Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
30. marca 2024, 12:30
Čas čítania 5:18
Lukáš Čelka

Najbizarnejšie reality šou: matky si navzájom balia synov a rodiny zosnulých súťažia, ktorá zorganizuje šialenejší pohreb

ZAUJÍMAVOSTI REALITY ŠOU
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Napríklad v jednom diele Best funeral ever rodina usporiadala pohreb v zábavnom parku. Urnu s popolom ich blízkeho povozila na všetkých kolotočoch, aby zosnulému dopriali zážitok, ktorý si pre svoj zdravotný stav nemohol dopriať, kým ešte žil.

Zdá sa ti Too Hot to Handle ako vyhrotená šou, ktorá predvádza polonahé telá a ide v nej každému účastníkovi len o sex? Tak si predstav, že existujú reality šou, v ktorých sa ľudia zoznamujú úplne nahí.

Aj to je však slabý odvar oproti relácii ukazujúcej staršie dámy, ako si navzájom balia medzi sebou svojich potomkov – neskúsených „zajačikov“, pričom niektorí z nich nemajú ani toľko rokov, aby si v požičovni mohli prenajať auto.

„Bizár“ jednoducho priťahuje pozornosť a vedia to aj tvorcovia zábavných šou. Ak patríš medzi ľudí, ktorí krútili hlavou už len pri pohľade na slovenské klasiky ako „Bučkovci“ či „Farmár hľadá ženu“, a si skalopevne presvedčený, že väčší „cringe“ už nemôže existovať, sklameme ťa. V zahraničí už odvysielali omnoho extrémnejšie programy. V niektorých scenáristi stavili výlučne na nahotu a obscénnosti, pri iných doslova kĺzali po hrane morálky.

Ešte pred tým, než ti predstavíme tie najbizarnejšie reality šou na svete, radi by sme ti pripomenuli, že tvoriť kvalitný obsah môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Preto ak sa ti naše články o zaujímavostiach zo sveta, ale aj z domova páčia, podporiť nás môžeš vstupom do klubu Refresher+.

Naked Attraction: spoznaj svoju lásku podľa tela

Zoznamovaciu reláciu Naked Attraction pravdepodobne netreba nikomu zvlášť predstavovať. Ak by však niekto predsa len nevedel, o čo v nej ide, je to veľmi jednoduché. Účastník si spomedzi šiestich nahých kandidátov hľadá svojho nového partnera ­– a to iba na základe toho, čie telo mu pripadá najatraktívnejšie.

Na to, aby si svoju novú lásku vybral, má šesť kôl – na konci každého z nich musí jedného naháča vyradiť.

Najskôr svojim potenciálnym partnerom, ktorí stoja v ikonických farebných boxoch, uvidí iba nohy po genitálie. Neskôr genitálie a zadok, potom prsia a na takmer úplnom konci výberu aj samotnú tvár. V tomto bode si však bude vyberať už len z posledných dvoch naháčov.

Naked Attraction
Zdroj: Naked Attraction

Posledná dvojica na konci kola opustí ikonické farebné boxy a človek, ktorý si vyberá, môže podľa prvotnej chémie definitívne určiť svojho partnera. Či si sadnú aj z osobnostnej a nie iba z telesnej stránky, nakoniec ukáže ich spoločné rande, ktoré absolvujú už oblečení.

Už len podľa tohto opisu je zrejmé, že v šou Naked Attraction nechýbajú detailné zábery na intímne partie ľudí, ktoré by niekoho mohli pohoršiť. Na druhej strane je pozoruhodné, že okrem prvoplánového ukazovania genitálií sa šou snaží edukovať divákov v oblasti ľudskej sexuality.

Odporúčané
Víťazka Farmy Lucia Gašparíková: Za správanie k Adamovi sa hanbím. Za jednou vecou si však stojím (Rozhovor) Víťazka Farmy Lucia Gašparíková: Za správanie k Adamovi sa hanbím. Za jednou vecou si však stojím (Rozhovor) 21. decembra 2023, 10:30

Toto by sme nemohli povedať napríklad o šou Buing Naked, ktorá sa na kanáli TLC vysielala ešte v rokoch 2013 až 2014. Išlo totiž o akýsi ekvivalent „Nového bývania“, ibaže pár, ktorý hľadal svoj nový domov, to robil v Evinom rúchu.

