Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2014, 17:28
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Úplne nové BMW X7 potvrdené! Bude vyzerať takto?

TECH BMW
Uložiť Uložené

Pred pár týždňami v Mníchove potvrdili výrobu najväčšieho zástupcu v portfóliu, model X7, a na svete máme už prvé rendery.

Úplne nové BMW X7 potvrdené! Bude vyzerať takto?

Ak ste si mysleli, že rad X v prípade BMW je už bohato zastúpený, automobilka vás presvedčí o opaku. Pred pár týždňami totižto v Mníchove potvrdili výrobu najväčšieho zástupcu v portfóliu, model X7. Vyrábať sa bude v USA a do predaja sa dostane začiatkom roka 2016.

Popravde sa nemôžeme ani čomu čudovať, kedže najmä úhlavná konkurenčná trieda GL od Mercedesu žne podstate veľký úspech a to nehovoríme len o americkom trhu, kde sú obrovské SUV-čka stále hitom. Dokonca, už aj samotné Audi Q7 jednou nohou spadá do tejto veľkostnej kategórií, nakoľko je v skutočnosti o čosi väčšia než X5-ka, respektíve trieda ML. BMW tak po niekoľkých rokoch zaháľania uvedie na trh model, ktorý bude vychádzať práve z X5-ky, avšak nepôjde len o akúsi predĺženú verziu, ale o úplne nové SUV-čko s rozložením interiéru pre 7 pasažierov. Vďaka tomu by najmä za veľkou mlákou malo konkurovať okrem spomínanej nemeckej dvojke aj takému bestselleru, akým je Cadillac Escalade, respektíve jeho preznačkovanému bratovi Lincoln Navigator.

X7-ka bude predovšetkým o pohodlí a i keď hmotnosť by sa oproti X5-ke nemala moc navýšiť, je každému jasné, že sa v teréne najmä kvôli dlhšiemu zadnému previsu nebude vedieť až tak (dobre) orientovať ako v prípade X5-ky. Dizajn má byť vraj podstatne prepracovaný, pričom hneď na prvý pohľad má byť ľudom jasné, o ktorý rad X sa jedná. To však spustilo pomerné veľkú vlnu diskusií, keďže najmä nová X4 a X6 sú si dosť podobné, respektíve X5-ka (predošlej generácie) a X6-ka sú spredu viac-menej zhodné. Nechajme sa teda prekvapiť, i keď aký-taký pohľad na možnú podobu najväčšieho BMW nám prinášajú najnovšie rendery, pod ktoré sa podpísal Theophilus Chin. Nejedná sa však o nič iné, ako vyskladané časti prevzaté z iných vozidiel, preto smerodajný môže byť akurát tak dlhý profil. Paleta motorov bude samozrejmé bohatá a do veľkej miery prevzatá pravá od X5/6-iek. Samozrejme, hneď do témy prišla aj otázka ohľadom športovej verzie X7 M, teda konkurencia GL 63 AMG, BMW však toto prevedenie zatiaľ zamietlo.

Úplne nové BMW X7 potvrdené! Bude vyzerať takto?
Domov
Zdieľať
Diskusia