Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. februára 2024, 14:18
Čas čítania 0:47
Barbora Adamkovičová

Na logopéda, nové hrable aj alobalovú čiapku. Kotlebov transparentný účet sa rozoznel centami aj svojskými komentármi

POLITIKA MARIAN KOTLEBA PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 SLOVENSKÁ SPORITEĽŇA
Uložiť Uložené

Jeden z darcov Kotlebovi poslal aj 0,14 eura, čím zrejme odkazoval na jeho odsúdenie za propagáciu neonacizmu.

Po Andrejovi Dankovi pristávajú centy na transparentnom účte ďalšiemu kandidátovi na prezidenta. Na účte Mariana Kotlebu, odsúdeného z prečinu prejavov sympatií k hnutiu smerujúcemu k potláčaniu základných ľudských práv, sa do dnešného dňa vyzbierali dve eurá. 

„Odškodné za tú podmienku, čo si dostal,“ píše František. Prispel mu aj Boris a v poznámke prezidentskému kandidátovi odporučil, aby navštívil logopéda. „Na vodku a bromhexin,“ odkazuje mu Ivan. Na kampaň mu poslal aj Peter: „Sprostredkovanie platby od Sorosa a americkej ambasády.“ Jeden cent prispel aj Michal. „Na alobalovú čiapku na ochranu pred jaštermi,“ napísal. 

Jeden z darcov Kotlebovi poslal aj 0,14 eura, čím zrejme odkazoval na jeho odsúdenie za propagáciu neonacizmu. Kotleba v minulosti daroval niekoľko šekov so sumou 1 488 eur, pričom číslo 14 znamená štrnásť slov amerického neonacistického teroristu Davida Lanea.

kotleba transparentny ucet
Zdroj: Slovenská sporiteľňa – transparentný účet M. Kotlebu

Rovnako ako to bolo aj v kapitánovom prípade, aj predseda ĽSNS musí podľa Denníka N poslať späť všetky finančné dary – zákon mu to totiž prikazuje, pretože nemá dostatočné informácie o svojich „sponzoroch“. 

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal 7. apríla 2024, 6:22

Marian Kotleba oficiálne oznámil svoju kandidatúru na prezidenta na sociálnej sieti 14. januára a do desiatich dní vyzbieral potrebných 15-tisíc podpisov. Na transparentný účet v Slovenskej sporiteľni mu prispievajú desiatky občanov, ktorí mu v komentároch posielajú vtipné odkazy.

Domov
Zdieľať
Diskusia