kořenem?“ Žena bola zakliesnená medzi skalami z bizarneho dôvodu

ZAUJÍMAVOSTI TURISTIKA
Uložiť Uložené

Prípad v austrálskom údolí Hunter Valley prekvapil aj zasahujúcich záchranárov.

Záchranná služba Nového Južného Walesu zverejnila fotografie uviaznutej ženy medzi skalami. Zábery sú na prvý pohľad pomerne znepokojujúce, avšak dôvod, pre ktorý tam skončila, je pomerne vtipný - spadnutý telefón.

Iba 23-ročnej žene spadol do trhliny medzi skaly telefón. Keď sa ho pokúšala zobrať, uviazla tam aj ona. Musela k nej byť privolaná záchranná služba, ktorá sa ju v spolupráci s policajtmi, záchranármi, hasičmi a dobrovoľníkmi pokúšala nasledujúcich sedem hodín vyslobodiť.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa NSW Ambulance (@nswambulance)

Podľa vlastných slov špecialistu záchrannej služby Nového Južného Walesu, Petera Wattsa, museli záchranári odstrániť až šesť balvanov, aby sa k nej dostali. Ešte sa vraj on ani jeho tím s niečím podobným nestretli, povedal pre CNN.

Tento prípad by sme kľudne mohli priradiť do kategórie k príbehu „Bába pod kořenem.“ Žena v Česku uviazla medzi koreňmi stromu počas noci a nedokázala sa spod nich vyslobodiť. Zachránili ju až nad ránom jej priatelia. Dnes už legendárny príbeh mieri do kín. 

Späť
Zdieľať
Diskusia