Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2024 o 8:43
Čas čítania 0:48
Eva Thonhauserová

VIDEO: Usyk ako prvý porazil Furyho a zjednotil 4 tituly. Brit si pýta odvetu

ZAHRANIČIE BOX SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Furymu sa darilo najmä v prvej polovici duelu, no v druhej časti súboja však dominoval Usyk.

Ukrajinský boxer v ťažkej váhe Oleksandr Usyk v Saudskej Arábii zdolal Brita Tysona Furyho a ako prvý zjednotil všetky 4 významné boxerské tituly (WBA, WBC, IBF a WBO). 

V meste Rijád zdolal Usyk Furyho po dvanástich kolách na body. Jeden z rozhodcov videl vyhrať Furyho, zvyšní dvaja sa priklonili na stranu Usyka. Ukrajinec vyhral v pomere 115-112, 114-115, 114-113. 

Furymu sa darilo najmä v prvej polovici duelu, v druhej časti súboja však dominoval Usyk. V deviatom kole zasiahol Brita viacerými údermi a poslal ho do počítania. Zvyšné kolá Fury odboxoval bez toho, aby sa dostal do problémov, no aj tak diktoval tempo zápasu ukrajinský boxer. 

Fury s výsledkom nesúhlasil

Výhra Usyka ešte však nemusí byť definitívna, v zmluve je totiž zakotvená možnosť na odvetu. Fury v ringu hneď povedal, že je pripravený na odvetný zápas a nesúhlasil s výsledkom zápasu. 

Brit utrpel prvú prehru v profi kariére. Súperovi vyjadril rešpekt, no arbitri podľa neho rozhodli nesprávne: „Verím, že som ten zápas vyhral. Jedno z najhlúpejších rozhodnutí v histórii boxu. Dobrý malý mužík dostal víťazstvo na body. Nebudem však nariekať a vyhovárať sa. V októbri sa uvidíme znova,“ uviedol.

Domov
Zdieľať
Diskusia