Naked attraction
Zdroj: Channel 4

Hoci podľa scenáristov bola šou akousi „sondou“ do života nudistov, mnohí ľudia sa domnievali, že týmto argumentom iba zastierajú fakt, že stavili na silenú nahotu. Relácia si nakoniec za prezentovanie nudistov v televízii vyslúžila veľkú dávku kritiky, píše The List. Po odvysielaní prvej série radšej už druhú ani nenafilmovali.

Rovnako by sme mali vyzdvihnúť aj fakt, že v šou Naked Attractiom okrem mladých heterosexuálnych párov sú niektoré epizódy venované aj starším ľuďom či členom queer komunity, čím tvorcovia relácie bojujú voči akejkoľvek stigmatizácii sexuality.

Najprekvapivejšou informáciou určite je, že relácia bude mať čoskoro aj česko-slovenskú verziu. Pripravuje ju televízia Óčko. Ľudia zodpovední za kasting aktuálne zháňajú do šou otvorených ľudí, ktorí sa neboja ukázať svoje telo v plnej kráse. Ak si myslíš, že patríš medzi nich, prihlásiť sa môžeš tu.

Best funeral ever: dokonalý pohreb

Všetci poznáme relácie, v ktorých sa účastníci snažia zorganizovať čo najkrajšie oslavy rôznych jubileí či svadby. Scenáristi šou Best funeral ever však nastavili latku pre podobné programy na úplne inú úroveň. Zábavu pre divákov urobili z usporadúvania „dokonalých“ pohrebov.

Odporúčané
 KVÍZ: Podarilo by sa ti uspieť v šou Big Brother? Zisti, či to dotiahneš až do finále KVÍZ: Podarilo by sa ti uspieť v šou Big Brother? Zisti, či to dotiahneš až do finále 20. decembra 2023, 12:00

Americká šou je v skratke o tom, aby smútiaca rodina pripravila pre svojho blízkeho zosnulého čo najoriginálnejšiu poslednú rozlúčku. Na ničom pritom nemusia šetriť a s organizáciou udalosti im po celý čas pomáhajú zamestnanci pohrebného ústavu Golden Gate.

Best funeral ever.
Best funeral ever. Zdroj: TLC

Ako píše portál Washingtone post, pohreby, ktoré sa v relácii odvysielali, však nemajú nič spoločné s tradičnými poslednými rozlúčkami tak, ako ich poznáme. Súťažiaci v snahe priviesť tieto udalosti do dokonalosti vymysleli tie najbizarnejšie scenáre.

Napríklad v jednom diele rodina usporiadala pohreb v zábavnom parku. Urnu s popolom ich blízkeho povozila na všetkých kolotočoch, aby zosnulému dopriali zážitok, ktorý si pre svoj zdravotný stav nemohol dopriať, kým ešte žil. Ďalší bizarný pohreb v šou sa konal priamo v zápasníckom ringu a nechýbala ani posledná rozlúčka s vianočnou alebo candyland tematikou.  

V snahe urobiť pohreby skutočne dokonalé pohrebná služba Golden Gate rodinám zabezpečila nielen bizarné rekvizity, ale aj profesionálnych smútiacich. Keďže niektorým pozostalým sa, pochopiteľne, pri takýchto pohreboch nepodarilo rozplakať, ich úlohou bolo predstierať smútok a rozcítiť rodinu mŕtveho natoľko, aby si predsa len jej členovia uľavili plačom.

Odporúčané
Čo dnes robia finalisti prvej série Big Brother? Karolína si žije dubajský sen, Bryndza odišiel z Hollywoodu a Pinzo pije kávu Čo dnes robia finalisti prvej série Big Brother? Karolína si žije dubajský sen, Bryndza odišiel z Hollywoodu a Pinzo pije kávu 14. decembra 2023, 14:30

Morbídna relácia, ktorá až desivo bagatelizuje smrť, si nakoniec vyslúžila od divákov obrovskú dávku kritiky. Aj v dôsledku nej tvorcovia už nikdy nenatočili druhú sériu.

Sexy beasts: zamiluj sa do svojho macka

Na televíznych obrazovkách sa už odvysielali zoznamovacie šou od výmyslu sveta, aj tak si však dovolíme tvrdiť, že žiadna nebola taká originálna ako relácia od Netflixu Sexy beasts. Jej účastníci totiž randili zamaskovaní ako zvieratá.

Na rozdiel od niektorých iných bizarných programov, tvorcovia Sexy beasts mali so šou zdravé úmysly. Účastníkov do kostýmov zvierat totiž zahalili pre to, aby páry otestovali svoju skutočnú chémiu a nedávali len na povrchnú atraktivitu svojho náprotivku.

