Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. mája 2024, 14:30
Čas čítania 4:59
Timotej Gašper

Hokejový reprezentant Gajdoš pred MS v Česku: Kvôli hráčom z NHL makáme viac, sex pred zápasom je každého osobná vec (ROZHOVOR)

Hokejový reprezentant Gajdoš pred MS v Česku: Kvôli hráčom z NHL makáme viac, sex pred zápasom je každého osobná vec (ROZHOVOR)
Zdroj: TASR
ŠPORT ČESKÁ REPUBLIKA HOKEJ MS V HOKEJI 2024 SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Dostať pozvánku do reprezentácie je pre každého športovca veľká česť. Platí to aj o hokeji, ktorým nielen v tomto období žije celé Slovensko. Aj na to, ako vyzerajú posledné dni pred finálnou nomináciou na MS, sme sa pýtali obrancu Františka Gajdoša.

Má 22 rokov a za sebou úspešnú sezónu, v ktorej s HK Nitra ovládli slovenskú najvyššiu hokejovú súťaž. Rodák z Bardejova František Gajdoš si za posledné dva roky razí cestu za veľkou hokejovou kariérou a je čoraz viac na očiach, čo potvrdzujú aj reprezentačné pozvánky. 

Na minuloročných MS v Lotyšsku a vo Fínsku bol mladík príjemným prekvapením, pričom miesto by sa mu malo ujsť aj pred tohtoročným šampionátom v susednom Česku. V čase nášho rozhovoru však ešte nebolo isté, či sa František objaví aj v konečnom výbere trénera Craiga Ramseyho. 

Gajdoš
Zdroj: TASR

„Má za sebou vynikajúcu sezónu. Vlani to dotiahol až na majstrovstvá sveta, kde nás príjemne prekvapil. V tohtoročnom play-off potvrdil výkonnostný vzostup, bol jeden z kľúčových obrancov Nitry na ceste za titulom. Sme radi, že napriek náročnému vrcholu sezóny prijal pozvánku do prípravy a zabojuje o miesto na šampionáte,“ povedal asistent trénera Peter Frühauf o Gajdošovej nominácii, ku ktorej prišlo v posledných aprílových dňoch. 

Všetky zápasy na MS v Česku budú mať určite dobrú atmosféru a množstvo divákov. Je v podstate jedno, či by nám dali zápas prvý alebo druhý deň.

Z titulových osláv priamo do reprezentácie

S Františkom sme sa spojili tesne pred posledným prípravným zápasom. Chceli sme od neho vedieť, ako vyzerajú posledné dni pred tým, než sa rozhodne o tom, kto pocestuje na očakávané MS, ktoré bude tento rok hostiť susedné Česko. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa HK Nitra (@hk_nitra_official)

Vyhral si titul s Nitrou a o pár dní si už bol v reprezentácii. Ako to prebiehalo? 

Bolo to tak, že v stredu sme vyhrali titul s Nitrou a v sobotu mi zavolal tréner. Opýtal sa ma, či som zdravotne v poriadku a či sa môžem pripojiť k národnému tímu.

Miesto v nominácii ešte nemáš na 100 % isté. Ako oň zabojuješ? 

Na MS som sa dostal aj minulý rok, vtedy to málokto čakal vrátane mňa. Napokon to vystrelilo celkom dobre. Teraz sa budem snažiť byť pripravený a zabojovať o miesto v tíme. Je snom každého hokejistu hrať za reprezentáciu na MS. V piatok som zápas proti Poľsku neodohral pre menšie zranenie. Teraz však dúfam, že budem 100 % pripravený na utorok. Chcem podať kvalitný výkon a potom len veriť, že sa udržím v nominácii a že si ma tréner vyberie.

Aký je teraz postup, kým sa dozvieš, či ideš na MS alebo nie?  

V utorok máme posledný prípravný zápas. Hráme ho v Bratislave proti Spojeným štátom americkým. Po tom sa vlastne už bude definitívne vedieť, ktorých 22 hráčov ide na MS do Česka. Teraz som ešte doma, víkend máme voľný, ale v pondelok sa vraciam na zraz reprezentácie pred utorkovým zápasom.

Má podľa teba už niekto isté miesto v nominácii?

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 159226 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo urobí, ak ho nevezmú na MS.
  • Ako prebiehajú posledné dni reprezentácie pred začiatkom MS.
  • Ako sa pozerá na hráčov z NHL.
  • Čo robí pred začiatkom takého veľkého turnaja inak.
  • Akú rolu hrá v úspechu tímu kvalitný hotel. 
  • Ako vidí tému sexu pred zápasom.
Domov
Zdieľať
Diskusia