Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
30. januára 2024, 14:08
Čas čítania 0:52
Karolína Uličná

Populárny fastfoodový gigant Subway pomaly mizne z Bratislavy. Po novom zatvorili obľúbenú prevádzku v centre

GASTRO GASTRO BRATISLAVA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

V hlavnom meste sa kedysi nachádzalo až 13 prevádzok, aktuálne však funguje už len jedna.

Obľúbený fastfoodový reťazec Subway, známy pre svoje ‚sendviče na mieru‘, pomaly, ale isto mizne z bratislavskej gastroscény. Po novom končí ďalšia legendárna prevádzka, tentoraz v centre mesta na Hodžovom námestí, píšu Hospodárske noviny.

„Zatvárame. Ďakujeme vám za roky priazne. Uvidíme sa čoskoro,“ píše sa na dverách známej prevádzky hneď vedľa MHD zástavky. Dôvodom postupného zatvárania pobočiek Subwayu je predovšetkým zvyšujúca sa konkurencia a rozširovanie nových pobočiek rýchleho občerstvenia ako McDonald‘s, Burger King či KFC.

subway hodžovo námestie
Zdroj: Google Maps (Anton Janata)

„Týka sa to takmer všetkých reťazcov s rýchlym občerstvením. Zvýšený záujem môže znamenať, že na trh vstupujú noví hráči a dopyt sa tak viac rozprestrie medzi viacerých predajcov, starých aj nových. Tí starí tak musia rýchlo inovovať, aby sa udržali na trhu,“ vysvetľuje marketingový odborník Robert Le Veneur pre HN. 

Na Slovensko prišla franšíza populárnej americkej siete v roku 2009. Dokopy u nás bolo až 20 Subway prevádzok, z toho v Bratislave 13, no dnes ostala otvorená v hlavnom meste už len jedna.

Subway mapa google prevadzky koniec sendvic
Zdroj: Google

Subway má aktuálne na svete vyše 44-tisíc reštaurácií vo viac ako 100 krajinách. V Bratislave ho už nájdeš len v nákupnom centre Avion. Na Slovensku ešte pôsobí v Trenčíne, Nitre, Trnave a Košiciach.

Na Slovensko onedlho mieri ďalšia konkurencia prevádzok rýchleho občerstvenia – Five Guys. Spoločnosť Monterock International získala povolenie na prevádzkovanie reštaurácií v Európe, a tak mieria aj na slovenský trh.

Odporúčané
Populárny fastfood Five Guys príde aj na Slovensko. Priprav sa však na vyššie ceny Populárny fastfood Five Guys príde aj na Slovensko. Priprav sa však na vyššie ceny 24. novembra 2023, 16:42
Domov
Zdieľať
Diskusia