Ako sa však stáva – realizácia nie vždy dopadne ako prvotná myšlienka, čo bolo aj problémom tejto šou. Romantické momenty na rande medzi strašiakom a delfínom či byvolom a pandou pôsobili na divákov skôr komicky než roztomilo. Možno aj preto šou skončila už po druhej sérii.

MiIf Manor

Nie, toto nie je vtip. Skutočne existuje šou, v ktorej mamy sledujú, ako ich synovia flirtujú s inými mamami. Ako píše portál The Guardian, program Milf Manor, odvysielaný minulý rok, označili mnohí Američania za „najhnusnejšiu“ reláciu, akú kedy videli.

Milf Manor.
Milf Manor. Zdroj: TLC UK

Nie je sa čomu čudovať, už len jej samotný koncept je vskutku nechutný. Osem slobodných matiek vo veku od 40 do 60 rokov sa zíde vo vile, aby si našli dvadsaťročných partnerov. V tom čase však ešte netušia, že vyberať si budú z vlastných synov.

Odporúčané
Vypadnutý Daniel z Farmy: Na sex som na farme ani nepomyslel. Ľudia v klube mi ďakujú za reprezentáciu queer komunity (Rozhovor) Vypadnutý Daniel z Farmy: Na sex som na farme ani nepomyslel. Ľudia v klube mi ďakujú za reprezentáciu queer komunity (Rozhovor) 1. októbra 2023, 14:30

V relácii, ktorá prezentuje incestné chúťky, nečakaj žiadne napínavé súťaže. Niektoré úlohy, ako napríklad hra, pri ktorej musia matky so zaviazanými očami prechádzať rukami po torzách ôsmich mladých mužov a nájsť medzi nimi svojich synov, ťa skôr pohoršia, než zabavia.

V každom prípade čo iné čakať od šou postavenej na tom, že matky musia sledovať, ako ich synov balia staršie ženy, a, naopak, synovia, ako ich matky flirtujú so „zajačikmi“?

Kid Nation: prežijú deti na opustenom ostrove?

Neetické, brutálne a ďaleko za hranou morálky. Tak by sa dala opísať reality šou Kid Nation, ktorú v Amerike odvysielali v roku 2007. Ako píše portál Buzzfeed, tvorcovia programu poslali 40 detí vo veku 8 až 15 rokov na opustený letný tábor, aby mohli sledovať, ako si samy poriadia s problémami a vybudujú vlastnú spoločnosť.

Životné podmienky, ktoré im vytvorili, boli katastrofálne. Všetkých 40 detí spalo len pod jedným prístreškom a do prvej súťaže nemali k dispozícii ani čistú vodu. Neľudské prostredie sa rýchlo odrazilo na mladých účastníkoch, ktorí začali trpieť zdravotnými ťažkosťami. Záchranári zasahovali pri natáčaní šou minimálne dvakrát: raz, keď sa deti popálili olejom, a potom, keď vypili bielidlo.

Hoci sa tvorcovia obhajovali, že deti neboli v nebezpečenstve, keďže nablízku bolo 200 dospelých, divákov ich argumenty nepresvedčili. Čokoľvek sa totiž medzi deťmi dialo, nikto z nich nemohol zasiahnuť, až kým sa nestalo to najhoršie.

Odporúčané
KVÍZ: Miesto plné lásky a nečakaných zvratov. Ako dobre poznáš tretiu sezónu Love Islandu? KVÍZ: Miesto plné lásky a nečakaných zvratov. Ako dobre poznáš tretiu sezónu Love Islandu? 25. septembra 2023, 12:00

Ako píše portál Slate, relácia spôsobila svojho času až také zhrozenie v očiach verejnosti, že ľudia producentov žalovali pre porušenie detského pracovného práva. Bohužiaľ, márne.

Zmluvy účastníkov reality šou sú totiž vždy nastavené tak, aby chránili najmä producentov. Rodičia, ktorí prihlásili deti do šou, aby vyhrali 20-tisíc dolárov a získali školské štipendium, až neskôr zistili, že podpísané zmluvy sú nastavené proti nim. V dokumentoch dokonca súhlasili s tým, že producentov nemôžu žalovať ani v prípade, že sa ich dieťa na pľaci zraní alebo si z neho prinesie sexuálne prenosnú chorobu.

Domov
Zdieľať
Diskusia