Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2024 o 13:11
Čas čítania 1:04
Radoslava Juračková

Nový iOS 18 si už môžeš stiahnuť. Na umelú inteligenciu si ešte počkáš, obsahuje však iné zaujímavé funkcie

TECH APPLE IOS APLIKÁCIE
Uložiť Uložené

Budeš si môcť efektívnejšie nastaviť pracovnú plochu a zmeniť pozíciu či farbu ikon.

Majitelia produktov Apple si už môžu nainštalovať nový iOS 18. Stačí vojsť do Nastavení, kliknúť na Všeobecné a nájsť novú aktualizáciu operačného systému.

Najväčšou novinkou mala byť umelá inteligencia, tej sa však v prvej aktualizácii nedočkáš. Odhaduje sa, že príde na americký trh až v roku 2025. To, kedy bude dostupná u nás (a či vôbec) nie je jasné. Apple má s Európskou úniou ohľadom jej AI (Apple Intelligence) rokovať. 

Ak si stiahneš novú aktualizáciu, zvyknúť si budeš musieť na nový dizajn ovládacieho panelu, v ktorom si zapínaš dáta či wifi. Jeho dizajn sa zmení, no vďaka aktualizácii si budeš môcť panel lepšie modifikovať a pridať si doň len to, čo naozaj využiješ. 

Odporúčané
iPhone budeš môcť ovládať očami a pribudne aj umelá inteligencia. iOS 18 prinesie revolučné novinky iPhone budeš môcť ovládať očami a pribudne aj umelá inteligencia. iOS 18 prinesie revolučné novinky 17. mája 2024 o 13:14

Optimalizovať si budeš môcť aj obrazovku, tak aby sa ti hodila k obrázku na ploche. Vyšperkovať môžeš farbu a vzhľad ikon. Okrem toho ich môžeš na pozadí ľubovoľne premiestňovať, čo sa doteraz nedalo. Zásadnou zmenou prešla aj aplikácia Fotky s tvojou galériou, a to nielen vzhľadovo, ale aj novými funkcionalitami. Novinkou sú napríklad tzv. Zbierky – rôzne albumy, ktoré zhromažďujú fotografie na základe istej témy, lokality či osoby.

Telefón ti prepíše zvukové nahrávky do poznámok

V rámci umelej inteligencie pribudne funkcia, vďaka ktorej sa bude dať iPhone ovládať očami. Pomôcť má najmä ľuďom s telesným postihnutím. Pre nepočujúcich zasa pripravili revolúciu v počúvaní hudby. Pesničky v Apple Music budú vytvárať vnemy či vibrácie, aby si mohli vychutnať emóciu z hudby.

Ak si stiahneš operačný systém už teraz, tešiť sa môžeš na prepis hlasových nahrávok do poznámok. V reálnom čase ti telefón hovorené slovo prepíše. Túto funkciu ocenia najmä študenti, ktorí si neradi zapisujú poznámky na prednáškach. 

iOS 18 apple iphone
Zdroj: Apple
Odporúčané
Nový iPhone 16 príde na trh už v septembri. Sľubovanú AI v ňom však nenájdeš, Apple hlási meškanie Nový iPhone 16 príde na trh už v septembri. Sľubovanú AI v ňom však nenájdeš, Apple hlási meškanie 31. júla 2024 o 19:19
Domov
Zdieľať
Diskusia