Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
24. júna 2024 o 14:16
Čas čítania 0:32
Radoslava Juračková

Obľúbené chorvátske mesto praská vo švíkoch. Turistov tam lákajú nízkonákladové lety za pár eur

ZAUJÍMAVOSTI CHORVÁTSKO DOVOLENKA PLÁŽE
Uložiť Uložené

Tohtoročná sezóna bude na Jadrane rekordná. Návštevníci v hojnom počte prichádzajú ešte pred jej začiatkom.

Dubrovník na juhu krajiny patrí k najvyhľadávanejším destináciám v krajine. Turistom učaruje svojou dobovou architektúrou a obrovským lákadlom je aj fakt, že sa tam natáčalo legendárne Game of Thrones. Aj napriek tomu, že sezóna sa ešte oficiálne nezačala, pozorujú nevídaný nápor turistov, informuje o tom dnevnik.hr.

Ako informuje portál, uličkami Dubrovníka sa aktuálne prechádza okolo 6-tisíc turistov, čo je pred začiatkom sezóny mimoriadny úspech. V súvislosti s náporom na letisku očakávajú, že sa toto číslo v najbližších dňoch znásobí. Odhadujú až 3 milióny turistov.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ivan Vukovic (@dubrovnik_tourist_guide)

„Predsezóna prekonala očakávania. Pasažierov bolo asi o 30 percent viac ako vlani a rovnaký trend sa na letisku očakáva aj počas sezóny,“ informuje portál. Zvýšený záujem turistov o letecký výlet do Chorvátska pripisujú nízkonákladovým spoločnostiam, ktoré ťa k moru prepravia rýchlo a lacno. 

Domov
Zdieľať
Diskusia