Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2024 o 16:30
Čas čítania 4:45
Karina Kováčová

„Bola som mladšia ako jeho dcéra.“ Spýtali sme sa Slovákov, aké je to mať vzťah s veľkým vekovým rozdielom

„Bola som mladšia ako jeho dcéra.“ Spýtali sme sa Slovákov, aké je to mať vzťah s veľkým vekovým rozdielom
Zdroj: Canva
ZAUJÍMAVOSTI O VZŤAHOCH A LÁSKE VZŤAHY
Uložiť Uložené

Danielina mama je lekárka. Našla si však nového partnera, 23-ročného vysokoškoláka. Aký je Líviin príbeh s otcom „sugar daddym“ a ako svoj vzťah vnímala Sandra, ktorá bola priateľkou svojho profesora?

Niektorí konzervatívni ľudia by povedali, že je to len trend modernej generácie. Láska však nepozná hranice, a preto sa niekedy môžeme stretnúť s väčšími vekovými rozdielmi. Toto však nemusí vždy predstavovať problém. Teda až na situáciu, keď je tvoj partner mladší ešte aj od tvojho vlastného dieťaťa. Podobná situácia sa stala našej respondentke Daniele.

Daniela je dospelá 31-ročná žena. Jej rodičia sa rozviedli a obaja si našli nových partnerov. Ako sama hovorí, nebolo by na tom nič zvláštne, keby si jej mama nebola našla 23-ročného partnera. „Ten pocit, keď si predstavím, že s ňou v posteli spí ešte takmer dieťa, je na porazenie. Moja mama je vzdelaná 56-ročná lekárka a myslela som si, že pokiaľ bude mať partnera, nájde si niekoho jej podobného. Nie vysokoškoláka s brigádou v bufete."

Daniela svojho nového „nevlastného otca“ opisuje ako jednoduchého a obyčajného chlapca. „Akože... je vyšportovaný a vyzerá dobre, no je to to jediné, čo je na ňom sympatické. Jeho charizma je na bode mrazu, a keď otvorí ústa, tipovala by som mu IQ tak 60. Absolútne sa nehodí k mojej mame.“ Na záver dodáva, že tento vzťah trvá už takmer dva roky a odvtedy sa s mamou vzájomne odcudzili. „Už sa takmer vôbec nestretávame, aj keď sme boli predtým ako najlepšie kamarátky.“

Odporúčané
Dášin manžel je striptér: Je veľký džentlmen ku mne aj k iným ženám. Dôverujem mu vo všetkom, čo robí (Rozhovor) Dášin manžel je striptér: Je veľký džentlmen ku mne aj k iným ženám. Dôverujem mu vo všetkom, čo robí (Rozhovor) 28. augusta 2024 o 12:30

Daniela však nie je jediná, ktorá je v tejto situácii. Ďalší respondenti pre Refresher porozprávali o svojich príbehoch aj o tom, aký majú pocit z týchto pre nich zvláštnych vzťahov.

Podľa psychológa Martina Milera sa teórie o príčinách veľkého vekového rozdielu medzi partnermi líšia. „Kedysi bol dôvod len to, že mladší partner hľadá v tom staršom rodiča, ktorého optimálne vo svojom živote nemal. Môže v tom hrať rolu aj zázemie, pretože starší človek je skúsenejší a prešiel si viac vecami.“ Podľa psychológa je láska niekedy slepá, takže všeobecná a jednotná teória neexistuje.

Ešte predtým než si prečítaš všetky príbehy, radi by sme ti pripomenuli, že tvoriť kvalitný obsah môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Preto ak sa ti naše články páčia, podporiť nás môžeš vstupom do klubu Refresher+.

Jej otec bol sugar daddy 

Lívia si myslela, že jej rodina vedie normálny a harmonický život. Na rozdiel od ostatných respondentov jej rodičia sú stále spolu.

„Máme rodinný tablet, na ktorý si ukladáme spoločné rodinné fotky, poznámky a nejaké všeobecné veci. Stalo sa to asi pred dvoma mesiacmi, keď som si ho potrebovala z nejakého dôvodu vziať. Nevedela som ho nikde nájsť, pretože vždy býval v obývačke pod konferenčným stolíkom. Tentoraz som ho našla u otca v pracovni.“ Lívii sa to však nezdalo zvláštne. Vraj si len pomyslela, že otec zasa nevie dávať veci na svoje miesto. Keď však tablet zapla, prekvapilo ju, čo tam uvidela.

Odporúčané
Slovenky nám povedali o trápeniach s rodičmi: Karolíne čítala mama pred spaním Bibliu, Viktórii zakázala spať vedľa partnera Slovenky nám povedali o trápeniach s rodičmi: Karolíne čítala mama pred spaním Bibliu, Viktórii zakázala spať vedľa partnera 26. augusta 2024 o 12:30

„Na pozadí bolo asi 70 upozornení z nejakej zoznamovacej apky. Keď som ju otvorila, zistila som, že si tam môj otec píše s rôznymi dievčatami. Nemôžem im povedať inak ako dievčatá, pretože boli mladšie odo mňa. Môj otec má 46 a ja 24. Tie dievčatá mali vo svojich profiloch napísané čísla ako 19, 17 či 21.“ 

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako skončil Líviin príbeh s otcom sugar daddym.
  • Čo nám porozprávala Sandra o tom, že chodila so svojím učiteľom.
  • Prečo sa jej rozpadol vzťah a čo zistila.
  • Ako na príbehy reaguje psychológ Martin Miler.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 158550 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: PPV kód na Oktagon 60 , Pizza v Oggi ZDARMA alebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia