Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
13. marca 2024, 16:30
Čas čítania 3:16
Lukáš Čelka

Ukrajinské dievča vychovali psy: Keď Oxanu našli, nevedela rozprávať, len štekať. Chodila po štyroch a jedla odpadky

Ukrajinské dievča vychovali psy: Keď Oxanu našli, nevedela rozprávať, len štekať. Chodila po štyroch a jedla odpadky
Zdroj: Youtube/@60 Minutes Australia
ZAUJÍMAVOSTI DIEŤA DUŠEVNÉ ZDRAVIE
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Malé dievčatko, ktoré odvrhli rodičia, prespávalo v búde so psom päť rokov. Za tento čas sa stala plnohodnotným členom svorky miestnych zatúlaných psov, od ktorých sa naučila, ako prežiť na surovom mäse a zvyškoch jedla.

Nie nadarmo sa hovorí, že pes je najlepší priateľ človeka. Keď iba trojročnú Ukrajinku Oxanu Malayovú zavrhli vlastní rodičia, pod svoje ochranné krídla ju zobrala svorka divých psov. Neuveriteľných päť rokov s nimi trávila každý jeden deň, učila sa ich reči a kopírovala psie správanie.

V čase, keď Oxanu objavili zástupcovia príslušných úradov, nepripomínala im zanedbané dievča, ale skôr malého psa. Vôbec totiž nerozumela ľudskej reči, dokázala len štekať a vrčať. Ako pes chodila po štyroch, olizovala sa a jedla surové mäso či zvyšky potravín, ktoré vyhrabala z odpadkových košov.

Oxana bola plnohodnotným členom svorky. Vnímali to tak aj psy, ktoré nechceli dovoliť policajtom a sociálnym pracovníkom, aby dievča od nich odniesli. Agresívne na nich štekali, aby dali najavo, že sú pripravení na útok. Policajti tak museli psy odlákať jedlom, inak by ich k dievčaťu nepustili.

Ešte predtým, než sa spoločne pozrieme na životný príbeh ukrajinského divokého dieťaťa Oxany Malayovej, ktorý vyráža dych, radi by sme ti pripomenuli, že tvoriť kvalitný obsah môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Preto ak sa ti naše články páčia, podporiť nás môžeš vstupom do klubu Refresher+.

Útočisko v psej búde

Oxana Oleksandrivna Malayová sa narodila 4. novembra 1983 v dedinke Nova Blahovishchenka na juhu Ukrajiny. Od útleho detstva sa musela potýkať s chudobou a nedbanlivosťou rodičov, ktorí ju zanedbávali pre vlastné problémy s alkoholom, píše The Sun.

Odporúčané
Týždeň som skúšala v spánku podprahové (subliminal) správy, ktoré mi mali zlepšiť život. Dostala som chrípku Týždeň som skúšala v spánku podprahové (subliminal) správy, ktoré mi mali zlepšiť život. Dostala som chrípku 10. apríla 2024, 12:30

„Mama mala príliš veľa detí. Nemali sme dostatok postelí, a tak som sa uložila v psej búde,“ povedala neskôr Oxana v dokumentárnom seriáli 60 Minutes Australia.

Počas jednej mrazivej noci, keď mala Oxana tri roky, na ňu rodičia zabudli a vymkli ju pred domom. Malé dievča v snahe zachrániť sa pred chladom zaliezlo do psej búdy rodinného psa, šteniatka menom Nadia. Hoci to znie neuveriteľne, prespávala v nej ďalších päť rokov. Rodičom teda očividne nechýbala. 

Oxana sa naučila správať ako pes.
Oxana sa naučila správať ako pes. Zdroj: Youtube/@60 Minutes Australia

Dievčaťa sa nakoniec ujala svorka miestnych zatúlaných psov, od ktorých sa naučila, ako prežiť na surovom mäse a zvyškoch jedla. Ako čas plynul, Oxana úplne zabudla hovoriť ľudskou rečou, už len štekala a vrčala ako ostatné psy zo svorky.  

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 155944 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako si Oxana spomína na časy, keď žila so svorkou psov.
  • Či si Oxana po špeciálnych terapiách dokázala osvojiť správanie prirodzené pre človeka.
  • Čo je s Oxanou v súčasnosti. 
Späť
Zdieľať
Diskusia