Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2023, 9:30
Čas čítania 2:34
Dominik Vetrák

V januári 2024 vyjdú v kine 3 filmy, ktoré bude chcieť vidieť každý (nové filmy v kinách – program)

V januári 2024 vyjdú v kine 3 filmy, ktoré bude chcieť vidieť každý (nové filmy v kinách – program)
Zdroj: Film Europe/ASFK/Total film
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Na čo sa v januári oplatí ísť do kina najviac? Aké nové filmy vyjdú?

Slovenskí (aj českí) distribútori trochu zaspali. V januári a vo februári nebude v kinách až tak veľa očakávaných filmov. Zahraničné kiná ich pritom uvádzajú oveľa viac. Ak sa nič na poslednú chvíľu nezmení, v slovenských kinách bude oproti tým zahraničným chýbať akčný triler Beekeeper s Jasonom Stathamom či vesmírny sci-fi akčný film ISS.

Filmy ako Anyone But You (S tebou nikdy), Miller’s Girl či The Book of Clarence zase diváci uvidia v neskorších mesiacoch. Tri najočakávanejšie filmy, ktoré budú v našich kinách v januári, sú zase filmy, ktoré zahraniční diváci videli už v roku 2023, no k nám dorazia už s tradičným omeškaním. Na čo sa teda v januári oplatí tešiť?

Odporúčané
Flash, Zaklínač, marvelovky či The Idol. Toto sú najhoršie filmy, seriály a sklamania roka 2023 Flash, Zaklínač, marvelovky či The Idol. Toto sú najhoršie filmy, seriály a sklamania roka 2023 19. decembra 2023, 16:30

Prvý deň môjho života – 4. 1. 

Prvý deň môjho života je podmanivý príbeh o láske a zmysle života od režiséra hitu Úplní cudzinci (2016) Paola Genoveseho. Štyria ľudia z rôznych spoločenských vrstiev majú spoločné to, že stratili nádej, že ešte niekedy budú šťastní.

Vo chvíli, keď sa ocitnú na úplnom dne, stretnú tajomného muža, ktorý im ponúkne dohodu: jeden týždeň na to, aby zistili, aký by bol svet bez nich, keby spáchali samovraždu. Každý z nich sa vydáva na svoju vlastnú intímnu cestu nočným Rímom. Nájdu silu začať odznova napriek tomu, že sa všetko okolo nich rúca? Nájdu nový zmysel života a dokážu si ho opäť zamilovať?

Nočné kúpanie – 4. 1. 

Rodina Wallerovcov sa nasťahuje do luxusného domu. Otec rodiny dúfa, že cvičenia v bazéne mu pomôžu vyliečiť zranenia, aby znovu mohol hrať baseball, a zvyšok rodiny si v bazéne chce užiť relax. Ako to už v hororoch býva, dom skrýva desivé tajomstvo a vynorí sa práve z bazénu. 

Ferrari – 4. 1. 

Režiséra Michaela Manna poznajú diváci najviac vďaka jeho famóznemu filmu Heat (aktuálne pracuje na pokračovaní). Jeho posledným skvelým filmom boli Verejní nepriatelia s Johnnym Deppom z roku 2009, takže bolo načase, aby nás znovu nadchol.

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Zahraničné recenzie sa prikláňajú k pozitívam filmu, ale nie je to taký jednoznačný hit, v aký diváci dúfali. Mann sa pokúsil vyrozprávať príbeh zakladateľa automobilovej značky, legendárneho Enza Ferrariho.

Diváci vo filme uvidia adrenalínové zábery z pretekov v 50. rokoch minulého storočia, keď bola spoločnosť Ferrari vo veľkých problémoch. Film sa však zameria aj na dramatické momenty zo súkromného života Ferarriho a jeho rodiny. Jeho manželku Lauru stvárnila Penelope Cruz. 

Chlapec a volavka (The Boy and the Heron od Hajao Mijazakiho) – 18. 1.

Legendárny režisér Hajao Mijazaki nakrútil po 10 rokoch nový film. Volá sa Chlapec a volavka/The Boy and the Heron (originálny japonský názov je How Do You Live). 

Tvorca nezabudnuteľných animovaných počinov ako Cesta do fantázie, Princezná Mononoke, Môj sused Totoro a mnohých ďalších nakrútil citlivý a emotívny príbeh o tom, ako sa ľudia môžu vyrovnávať so smrťou.

Animák má celosvetovo veľmi vysoké hodnotenia, takže sa fanúšikovia nielen Mijazakiho tvorby môžu tešiť na majstrovský kúsok.

Karlos – 25. 1. 

Obľúbeného zápasníka Karlosa Vémolu pozná na Slovensku a v Česku takmer každý. Kým však bol predtým, ako vo svojej luxusnej vile vlastnil aligátora a žraloky? Ako sa dostal k zápaseniu, keď sa najprv bil len na ulici? Dokument využije zábery spred 14 rokov, ktoré odhalia viac o jeho súkromnom aj profesionálnom živote. 

Bastard (The Promised Land) – 25. 1. 

V roku 1755 sa zbedačený kapitán Ludvig Kahlen (Mads Mikkelsen) vydáva dobyť drsné a nehostinné dánske vresoviská so zdanlivo nemožným cieľom: vybudovať tu v mene kráľa kolóniu. Výmenou za to získa pre seba vytúžené kráľovské meno.

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Jediný vlastník tejto oblasti, bezohľadný Frederik de Schinkel, je však arogantne presvedčený, že krajina patrí len jemu. Kahlen sa nedá odradiť a pustí sa do nerovného boja – riskuje nielen svoj život, ale aj životy rodiny utečencov, ktorá sa okolo neho zoskupila.

 

Okrem toho uvidia diváci v kinách aj novinku režiséra Woodyho Allena s názvom Zásah šťastím, animák Nerozlučná dvojka pre najmenších, česko-slovenské komédie Jedeme na Teambuilding a Aristokratka ve varu. V programe kín je aj niekoľko slovenských dokumentov a európskych drám.

Domov
Zdieľať
Diskusia