Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2024 o 19:19
Čas čítania 0:55
Radoslava Juračková

Nový iPhone 16 príde na trh už v septembri. Sľubovanú AI v ňom však nenájdeš, Apple hlási meškanie

TECH APPLE IOS APLIKÁCIE IPHONE
Uložiť Uložené

Na Slovensko príde nový operačný systém ešte neskôr.

V septembri tohto roku príde na trh nový iPhone 16. Aj napriek tomu, že vývojári sľubovali značnú prítomnosť umelej inteligencie v systéme, budeš si na ňu musieť počkať. Tá príde až s novým operačným systémom iOS 18.1, informuje Mashable.

Ak si nový operačný systém neskôr nainštaluješ, môžeš rátať s tým, že iPhone za teba spraví veľa úkonov. Najväčšou novinkou je, že súčasťou Siri bude Chat GPT. Môžeš sa teda tešiť na prehľadné informácie či vytváranie poznámok z webových stránok.

Nebudeš dokonca musieť ani písať, stačí, keď iPhonu povieš, čo si potrebuješ zapísať, a on ti to do poznámok pridá. Práve v súvislosti s náročnosťou spustenia modernizácie sa príchod AI odkladá až na iOS 18.1.

Na Slovensko príde systém ešte neskôr

Nový iOS by mali spustiť v októbri tohto roka. Príchod kompletného operačného systému so všetkými funkciami však môžeš očakávať na prelome rokov 2024 a 2025, pričom finalizácia sa môže pretiahnuť až do júna budúceho roka. 

Odporúčané
Plánuješ si kúpiť nový iPhone 16? Bez týchto vecí ho radšej nepoužívaj Plánuješ si kúpiť nový iPhone 16? Bez týchto vecí ho radšej nepoužívaj 10. septembra 2024 o 6:00

Portál svetapple však upozorňuje na to, že ihneď po spustení nebude nový systém k dispozícii v rámci Európskej únie. O tom, kedy príde k nám, spoločnosť s EÚ aktívne rokuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia