Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
18. apríla 2024, 11:11
Čas čítania 0:33
Radoslava Juračková

Kto je ghoul v sérii Fallout a ako je možné, že po jadrovom výbuchu prežil na drogách?

FILMY A SERIÁLY FALLOUT FALLOUT DRÁMA
Uložiť Uložené

Strava ústrednej postavy filmu mnohých zaujala a otvorila množstvo zaujímavých otázok.

Dramatická séria Fallout vyšla v apríli tohto roka. Dej sa odohráva v Los Angeles po tragickej nukleárnej katastrofe a obyvatelia sú nútení prežiť v bunkroch.

Jednou z výrazných postáv je ghoul, ktorý vyniká svojím vzhľadom. V dôsledku tragédie prišiel o nos a má spálenú kožu. Aj napriek jadrovému výbuchu prežil. Energiu získaval z drog a rajčín.

Fallout
Zdroj: Amazon Prime Video

Prečo mal v jedálničku drogy?

S vysvetlením inšpirovaným herným svetom prišiel portál digitalspy.com. Ghoul je totiž pomenovanie človeka, ktorý je obeťou nukleárnej katastrofy, no prežije ju. Tým, že dokáže prežiť taký traumatický zážitok nielen pre psychiku, ale aj telo, potom prežije dlhšie. Proces, počas ktorého sa z bežného človeka sa stáva ghoul, sa nazýva ghoulification.

V tele ghoulov je radiácia, vďaka ktorej môžu konzumovať vyššie dávky drog, pretože ich telo vydrží viac. Jedlo síce konzumovať môžu, no v dôsledku radiácie ich môže otráviť.

Domov
Zdieľať
Diskusia