Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2024 o 11:24
Čas čítania 0:54
Anna-Marie Hanzlíková

Predpovedali Simpsonovci opäť budúcnosť? Pred takmer 25 rokmi vraj uhádli Bidenovu náhradu v prezidentských voľbách

Predpovedali Simpsonovci opäť budúcnosť? Pred takmer 25 rokmi vraj uhádli Bidenovu náhradu v prezidentských voľbách
FILMY A SERIÁLY DONALD TRUMP JOE BIDEN KAMALA HARRIS SIMPSONOVCI SPRÁVY ZO SVETA USA
Uložiť Uložené

Existuje v americkej politike vôbec nejaká udalosť, ktorú legendárny animovaný seriál so žltými postavami už dávno nepredpovedal?

Keď Joe Biden v nedeľu oznámil stiahnutie svojej prezidentskej kandidatúry, internet podľa očakávania okamžite zaplavili rôzne virálne memes. Medzi nimi aj scéna zo Simpsonovcov, konkrétne z epizódy s názvom „Bart to the Future“. Tá vyšla v rámci 11. série v roku 2000.

Odporúčané
Joe Biden pripustil, že by sa vzdal kandidatúry. Urobil by tak pod jednou podmienkou Joe Biden pripustil, že by sa vzdal kandidatúry. Urobil by tak pod jednou podmienkou 18. júla 2024 o 9:10

Netrvalo dlho, a meme z animovaného seriálu Simpsonovci sa stalo virálnym. Ľudia si totiž všímajú nápadnú podobnosť medzi Lízou a Kamalou Harrisovou, súčasnou viceprezidentkou, ktorú 81-ročný prezidentský kandidát Biden navrhol ako svoju náhradu po odstúpení z kandidatúry. Kamala si na svoju inauguráciu v roku 2021 obliekla fialový oblek, ktorý doplnila perlovými náušnicami a nápadným strieborným náhrdelníkom s perlami.

Keď sa povie perlový náhrdelník, mnohým napadne práve Líza. Tým sa však podobnosti nekončia. V epizóde vydanej v marci 2000 sa Líza stane prezidentkou Spojených štátov. A do Bieleho domu si oblečie presne takýto fialový kostým.

Nápadnú podobnosť si médiá všimli už vtedy. Denník The Economic Times napríklad pripomenul vtedajší komentár americkej dabérky Lisy Yeardley Smithovej: „Naozaj by som chcela veriť, že Kamala Harrisová včerajším outfitom nenápadne narážala na Lízu Simpsonovú.“ 

Zostáva teda už len otázka, či Kamala po voľbách zasadne do Bieleho domu rovnako ako Líza v jednom z dielov. Často spomínaná narážka na to, že Donald Trump sa stane prezidentom, sa totiž objavila práve v tejto epizóde. Tá sa v roku 2016 aj skutočne naplnila.

Domov
Zdieľať
Diskusia