Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
25. decembra 2023, 8:00
Čas čítania 0:43
Anna Vondráková

Rodina Kevina zo Sám doma musela byť nechutne bohatá. Astronomická cena domu ťa prekvapí

ZAHRANIČIE SÁM DOMA SPRÁVY ZO SVETA VIANOČNÉ FILMY
Uložiť Uložené

Ukázalo sa, že McAllisterovci museli patriť medzi jedno percento najbohatších obyvateľov USA.

„To je ono, Marv,“ hovorí Harry, jeden zo zlodejov, a nahlas premýšľa o drahých veciach, ktoré sa musia nachádzať vnútri. Prečo si vybrali práve tento dom? Na to odpovedal denník New York Times, ktorý sa na to opýtal odborníkov z Federálneho rezervného systému. Ukázalo sa, že McCallisterovci museli patriť medzi jedno percento najbohatších obyvateľov USA.

Sám doma
Zdroj: Airbnb

Poukazuje na to práve hodnota ich domu. Ten sa vo filme nachádza na Lincoln Avenue na chicagskom predmestí Winnetka, ktoré je jednou z najbohatších komunít v krajine, informuje Deadline. Minulý rok by takýto dom stál odhadom takmer dva a pol milióna dolárov. Podľa odborníkov si podobnú nehnuteľnosť v roku 1990 mohli kúpiť len ľudia s príjmom domácnosti 305-tisíc dolárov ročne (275-tisíc eur) a v roku 2022 ľudia s príjmom 665-tisíc dolárov ročne (600-tisíc eur), uvádza server Complex.

Film sa odohráva v roku 1990 a zobrazuje rodinu McCallisterovcov, ktorá sa pripravuje na bohatú dovolenku. Vinou hektických príprav však doma zabudne osemročného syna Kevina. Ich dom prepadnú dvaja lupiči, ktorým musí Kevin čeliť sám a brániť svoj domov. Táto vianočná komédia je už viac ako 30 rokov neoddeliteľnou súčasťou každých Vianoc.

Domov
Zdieľať
Diskusia