Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. júla 2024 o 11:30
Čas čítania 3:48
Richard Balog

REFRESHNI SI PLAYLIST: Eminem vydal nový album, v ktorom pochováva Slim Shadyho, a Yzomandias a PTK nahrali skvelý dvojsingel

REFRESHNI SI PLAYLIST: Eminem vydal nový album, v ktorom pochováva Slim Shadyho, a Yzomandias a PTK nahrali skvelý dvojsingel
Zdroj: Milion Plus
HUDBA HUDBA RAP REFRESHNI SI PLAYLIST
Uložiť Uložené

Za posledných 7 dní vyšlo niekoľko zásadných projektov vrátane očakávaného LP s rukopisom Slim Shadyho.

Interpreti nespia na vavrínoch ani počas dovolenkovej sezóny a len za posledný týždeň sme počuli kvantum novej hudby, ktorá na nás vyskočila v Spotify alebo na YouTube. Nižšie nájdeš zoznam top releasov zo sveta rapu, ale aj popu.

Priprav sa na nekontrolovateľnú nálož v podaní Eminema na novom albume The Death of Slim Shady (Coup de Grâce), ochutnávku z očakávanej nahrávky od Ice Spice či skvelý dvojsingel, ktorý nahrali YZO a PTK.

Redakcia každý týždeň v piatok vyberá top hudobné novinky, ktoré vyšli v predchádzajúcich 7 dňoch a nemali by ujsť tvojej pozornosti. Nezabudni dať odber téme REFRESHNI SI PLAYLIST, aby ti neunikli nové skladby, albumy či videoklipy od slovenských ani zahraničných interpretov.
Odporúčané
REFRESHNI SI PLAYLIST: Quavo a Lana Del Rey, Eminem aj Separ s Michajlovom. Tieto tracky budeš počúvať celé leto   REFRESHNI SI PLAYLIST: Quavo a Lana Del Rey, Eminem aj Separ s Michajlovom. Tieto tracky budeš počúvať celé leto 5. júla 2024 o 18:00

1. YZO & PTK NO SLEEP GANG/GET LOW 

Len včera večer vyšiel skvelý dvojsingel s videoklipom od dvojice YZO a PTK, ktorá nás už v minulosti viackrát presvedčila o tom, že ich spoločná chémia funguje ako švajčiarske hodinky.

Inak to nie je ani tentoraz, keď obaja raperi najprv opisujú svoj bohémsky životný štýl v tracku NO SLEEP GANG, aby ťa o niekoľko sekúnd neskôr vrátili naspäť v čase prostredníctvom skvelého samplu GET LOW od Lil Jona a The Eastside Boyz, ktorý bol súčasťou hry Need For Speed Underground. Atmosféru dotvára veľmi podarený vizuál. Tajne dúfame, že niekedy v budúcnosti YZO a PTK vydajú spoločný projekt.

Když vyjdou ještěři ven.
N-n-nechci spát, no sleep gang.
Love ať lítaj, make it rain.
Love ať lítaj, make it rain.

2. Ice Spice feat. Central Cee  Did It First

Len pred niekoľkými hodinami vydala Ice Spice ďalšiu šťavnatú ochutnávku zo svojho očakávaného albumu Y2K!, ktorý by mal byť dostupný na všetkých streamoch ešte tento mesiac, a to konkrétne 26. júla.

Umelkyňa s neprehliadnuteľným pozadím tentoraz spojila sily s popredným britským raperom, ktorým nie je nikto iný ako Central Cee, aby skúmali neverný vzťah dvoch ľudí, pričom Cench vo svojej pasáži jasne vyhlasuje: „I ain’t learn my lessons,“ po tom, čo sám prešiel podobným kolotočom. Spice, naopak, rapuje, že je pripravená urobiť oveľa horšie veci, ak by ju niekto náhodou podviedol, a vo videoklipe opäť ukázala aj svoje majstrovstvo v twerku.

If he cheatin’, I’m doin’ him worse (like).
No UNO, I hit the reverse (grrah).
I ain’t trippin’, the grip in my purse (grrah).
I don’t care, ’cause he did it first (like).

3. YG feat. Lil Yachty & Babyface Ray Stupid 

Ukážku zo svojho nového albumu odhalil tento týždeň aj YG. Uznávaný raper z Comptonu si prizval na spoluprácu Lil Yachtyho a Babyface Raya, aby nahrali banger s výstižným názvom Stupid.

