Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 22. októbra 2024 o 10:06
Čas čítania 0:59
Karolína Uličná

Čiastočná pitva Liama Payna ukázala, že v deň tragédie mal v sebe „kokteil drog“, vrátane extázy, metamfetamínu či ketamínu

OSOBNOSTI NEHODY A ÚMRTIA SPEVÁCI A SPEVÁČKY ÚMRTIA ZNÁMYCH OSOBNOSTÍ
Uložiť Uložené

V jeho hotelovej izbe sa našla aj improvizovaná hliníková fajka na užitie drog.

Spevák Liam Payne, člen bývalej skupiny One Direction, zomrel po páde z tretieho poschodia hotela v Buenos Aires. Už je to takmer týždeň od jeho smrti a na povrch sa dostávajú rôzne informácie o príčine tohto nešťastného pádu.

ABC News informuje, že počas čiastočnej pitvy u Liama našli niekoľko drog. Medzi nimi aj tzv. ružový kokaín. Tento „kokteil drog“ obsahoval metamfetamín, ketamín a MDMA (extáza). Ide o tri silné psychoaktívne látky.

Metamfetamín je stimulant, ketamín je anestetikum a disociačná droga, zatiaľ čo MDMA je stimulant, čo znamená, že ovplyvňuje náladu a sociálne interakcie.

Okrem toho sa počas pitvy našli aj ďalšie drogy, ako crack a benzodiazepíny – lieky používané najmä na liečbu úzkosti a nespavosti. Obe tieto drogy sú tiež veľmi návykové a majú silné účinky na nervový systém.

V jeho hotelovej izbe sa podľa viacerých zdrojov našla aj improvizovaná hliníková fajka na požitie drog. V predbežnej pitevnej správe argentínskej prokuratúry sa zistilo, že spevák zomrel na poranenie hlavy a vnútorné aj vonkajšie krvácanie. Na jeho tele našli až 25 zranení. Liamovo telo zostane v Argentíne, kým sa pitva oficiálne dokončí.

Odporúčané
Samo Tomeček o pilotovaní: Počas jedného letu som sa takmer zabil. Odvtedy viac premýšľam nad tým, čo tu po sebe zanechám Samo Tomeček o pilotovaní: Počas jedného letu som sa takmer zabil. Odvtedy viac premýšľam nad tým, čo tu po sebe zanechám 1. septembra 2024 o 9:30

Na verejnosť vyšli aj konverzácie hotelového personálu, ktorí žiadali vedúcich, „aby urgentne niekoho poslali kvôli hosťovi“, ktorý bol podľa nich opitý a omámený drogami. „Potrebujeme sem niekoho urgentne poslať, pretože neviem, či je hosť v ohrození života. Je v izbe s balkónom a obávame sa, že by mohol urobiť niečo, čo ohrozuje život,“ povedal jeden z pracovníkov. Nie je potvrdené, či v hovore išlo o speváka Paynea.

Domov
Zdieľať
Diskusia