Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
včera 18. septembra 2024 o 13:02
Čas čítania 0:57
Magdalena Trajerová

Jon Marianek prišiel pomáhať do zaplavených oblastí v Česku. Niektorí ho podozrievajú, že to robí len pre čísla

Jon Marianek prišiel pomáhať do zaplavených oblastí v Česku. Niektorí ho podozrievajú, že to robí len pre čísla
OSOBNOSTI ČESKO INFLUENCERI PRÍRODNÉ KATASTROFY YOUTUBE
Uložiť Uložené

Influencer Jon Marianek zverejnil fotografiu s ponukou pomoci v zaplavenej Opave. Príspevok však vyvolal vlnu kontroverzie.

Youtuber na svojom Instagrame vyzval obete povodní, aby mu povedali, kde môže pomôcť. Nakoniec sa vybral do Opavy. Nakúpil jedlo spolu so suchým oblečením a člnom a v gumákoch sa so svojimi fanúšikmi vydal do terénu. „Zajtra s chalanmi pokračujeme. Ráno nahádžeme piesok do vriec a okolo poludnia sa vyberieme do okolitých dedín. Teraz ideme po ďalšie zásoby," napísal na svojom Instagrame.

 
 
 
Zobraziť príspevok na Instagrame
 
 
 

A post shared by Jon Marianek (@jonmarianek69)

V práci skutočne pokračoval, dokonca na svojej sociálnej sieti zverejnil fotografiu, na ktorej kupuje obrovské množstvo chleba. Niektorí sledovatelia ho však podozrievajú, že si robí zo záplav srandu. Neustále totiž spomína chlieb ako meme, ktoré sa neodmysliteľne spája s jeho tvorbou na Youtube.

Marianek v príbehoch tiež zverejnil, ako so skupinou fanúšikov čistí štrk okolo detského ihriska. Napriek tomu sa nájdu aj takí, ktorí mu vyčítajú, že po nevydarenej augustovej akcii v Riegrových sadoch si chcel urobiť dobré PR na tragédii.

Odporúčané
Nicole manažuje influencerov: Z reality shows vznikajú stále noví, no krivka prvotného úspechu klesá rýchlo (Rozhovor) Nicole manažuje influencerov: Z reality shows vznikajú stále noví, no krivka prvotného úspechu klesá rýchlo (Rozhovor) 11. septembra 2024 o 12:30

„Dělat si čísla i na povodních chce byt opravdu ko**t," kritizujú užívatelia pod jeho príspevkom. Niektorí naopak jeho zámery chvália. „Jediny influencer, ktery jde pomoct, respekt" píše fanúšik.

Na negatívne komentáre sa v príspevku vyjadril aj Jon. Ten promo na povodniach popiera, tvrdí, že to pre dobré PR robiť nepotrebuje a že prišiel s čistým úmyslom naozaj pomôcť. Tvrdí, že finančná pomoc nestačí a že oblasti zasiahnuté povodňami potrebujú ľudskú silu, ktorá pomôže upratať bahno a bordel.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jon Marianek (@jonmarianek69)

Domov
Zdieľať
Diskusia