Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2024 o 9:30
Čas čítania 4:54
Lukáš Čelka

Vo Francúzsku súdia muža, ktorý cudzincom dával znásilňovať svoju 71-ročnú manželku. Všetko si filmoval

ZAUJÍMAVOSTI FRANCÚZSKO KRIMI SÚDY ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Násilnícky manžel sa spolu s ďalšími mužmi v blízkej budúcnosti postavia pred súd. Za ich činy im hrozí až 20 rokov väzenia.

Začiatkom septembra Francúzskom otriasli správy o jednom z najhorších prípadov sexuálneho zneužívania a to nielen v histórii krajiny, ale celého sveta. Spoločnosť zostala znechutená potom, čo vyplávali na povrch podrobnosti desivého prípadu Gisèle Pelicot, ktorú 9 rokov znásilňoval jej manžel Dominique. Čo však bolo najhoršie, na sexuálnom násilí sa s ním podieľali desiatky ďalších mužov.

Dominique najskôr omámil svoju polovičku liekmi, aby upadla do bezvedomia. Zatiaľ čo bola mimo, pozval k nim domov partiu cudzích mužov, ktorí sa uspokojovali na jej bezvládnom tele. Tento scenár sa pravidelne opakoval. Na nič netušiacej Gisèle sa od roku 2011 až do roku 2020 takýmto spôsobom vystriedalo až 72 mužov.

Francúzka síce vedela, že trpí veľmi častými výpadkami pamäte a inými zdravotnými problémami ako extrémne chudnutie či vypadávanie vlasov, domnievala sa však, že ich môže spôsobovať nejaká vážna choroba. Ani v najhoršom sne by ju nenapadlo, že za všetkými jej ťažkosťami stojí jej manžel.

To sa však zmenilo, keď ho zadržali policajti z úplne iného dôvodu. V jeho počítači našli približne 20-tisíc fotografií a videí, na ktorých bolo vidno, ako nevládnu Gisèle znásilňujú desiatky cudzích mužov. Dominique si z „násilníckych orgií“ vytváral záznamy na pamiatku, čím sa sám usvedčil.

Odporúčané
Film Miki verzus realita: Naozaj Černák priviazal jedného muža lanom k autu a ťahal ho po parkovisku? Film Miki verzus realita: Naozaj Černák priviazal jedného muža lanom k autu a ťahal ho po parkovisku? 16. augusta 2024 o 12:30

Hoci Gisèle mala možnosť vybrať si súkromný súdny proces, trvala na tom, aby boli pojednávania verejné: „Hovorím za všetky ženy, ktoré boli zdrogované a nevedeli o tom. Robím to v mene všetkých žien, ktoré sa to možno ani nikdy nedozvedia,“ povedala pre portál Vox Gisèle Pelicot.

Ešte predtým, než sa spoločne pozrieme na jeden z najhorších prípadov sexuálneho zneužívania vôbec, radi by sme ti pripomenuli, že tvoriť kvalitný obsah môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Ak sa ti naša práca páči, podpor nás vstupom do klubu Refresher+.

V tomto článku si prečítaš:
  • Akým spôsobom sa Dominique postaral o to, nech sa jeho manželka počas násilníckych orgií nikdy nepreberie.
  • Aké pokyny dával mužom, aby ani náhodou jeho manželka nezistila ich identitu.
  • Akí rôzni muži z rôznych pracovných odvetví sa podieľali na znásilňovaní Gisèle.
  • Ako obeť opísala svoje pocity po zhliadnutí videí.
  • O tom, ako si Dominique uchovával v počítači nahé fotky svojej dcéry.

„Zrútil sa mi svet“

Mrazivé tajomstvo 71-ročného Dominiqua Pelicota prasklo v novembri roku 2020. Policajti muža v tom čase vyšetrovali pre podozrenie, že fotografoval loná zákazníčok v sukniach, ktoré nakupovali v jednom z francúzskych supermarketov, píše portál Vox.

Keď sa mužom zákona podarilo Dominiqua prichytiť pri čine, zhabali jeho počítač a USB kľúč ako dôkazný materiál. To, čo v ňom našli, im vyrazilo dych. V počítači sa totiž nachádzal priečinok s názvom „Zneužívanie“. Obsahoval tisíce fotografií a videí, na ktorých spolu s ďalšími mužmi znásilňoval svoju manželku, zatiaľ čo bola v bezvedomí.

Gisèle Pelicot.
Gisèle Pelicot. Zdroj: TASR AP

„Môj svet sa zrútil,“ povedala v tom čase pre portál Vox dnes už 71-ročná Gisèle Pelicot s tým, že dovtedy ani netušila, čo s ňou v skutočnosti manžel robí. Priznala, že ju už roky trápili výpadky pamäte, vypadávanie vlasov či náhla strata hmotnosti, do šokujúceho odhalenia sa však domnievala, že tieto symptómy môže spôsobovať Alzheimerova choroba.

Odporúčané
Za vraždu manželky a dcéry elektrickým prúdom dostal 28 rokov väzenia. Petr Kramný svoju vinu dodnes popiera Za vraždu manželky a dcéry elektrickým prúdom dostal 28 rokov väzenia. Petr Kramný svoju vinu dodnes popiera 3. augusta 2024 o 10:00

Vyšetrovanie polície ukázalo, že za straty pamäte obete mohla kombinácia liekov, ktorými ju jej manžel pred každým znásilnením omámil, píše AP News. Zatiaľ, čo bola Gisèle v bezvedomí, pozval k nim domov niekoľko mužov, s ktorými sa zoznámil na internetovom fóre, aby na nej ukojili svoje potreby.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké pokyny dával Dominique mužom, aby ani náhodou jeho manželka nezistila ich identitu.
  • Akí rôzni muži z rôznych pracovných odvetví sa podieľali na znásilňovaní Gisèle.
  • Ako obeť opísala svoje pocity po zhliadnutí videí.
  • O tom, ako si Dominique uchovával v počítači nahé fotky svojej dcéry.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 166787 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: PPV kód na Oktagon 61 , Pizza v Oggi ZDARMA alebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia