Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. apríla 2024, 14:30
Čas čítania 4:56
Martin Adam Pavlík

UFC 300: U bookmakerov sú outsideri, my ich tipujeme na víťazov. Kto ovládne v sobotu najväčší turnaj v histórii bojových športov?

UFC 300: U bookmakerov sú outsideri, my ich tipujeme na víťazov. Kto ovládne v sobotu najväčší turnaj v histórii bojových športov?
Zdroj: Getty Images/Yong Teck Lim
ZAUJÍMAVOSTI BOJOVÉ ŠPORTY JIŘÍ PROCHÁZKA MMA ŠPORT UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Na turnaji UFC 300 uvidíme dravé mladé talenty aj najskúsenejších veteránov a šampiónov. Šéf organizácie okrem toho navýšil bonusy za výkon a zápas večera z 50-tisíc na 300-tisíc dolárov, čo zápasníkov nepochybne motivuje ukázať maximum. Kto zvíťazí?

T-Mobile Aréna v Las Vegas sa v sobotu 13. apríla otrasie v základoch. Tisícky milovníkov zmiešaných bojových umení prídu totiž podporiť najväčšie hviezdy najväčšej MMA organizácie na svete na najočakávanejší turnaj roka s názvom UFC 300. Nehovoriac o miliónoch tých, ktorí budú veľkolepú udalosť sledovať pred televíznymi obrazovkami.

Na okrúhlych výročných akciách americkej organizácie svietia na zápasovej karte vždy hviezdne mená. UFC 100 zdobili Brock Lesnar, Georges St-Pierre, Jon Jones alebo Michael Bisping. UFC 200 zase Amanda Nunez, Anderson Silva, Daniel Cormier a Jose Aldo.

Koho uvidíme tentoraz? Napríklad bývalého českého šampióna Jiřího Procházku, brazílsku hviezdu s najväčším počtom ukončení v organizácii Charlesa Oliveiru, jeho krajana, čerstvého dvojnásobného šampióna Alexa Pereiru alebo nekompromisného držiteľa takzvaného BMF opasku (baddest motherfucker belt) Justina Gaethjeho.

Vybrali sme pre teba niekoľko tipov na víťazov duelov z nabitej zápasovej karty (uvidíme dokopy až trinásť zápasov. Turnaj, ktorý šéf UFC označil za najväčší v histórii bojových športov, si budeš môcť pozrieť cez Voyo, priamy prenos sa začne v noci o 23.15 hod. Ak sa ti páčia naše analýzy, rozhovory so zápasníkmi či celkovo články venované bojovým športom, pridaj sa do klubu Refresher+ a čítaj bez obmedzení všetky články na našom webe.

Cody Garbrandt vs. Deiveson Figueiredo

Napriek tomu, že Brazílčan Deiveson Figueiredo sa často správa pred zápasmi nešportovo a neférovo (tentoraz súpera provokoval rečami o jeho mentálnej nestabilite), čo nie je úplne v pohode, treba uznať, že v tomto dueli je absolútne oprávnený favorit. Má oveľa viac skúseností a je výrazne komplexnejší bojovník.

Odporúčané
Toto je 5 tipov, ako sa namotivovať na beh. Urob to a vybehneš ešte dnes Toto je 5 tipov, ako sa namotivovať na beh. Urob to a vybehneš ešte dnes 25. apríla 2024, 19:00

Na konte má deväť knokautov a osem submisií, pričom Garbrandt nemá ani jednu (v súboji na zemi má teda Brazílčan obrovskú prevahu). Bývalý americký šampión bantamovej divízie však disponuje nebezpečnými kombináciami a bleskovou rýchlosťou, o čom svedčí jeho jedenásť knokautov.

Figueiredo však ešte nikdy neprehral na knokaut a poraziť ho dokázali len dvaja ľudia na planéte. A napriek tomu, že brazílsky bojovník prichádza z nižšej váhovej divízie (v mušej váhe sa stal šampiónom), v bantamovej premiére dominantne porazil knokautéra Roba Fonta. Navyše každý, kto ho videl v krvavých vojnách s Brandonom Morenom, vie, že sa dokáže zmeniť na totálne zviera.

Tip na víťaza: Figueiredo

Bobby Green vs. Jim Miller

Štyridsaťročný Jim Miller má najviac zápasov v UFC spomedzi všetkých bojovníkov (dokopy až 43) a je druhý v rebríčku zápasníkov s najväčším počtom ukončení (18). V najprestížnejšej MMA organizácii debutoval ešte v roku 2008, je skutočný veterán.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 157785 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia