Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2024, 12:30
Čas čítania 4:02
Dominik Vetrák

Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19

Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19
Zdroj: Warner Bros., Apple TV+, Cinemart
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Vo februári vyjde viac ako 10 očakávaných, úžasných a divákmi milovaných filmov, ktoré ťa buď rozosmejú, alebo ohromia ako oscarové filmy.

Po suchšom januári čaká divákov extrémne nabitý február v kinách. Najkratší mesiac v roku bude mať rovno päť premiérových víkendov (obdobie od štvrtka do nedele) a každý jeden týždeň vyjdú v kinách očakávané novinky. Či už to bude slovenská gangsterka, Duna 2, alebo nový film od režiséra Kingsmana, vo februári sa skutočne je na čo tešiť.

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe vo februári 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe vo februári 2024 26. januára 2024, 16:30

Vojna policajtov – 1. 2. 

Vojna policajtov je politický triler z pera úspešného novinára a spisovateľa Arpáda Soltésza (Sviňa). Film sa odohráva počas mečiarizmu v košickom podsvetí 90. rokov. Diváci budú mať teda opäť možnosť nahliadnuť do reality nášho života, o ktorej možno ani len netušili alebo radšej tušiť nechceli. Snímku režíroval Rudolf Biermann (spolurežisér Svine).

Hlavnú postavu vyšetrujúceho policajta si zahral Alexander Bárta. Jeho kapitán Miki Mika sa zručne pohybuje na hrane zákona v prostredí, kde mafiáni štedro odmeňujú políciu za to, že priviera oči. V snímke si zahrali aj Rytmus, Juraj Loj a Róbert Jakab.


Millerovo dievča – 1. 2. 

Martin Freeman (Hobit) to bude mať v tomto filme ťažké, respektíve jeho postava. Hrá totiž učiteľa, ktorého sa pokúsi zviesť nádherná študentka (Jenna Ortega z Wednesday či Vreskotu). Chce lepšie známky, ľahší pobyt na škole, je na starších mužov alebo mu nebodaj chce zničiť kariéru? To sa diváci dozvedia v dráždivej dráme.


Argylle – 8. 2. 

Čokoľvek, čo vydá scenárista, producent a režisér Matthew Vaughn (X-Men: First Class, Kingsman) musí byť automaticky na radare každého fanúšika filmu. Tentoraz skúša šťastie s rozbehnutím novej akčnej série s názvom Argylle. V nej sa budú striedať dve roviny príbehu.

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

V tej prvej diváci sledujú akčných hrdinov a špiónov v podaní speváčky Duy Lipa a hercov Henryho Cavilla či Johna Cenu počas nebezpečných misií. V tej druhej zistia, že je to celé len fiktívny príbeh v podaní spisovateľky (Bryce Dallas Howard). Tá sa však omylom zapletie do skutočnej špiónskej akcie. V oboch rovinách bude štýlová akcia, humor a zábavní herci. 


Poor Things/Chudiatko – 8. 2. – adept na Oscarov

Jeden z najlepších filmov roka 2023 sa konečne dostane aj k nám. Režíroval ho Yorgos Lanthimos (The Favourite) a hlavnú rolu v ňom hrá Emma Stone. Tá stvárnila telom dospelú ženu, v ktorej je rozum bábätka. Postupne sa učí chodiť, zisťuje, čo je to život, a ako neplnoletá skúša aj sex.

Film je oveľa viac než odrazom patriarchálnej spoločnosti. Jeho tvorcovia komplexne skúmajú postavy, ich vzťahy a podľa zahraničných recenzií to robia až prekvapivo vtipne, takže sa diváci v kine aj zasmejú. Okrem Emmy Stone uvidia aj Marka Ruffalla či Willema Dafoea.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 152989 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia