Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2024, 9:30
Čas čítania 6:02
Adriana Královičová

Jana Kurilaková ušila ikonický kožuch pre Daru Rolins: Ženy mi písali, kde si ho môžu kúpiť. Vyrobíme pár limitiek (Rozhovor)

REFRESHER DARA ROLINS MÓDA MÓDNE DOPLNKY MÓDNE ZNAČKY SLOVENSKÉ A ČESKÉ MÓDNE ZNAČKY
Uložiť Uložené

„Keď som začínala, na účte som mala naozaj pár eur. Ani vo sne by mi nebolo napadlo, že to od začiatku naberie také raketové tempo,“ hovorí nám v rozhovore.

Jana Kurilaková, autorka ikonického fialového kožucha a zakladateľka značky Kura collection, v rozhovore pre Refresher priblížila, ako vznikal exkluzívny model pre Daru Rolins. Úspešná Košičanka na Instagrame predvádza dokonalé outfity, ktoré si na ulici všimne každý. Keď nemá na sebe práve svoju značku, obľubuje Balenciagu. „Keď som videla Daru, ako otvára koncert práve v tomto outfite, triasli sa mi kolená,“ hovorí pre Refresher. Ak by si náhodou túžila rozprúdiť ulice v takomto exkluzívnom kúsku, čoskoro budeš môcť. Jana Kurilaková v rámci značky Kura collection dá do predaja niekoľko limitovaných kusov.

S Janou sme mali videohovor, privítala nás priamo zo svojho obrovského ateliéru v Košiciach, a ako sme mohli vidieť, celá budova je nonstop v pohybe. „Je to veľký Kura dom. Máme tu ateliér aj showroom, kam môžu prísť zákazníčky,“ opisuje. Začínala s niekoľkými eurami a so šitím jej pomáhala mama. Dnes zamestnáva viac ako 20 ľudí. Za manažment značky, vytvorenie pracovných miest a podporu lokálneho módneho biznisu získala východniarka v roku 2020 ocenenie EY začínajúca podnikateľka roka.

Odporúčané
Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž) Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž) 27. apríla 2024, 12:30

Jana Kurilaková popri dvoch deťoch stihla vytvoriť úspešnú značku, ktorú si obľúbilo mnoho nadšencov módy. Medzi jej pravidelné zákazníčky patria aj známe tváre slovenského šoubiznisu. Okrem toho, že stihla ušiť aj kolekciu šiat pre finalistky Miss Slovensko, začala podnikať aj v oblasti ubytovania. S manželom kúpili apartmán v španielskej Malage, ktorý nájdeš aj na Airbnb.

S Janou Kurilakovou sme sa porozprávali o tom, ako fialový kožuch pre Daru Rolins vznikol, koľko bude stáť limitovaný kus, prečo kúpili apartmán v Malage, koľko utráca za oblečenie, a o tom, čo plánuje do budúcna.

Ak ťa bavia rozhovory s úspešnými Slovákmi a Slovenkami, máme pre teba množstvo inšpiratívnych rozhovorov. Prečítaj si o mladej Denise, ktorá stážuje v Louis Vuitton v Paríži. Vyspovedali sme aj Luciu, ktorá v Miláne pracuje pre značku Michael Kors, ale aj Patrika, ktorý študuje módu v Anglicku. Pre exkluzívny obsah sa staň členom klubu Refresher+. 
Módna návrhárka Jana Kurilaková, zakladateľka značky Kura collection.
Módna návrhárka Jana Kurilaková, zakladateľka značky Kura collection. Zdroj: Archív: Jana Kurilaková

Dara Rolins mala v O2 Aréne na sebe viac outfitov od slovenských dizajnérov. Veľkolepú šou otvorila v obrovskom fialovom kožuchu, ktorý pochádza z tvojej dielne. Ako vzniklo toto spojenie?Outfity Dary Rolins v O2 Aréne styloval Andrej Kusalík. Písal mi, či vieme niečo vymyslieť, a snažili sme sa dať niečo dokopy. Povedala som mu, s akými materiálmi viem pracovať a ktoré mám momentálne na sklade. Navrhla som mu presne tento variant kožucha a on bol z toho nadšený. Ťapli sme si na to.

Odporúčané
To najlepšie z pouličnej kultúry a možnosť vyhrať 3 300 €. Druhý ročník eventu The Streets Culture predstavil niekoľko noviniek To najlepšie z pouličnej kultúry a možnosť vyhrať 3 300 €. Druhý ročník eventu The Streets Culture predstavil niekoľko noviniek 26. apríla 2024, 15:00

Riešili sme hlavne jeho dĺžku. Bol naozaj extravagantný, Dara ho ťahala po zemi. Ale na všetkom sme sa zhodli. Na prvú „šupu“ sme kožuch urobili, ja som mu ho poslala a dopadlo to super.

Koľko vám trvalo vyrobiť ho a z akého materiálu je?Je to umelá kožušina, má podšívku v rovnakej farbe s naším logom Kura collection. Trvalo to zhruba jeden až dva dni. Sme zvyknutí na výrobu podobných kúskov, len tento kožuch bol naozaj špecifický najmä tou dĺžkou.

Dara Rolins otvorila show v O2 Aréne v mohutnom fialovom kožuchu.
Dara Rolins otvorila show v O2 Aréne v mohutnom fialovom kožuchu. Zdroj: Prager Photography

Ak by sme si takýto kožuch chceli u vás kúpiť, koľko by sme zaplatili?Tento kožuch budeme predávať. Nazveme ho symbolicky DARA. Po koncerte mi napísalo veľmi veľa zákazníčok, zapáčil sa im.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 153887 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko bude stáť fialový kožuch.
  • Ako vyrábali exkluzívny model pre Daru Rolins.
  • Koľko mala Jana na účte peňazí, keď začínala rozbiehať značku Kura collection. 
  • Prečo kúpili apartmán v Malage.
Domov
Zdieľať
Diskusia