Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Eurovea.
21. februára 2024, 10:00
Čas čítania 2:03
Sponzorovaný obsah

Parádne steaky, výberová káva a luxusné drinky. V Urban Beach House na nábreží Dunaja si vychutnáš dokonalý chill

Parádne steaky, výberová káva a luxusné drinky. V Urban Beach House na nábreží Dunaja si vychutnáš dokonalý chill
Zdroj: urban beach house
GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené

Urban Beach House rozhodne stojí za návštevu.

Moderný dizajn, štýlové doplnky a kopec svetla. Tvorcovia podniku sľubujú, že si užiješ dokonalý chill. A keďže ide o ľudí, ktorí vdýchli život aj ďalším úspešným podnikom v Starom Meste, nemáš dôvod pochybovať.

Farebné obrazy, ratanové lustre, svietiace nápisy, živá zeleň a chytľavá hudba. Inšpiráciou sú tentoraz kalifornské plážové podniky, čomu zodpovedá dizajn a celkový vibe priestoru. Štýlové presvetlené priestory sú plné rastlín, prírodných dekorácií a sviežich farieb. Na pláži pri Eurovei si teraz môžeš vychutnať pohodovú atmosféru a skvelé gastro, ktoré ťa prenesie do slnečnej Kalifornie.

eurovea
Zdroj: refresher

Urban Beach House je celodenný koncept, v ktorom sa nájde každý. Nezáleží na tom, či hľadáš miesto na víkendový brunch s kamošmi, plánuješ pracovný obed alebo máš večer chuť na skvelý drink.

zisti viac

V tomto podniku si prídeš na svoje ráno aj večer. V lete si môžeš vychutnať dovolenkovú atmosféru na vonkajšej terase, v chladnejších dňoch si modernú kuchyňu vychutnáš v štýlovom interiéri na extrémne pohodlných kreslách. 

Menu plné špecialít a víkendový brunch s DJ-om

V menu nájdeš kopec vynikajúcich jedál a špecialít z rôznych kútov sveta. Na svoje si prídu aj vegetariáni a vegáni, keďže ako je v Urban House štandardom, polovica menu je bez mäsa. 

„Jedlá sú do veľkej miery odlišné, robíme tu rôzne cestoviny, rizoto, steaky, ryby, tataráky, meatballs aj jerk chicken,“ opisuje spolumajiteľ podniku Ján Budaj kuchyňu, ktorá je zameraná prevažne na West Coast Ameriku a streetfood. V menu ti do očí udrie aj beef steak, jemný steak z dry-aged black angus sviečkovej. Chýbať však nebudú ani klasiky ako tradičná urban pizza, mac&cheese, urban burger, beef tacos, Buddha bowl či poké bowl. 

urban beach house
Zdroj: urban beach house, refresher

Počas prvej návštevy ti Ján Budaj odporúča rozhodne ochutnať vynikajúce baklažánové rizoto s artičokami a talianskou burratou (12,90 €). Vynechať nesmieš ani ravioli s hľuzovkou, riccotou a pistáciami (13,90 €). „Úplne najlepšie predjedlo je zase hovädzie carpaccio s cipriani omáčkou a pre milovníkov rýb určite tuniakové ceviche či tuniakový tatarák,“ dodáva Ján Budaj.

Nechýba ani tradičné raňajkové menu, v ktorom nájdeš eggs Benedict (9,90 €), avo toast (10,90 €) aj breakfast burrito (9,90 €). Počas víkendov si tu vychutnáš kompletné brunch menu, ku ktorému ti zahrá aj DJ. 

Ak dostaneš chuť na sladké, iste si vyberieš z pestrej ponuky vynikajúcich koláčov pripravených v Urban Bakery, ktoré si pečú sami. Tie si najlepšie vychutnáš so šálkou výberovej kávy z lokálnych pražiarní. A čo ti odporúča spolumajiteľ? „Ako dezert pre viacerých určite ochutnaj churros s čokoládou, marakujou a karamelom.“

Remeselné pivá, drinky aj naturálne vína

V Urban Beach House nebudeš vedieť, čo z nápojového lístka si máš objednať skôr. Nevieš si predstaviť dobré jedlo bez kvalitného piva? Nájdeš tu remeselné pivá v štýloch NEIPA a West Coast IPA od malých pivovarov. 

urban house
Zdroj: Urban beach House

Veľkú časť nápojového lístka tvoria plážové koktaily, spritze a frozen-drinky od barového teamu. Medzi najpopulárnejšie patrí Tropical Spritz, Selling Sunset a Virgin Pornstar Martini, Ján Budaj ti však odporúča ochutnať aj skvelé Peach & Jasmine Negroni. 

V ponuke však nájdeš aj naturálne vína od slovenských vinárov, čerstvo vymixované smoothies plné vitamínov či čerstvé coldpressy. Okrem toho si v Urban Beach House môžeš objednať aj vynikajúcu domácu fermentovanú kombuchu.

objav nový urban beach house
Domov
Zdieľať
Diskusia