Novinka ukazuje nielen lyrické majstrovstvo hlavného autora, ale vyzdvihuje aj súčinnosť troch vplyvných interpretov na rapovej scéne. Zatiaľ čo úvodnú pasáž ovládol YG, druhú časť si pre seba uchmatol Yachty, ktorý je v posledných mesiacoch v životnej forme, a na záver to rozbalil Babyface. Nechýba ani videoklip so zábermi z horúcej Kalifornie, kde si raperi užívajú temperamentnú atmosféru v obklopení žien a exotických áut.

Oh, damn, y’all done fu**ed up.
This beat hittin’ like Bruce Lee with the nunchucks.
Before the court room judge us.
Please, wrong way, don’t rub us.

4. 42 Dugg 4eva Us Neva Them

Debutový album ako z veľkej knihy vydal presne pred týždňom 42 Dugg. Raper z Detroitu, odkiaľ je v súčasnosti množstvo kvalitných umelcov, svoje prvé sólo, ktoré obsahuje 21 trackov, nazval 4eva Us Neva Them.

4eva Us Neva Them je prvým projektom po umelcovej hudobnej prestávke, ktorá sa začala v roku 2022 a skončila sa začiatkom tohto roku vypredanou šou Welcome Home v Detroite. Súčasťou boli tiež známe mená ako Yo Gotti, Lil Durk či GloRilla.

42 Dugg nás presvedčil o tom, že zo svojho remesla nič nezabudol, a prináša rovnaký drsný zvuk, aký môžeš poznať z jeho starších nahrávok. Vyzerá to tak, že rapový pôst pomohol raperovi nájsť novú iskru, ktorú rozpálil naplno, a to aj v spolupráci kolegov typu Rylo Rodriguez, Lil Baby, EST Gee, Jeezy alebo Meek Mill.

5. Action Bronson  Johann Sebastian Bachlava the Doctor

Ak preferuješ klasický rap s nádychom 90. rokov, potom by si nemal/-a prehliadnuť novinku od Actiona Bronsona v podobe albumu Johann Sebastian Bachlava the Doctor, ktorý vyšiel vo štvrtok o polnoci.

Rodák z Queensu, ktorého môžeš poznať aj vďaka šou F*ck, That's Delicious, si pre svojich fanúšikov pripravil 11 plnohodnotných trackov. Bronson nás počas približne polhodiny zobral na prehliadku svojho sveta, v ktorom sám seba hneď niekoľkokrát označil za doktora. Na svojom v poradí 8. štúdiovom LP spolupracoval so skúsenými ľuďmi z fachu, ako je napríklad producent The Alchemist či raperi Larry June a Meyhem Lauren.

Na nahrávke to počuť a sme radi, že v roku 2024 vychádzajú aj takéto projekty. Napriek tomu, že sú v tieni nového zvuku.

6. Eminem  The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)

Viac ako hodinu poctivého rapu si pre nás pripravil Eminem na novom sólovom albume s názvom The Death of Slim Shady (Coup de Grâce), na ktorom jeden z najvýznamnejších umelcov v novodobej histórii poslal na večný odpočinok svoje alter ego.

Eminem nás naladil na svoje 12. štúdiové LP dvojicou perfektných singlov – Houdini a Tobey – aby dnes o polnoci predstavil ďalších 18 trackov, ktoré majú jasný a ucelený koncept. Raper z Detroitu sa lúči so svojou postavou Slim Shady, ktorá sa svetu predstavila na začiatku jeho kariéry a slúžila ako drsné alter ego.

Samotný interpret odporúča, aby si album The Death of Slim Shady (Coup de Grâce) počúval po poradí, vďaka čomu získaš najlepší obraz o tejto slávnej ére, ktorá priniesla množstvo hitov. Či Eminem potvrdil status top rapera, necháme na tvojom posúdení. 

 

Medzi ďalšie zaujímavé novinky zaraďujeme tiež track Funeral od Teddyho Swimsa, osobnú výpoveď Pray For Me z očakávaného albumu Mustarda, letný latino banger Gaga, pod ktorým sú podpísaní J Balvin a SAIKO, či spoluprácu BossMan Dlowa a Lil Babyho s názvom PJ.
Odporúčané
REFRESHNI SI PLAYLIST: Takto znie tvrdý brooklynský drill či letné hity v podaní Gunnu, Offseta a GloRilly REFRESHNI SI PLAYLIST: Takto znie tvrdý brooklynský drill či letné hity v podaní Gunnu, Offseta a GloRilly 28. júna 2024 o 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia