Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 11. októbra 2024 o 10:49
Čas čítania 0:43
Hana Divišová

Tesla predstavila novinky: Samojazdiaci Cybercab a mikrobus Robovan, ktorý prevezie až 20 ľudí

TECH ELON MUSK TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Tesla vo štvrtok večer predstavila dlho očakávaný „robotaxi“ Cybercab, na trh má prísť v roku 2026.

Vo štvrtok večer sa v hollywoodskom štúdiu Warner Bros predstavovali novinky z dielne Tesly. Generálny riaditeľ Elon Musk prezentoval dlho očakávaný „Cybercab,“ ide o robotaxi, riadené umelou inteligenciou. Na evente mali diváci tiež možnosť prvýkrát vidieť autonómny minibus Robovan, ktorý bude schopný previezť až 20 ľudí.

Cybercab je nízke dvojmiestne kupé bez volantu a pedálov. Musk naznačil, že by sa mali začať vyrábať v roku 2026. Nezabudol však upozorniť ľudí na jeho veľmi optimistické predpovede, ktoré sa nie vždy stihnú naplniť.

Cena tohto vozidla má byť necelých 30-tisíc amerických dolárov (27-tisíc eur). Softvér, ktorý sa využíva na autonómnu jazdu bez nutnosti zásahov človeka, sa najprv dostane na cesty v Texase a Kalifornii na budúci rok v súčasných vozidlách Modelu 3 a Modelu Y.

Okrem robotaxi Musk predstavil aj Robovan. Jednou z najväčších výhod tohto minibusu majú byť jeho nízke prevádzkové náklady. Musk však neprezradil, kedy bude Robovan uvedený na trh.

Domov
Zdieľať
Diskusia