Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
9. januára 2024, 8:49
Čas čítania 0:51
Barbora Fábryová

Slovenský brankár Hudáček dostal po vyhadzove odstupné 15-tisíc. Hokejista už podpísal zmluvu s novým klubom

ŠPORT HOKEJ KHL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Július Hudáček dostal za dva dni v českom klube 15-tisíc eur.

Po tom, čo musel Július Hudáček odísť z tímu Rytíři Kladno, údajne dostal od hokejového klubu odstupné 15-tisíc eur. Hokejista navyše podľa informácií portálu tvnoviny.sk už podpísal zmluvu s novým tímom Löwen Frankfurt. Slovenský brankár tak bude chytať pre najvyššiu nemeckú ligu. 

„Od prvého kontaktu až po podpis zmluvy to prebehlo veľmi rýchlo. Som naozaj šťastný, že môžem hrať za Lions,“ povedal Hudáček.

Na Hudáčka sa z radov hokejistov začala ozývať kritika. „Hudáček by to odstupné za dva dni, 15 000 eur, mohol venovať deťom z Ukrajiny,“ napísal na sociálnu sieť X šéf Dukly Trenčín Miloš Radosa. Bývalý český hokejový útočník Jakub Koreis tvrdí, že ak si zobral odstupné 15-tisíc, tak je ľudskou hyenou.

Fanúšikom tímu prekážalo, že hrával v KHL

Slovenský brankár sa v Česku dlho nezdržal. Fanúšikom tímu prekážalo, že športovec v sezóne 2022/23 hrával v ruskej KHL, kam odišiel až po tom, čo Rusko začalo vojenskú inváziu na Ukrajinu. Prekážala im jeho účasť v ruskej lige, ktorú Putin využíva na vojnovú propagandu. V nasledujúcej sezóne nehral Hudáček za žiadny klub. Do tímu Kladna prišiel len 3. januára, no nestihol odohrať ani jeden zápas.

Domov
Zdieľať
Diskusia