Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2024 o 13:14
Čas čítania 1:02
Radoslava Juračková

iPhone budeš môcť ovládať očami a pribudne aj umelá inteligencia. iOS 18 prinesie revolučné novinky

TECH IOS APLIKÁCIE IPHONE MODERNÉ TECHNOLÓGIE TECHNOLOGICKÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Niektoré z noviniek predstavili vo svojej tlačovej správe, celý systém však predstavia na konferencii v júni tohto roka.

Apple v tlačovej správe zverejnil prvé vychytávky, na ktoré sa môžeš tešiť v novom iOS 18. Všetky funkcie nového operačného systému prezradia na WWDC konferencii, ktorá potrvá od 10. do 14. júna 2024.

Novinky pre ľudí s telesným znevýhodnením

Avizované novinky potešia aj ľudí, ktorí trpia zdravotným znevýhodnením. Jednou z nich je tzv. „eye tracking“, vďaka ktorému budú môcť ľudia s fyzickým postihnutím ovládať svoj smartfón očami. Fungovať bude prostredníctvom prednej kamery. 

Nový iOS prináša aj revolúciu v počúvaní hudby, pre tých, ktorí trpia sluchovým postihnutím. Fungovať bude na skladby v Apple Music a spočíva v tom, že hudba bude vytvárať rôzne vibrácie či vnemy, vďaka čomu bude možné hudbu fyzicky cítiť.

Pribudne aj funkcia Počúvanie atypickej reči. Tá rozpoznáva aj zložitejšiu reč a je určená pre tých, ktorí trpia jej poruchami. Vďaka vylepšeniu a strojovému učeniu je systém citlivejší a dokáže porozumieť aj napriek rečovým bariéram. V Siri si budeš môcť nahrať rôzne skratky, ktoré bežne používaš. Softvér sa ich naučí a ty môžeš cez ne dávať zjednodušené pokyny a príkazy.

Vibrácie, vďaka ktorým sa bude dať hudba cítiť.Vibrácie, vďaka ktorým sa bude dať hudba cítiť.
Zobraziť galériu
(2)

V aute ti už nebude nevoľno

Veľa používateľov smartfónov trpí nevoľnosťou pri cestovaní v dopravných prostriedkoch. Ak sa aj ty sťažuješ na to, že ti je v týchto prípadoch zle, určite ťa táto novinka poteší. Funkciu „Vehicle Motion Cues“ si budeš môcť zapnúť manuálne alebo automaticky a spočíva v tom, že sa ti na displeji budú ukazovať pohyblivé bodky.

Odporúčané
TECH TIP: Nové hodinky Garmin fénix 8, fénix E a ultravýkonné Enduro 3 TECH TIP: Nové hodinky Garmin fénix 8, fénix E a ultravýkonné Enduro 3 30. augusta 2024 o 10:46

Svoj smer budú meniť podľa toho, akým smerom sa vozidlo hýbe, a dokonca budú reagovať aj na brzdenie. Mal by si sa teda cítiť prirodzenejšie a nemal by si tak cítiť nevoľnosť.

Bodky sa pohybujú v závislosti od pohybu auta.Bodky sa pohybujú v závislosti od pohybu auta.
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia