Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
8. apríla 2024, 18:41
Čas čítania 0:47
TASR

Ukrajinec sa oženil s Ruskou. Láska je silnejšia než vojna, povedal

POLITIKA POSITIVE VIBES RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT
Uložiť Uložené

„Bolo emotívne stretnúť sa, všetci spolu, akoby nás žiadna vojna nerozdeľovala,“ dodala rozcítená nevesta.

Ukrajinec sa v talianskej provincii Rimini oženil s Ruskou a povedal, že láska je silnejšia než vojna. Cez víkend o tom napísali noviny Resto del Carlino, v pondelok prevzala správu talianska tlačová agentúra ANSA.


Ukrajinský podnikateľ Eduard Povch spoznal ruskú učiteľku Tatianu Vachterovovú v letovisku Rimini v regióne Emilia-Romagna počas prvého lockdownu v roku 2020 a odvtedy sú spolu.


Pred niekoľkými dňami sa vzali na radnici obce Montescudo-Montecolombo v prítomnosti oboch svojich rodín.


„Som tu (v Taliansku) 11 rokov a môj manžel viac než 20,“ povedala Tatiana pre miestne vydanie novín Resto del Carlino.


„Bol to pre nás oboch skutočný šok, keď vypukla vojna; nikdy sme si ani len nepredstavovali takýto konflikt medzi našimi oboma krajinami. Rusi a Ukrajinci boli vždy bratia. Eduard má stále veľa príbuzných na Ukrajine, v oblastiach, kde sa bojuje. Je veľmi znepokojený. Ale my nikdy nedovolíme, aby vojna ovplyvnila náš vzťah, ani na chvíľu. Preto sme sa rozhodli žiť spolu v Montescude, kde mám dom, a vziať sa.“


Tatiana dodala, že po obrade mali malú párty na radnici. Boli tam ich priatelia aj niekoľko príbuzných, ktorí prišli z Ukrajiny a Ruska. „Bolo emotívne stretnúť sa, všetci spolu, akoby nás žiadna vojna nerozdeľovala.“

Domov
Zdieľať
Diskusia