Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2024 o 15:22
Čas čítania 0:28
TASR

Od apríla sa opäť dostaneš lietadlom z Bratislavy do Košíc. Rezort dopravy plánuje obnoviť niekdajšiu linku

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA KOŠICE LETISKO LIETADLO
Uložiť Uložené

Košice a Bratislava by sa mohli letecky spojiť na prelome marca a apríla 2025.

Ministerstvo dopravy SR plánuje spojiť Bratislavu a Košice leteckou linkou. Rezort aktuálne pripravuje podmienky na vyhlásenie verejnej súťaže na leteckého dopravcu. Cieľom ministerstva je, aby sa medzi Bratislavou a Košicami začalo lietať koncom marca alebo začiatkom apríla 2025. V pondelok o tom informovala hovorkyňa MD Petra Poláčiková.


„Dlhodobo vnímame záujem verejnosti o znovuzavedenie tohto pravidelného leteckého spojenia, preto veríme, že si táto linka opäť nájde svojich pravidelných cestujúcich,“ uviedol minister dopravy Jozef Ráž (nominant Smeru-SD).


Prvým krokom k znovuzavedeniu pravidelnej leteckej linky na trase Bratislava - Košice bolo podľa rezortu splnenie požiadaviek EÚ na uloženie záväzku služieb vo verejnom záujme. Ako priblížilo ministerstvo, konzultácie s Európskou komisiou boli úspešné a minulý týždeň sa tieto informácie objavili v úradnom vestníku EÚ.

Letisko Bratislava, Letisko Košie
Zdroj: Letisko Bratislava, Letisko Košie
Domov
Zdieľať
Diskusia