Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2024, 9:00
Čas čítania 2:03
Martin Adam Pavlík

Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence

Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence
Zdroj: HBO Max
FILMY A SERIÁLY FILMOVÉ TIPY FILMY A SERIÁLY HBO MAX NETFLIX SKYSHOWTIME VOYO
Uložiť Uložené

Na streamovacie platformy dorazilo mnoho nových „bangrov“, ktoré musíš vidieť.

Oscarová dráma o atómovej bombe a jej vplyve na spoločnosť, uletená komédia, v ktorej vekové rozdiely nehrajú žiadnu rolu, mrazivý skutočný príbeh, jeden z najlepších hororov za posledné roky aj čierna komédia o zákernej chorobe.

Každý týždeň ti prinášame päť tipov na skvelé, žánrovo rôznorodé filmy, ktoré sú dostupné na platformách Netflix, HBO Max, SkyShowtime či Voyo. Je jedno, či si ideš na vlne nových kinohitov alebo miluješ staré klasiky, ponúkneme ti vždy z každého rožka troška.

1. Oppenheimer (2023) – SkyShowtime

Trinásť nominácií na Oscara a z toho sedem premenených. Najnovší film formalistického génia Christophera Nolana dorazil na SkyShowtime a môžeš si ho pozrieť už aj vo svojej obývačke. Cillian Murphy predviedol životný výkon (konečne si uchmatol najcennejšiu sošku!) a milo prekvapil aj Robert Downey Jr. v úlohe, v akej by si ho rozhodne nečakal. Silný, skutočný a v súčasnej dobe až desivo aktuálny príbeh s možno vôbec najznepokojivejším záverom v histórii kinematografie.

2. No Hard Feelings (2022) – SkyShowtime

Ako by si sa v devätnástich zachoval, keby ťa začala zvádzať sexy tridsiatnička, ktorou je zhodou náhod ešte k tomu Jennifer Lawrence? Väčšina by sa asi príliš nezdráhala. Hlavný hrdina tejto uletenej komédie Percy (Andrew Barth Feldman) však prekvapivo váha a nevie, čo má robiť, pretože oňho nikdy žiadne dievča nemalo záujem.

Je panic, najväčší introvert na svete a neverí ľuďom. A robí dobre. Prefíkanú a zvodnú „femme fatale“ naňho poslali jeho rodičia, aby sa predtým, než odíde na vysokú školu trocha zaučil vo vzťahoch a nemal potom problém zapadnúť. Nejde síce o dokonalý film, ale na sobotňajšie popoludnie je úplne ideálny.

3. Reality (2023) – HBO Max

Američanka Reality Winner dostala najdlhší trest odňatia slobody, aký bol kedy uložený za neoprávnené zverejnenie vládnych informácií médiám. Vďaka nej totiž unikla správa o ruskom zasahovaní do volieb v USA v roku 2016. Minuloročná snímka Tiny Satter rozpráva príbeh tejto ženy, ktorá sa rozhodla aj napriek hrozbe, že pôjde za mreže, povedať svetu pravdu.

Reality sleduje osudný deň, v ktorý ju prišli zadržať a vypočúvať agenti FBI. Bývalú pracovníčku National Security Agency si zahrala čoraz populárnejšia mladá hviezda zo seriálu Euphoria Sydney Sweeney. V takejto role si ju ešte zaručene nevidel.

4. Smile (2022) – Netflix

Máš chuť sa cez víkend trocha báť? Pusti si tento horor, ktorý patrí k tým úplne najlepším za posledné roky. Temná jazda do najhlbších útrob ľudskej mysle s výborným, maximálne napínavým príbehom a so skvelou hlavnou predstaviteľkou Sosie Bacon (dcéra známeho herca Kevina Bacona). Už z traileru ťa bude mraziť po celom tele.

5. 50/50 (2011) – Voyo

Rakovina si nevyberá. Je vlastne jedno, či celé dni prechlastáš a ješ samé nedravé jedlá alebo každý deň športuješ a stravuješ sa striktne podľa odporúčaní výživových poradcov. Môže ťa postihnúť rovnaký osud ako filmového Adama (Joseph Gordon-Levitt). Dozvedá sa totiž od lekára tvrdú diagnózu. Má špecifický nádor a len päťdesiatpercentnú šancu na prežitie. Ako sa zachová?

Režisér Jonathan Levine nakrútil čiernohumornú, no veľmi inteligentnú komédiu o životných rozhodnutiach, hodnotách a uvedomení si nesmrteľnosti. Neboj sa, nejde o ťaživú, pomalú a vyčerpávajúcu drámu, ale práve naopak, pozitívne naladenú jednohubku, ktorá ti na konci predsa len vyčarí úsmev na tvári.

Anketa:
Ktorý film si zapneš ako prvý?
Oppenheimer
No Hard Feelings
Reality
Smile
50/50
Oppenheimer
34 %
No Hard Feelings
23 %
Reality
19 %
Smile
13 %
50/50
12 %
Domov
Zdieľať
Diskusia