Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2024 o 11:29
Čas čítania 0:51
Radka Klučárová

Ikonický dom z filmu Sám doma je na predaj. Za päť luxusných spální, fitko aj kryté ihrisko majiteľ zaplatí 5 miliónov dolárov

ZAUJÍMAVOSTI SÁM DOMA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Lákavá ponuka zaujala mnohých, za niekoľko dní videlo inzerát takmer 750-tisíc ľudí.

Legendárny dom rodiny McCallisterovcov je opäť na predaj. Cena sídla presláveného filmom Sám doma sa v roku 2024 vyšplhala na 5 250 000 dolárov. Dom s rozlohou 836 m² disponuje piatimi priestrannými spálňami a šiestimi kúpeľňami.

„Legendárny prázdninový dom snov pretvorený do moderného luxusu, majestátna tehlová rezidencia zo slávneho filmu Sám doma prináša vzácnu príležitosť vlastniť jedno z najikonickejších filmových sídiel v americkej popkultúre,“ píše v inzeráte web Zillow, ktorý nehnuteľnosť ponúka. Lákavá ponuka zaujala mnohých, za niekoľko dní videlo inzerát takmer 750-tisíc ľudí.

dom, Sám doma
Zdroj: Zillow

O nehnuteľnosti hovoria ako o „stelesnení klasickej chicagskej predmestskej architektúry“. Rezidencia v georgiánskom štýle z roku 1921 je situovaná vo východnej časti Winnetky, na ulici lemovanej stromami a bohatou zeleňou. Bohatá rozloha a luxusné zariadenie uspokojí aj tých najnáročnejších záujemcov. V dome nechýba ani fitnescentrum, moderné kino a kryté športové ihrisko.

Sám doma
Zdroj: Zillow

„Toto je šanca vlastniť kus filmovej histórie a vytvoriť si spomienky v ikonickom prostredí,“ píše Zillow. Dom naposledy zmenil majiteľa v roku 2012. Ten ho odkúpil za 1 585 000 dolárov a v roku 2018 úplne zrekonštruoval a rozšíril, pričom pôvodný charakter domu zostal zachovaný.

Odporúčané
Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom 29. júla 2024 o 9:30

V roku 2021 mali fanúšikovia kultového vianočného filmu možnosť prenajať si dom na jednu noc – a to len za 25 dolárov. Potenciálni návštevníci si mohli pochutnať na chicagskej pizzi a zažiť dobrodružstvo ako Kevin, pripomína CNN.

Sám doma
Zdroj: 20th Century Fox
Domov
Zdieľať
Diskusia