Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
7. decembra 2023, 14:14
Čas čítania 0:42
TASR

Slovenskí milionári prezradili, do čoho sa oplatí investovať. Nehnuteľnostiam veria menej

ZAUJÍMAVOSTI INVESTOVANIE PENIAZE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Týmito investíciami slovenskí milionári očakávajú nárast majetku.

Slovenskí milionári očakávajú zaujímavé zhodnotenie majetku. Okrem investícií do súkromného kapitálu (22 %)  sa dolárovým milionárom pozdávajú aj investície do akcií zahraničných firiem (43 %) a investovanie do korporátnych dlhopisov (25 %).

Investíciám do nehnuteľností veria menej. Informácie vyplývajú z prieskumu medzi dolárovými milionármi na Slovensku a v Česku J&T Banky Wealth report.

62 % dolárových milionárov v prieskume uviedlo, že ich majetok v tomto čase narástol. „Ich bohatstvo sa vyvíjalo lepšie ako v roku 2022, keďže odznievajú rôzne protivetry, ktoré brzdili ich rast,“ uviedol Pánis a dodal: „Zároveň vidíme pomerne výrazný odraz akciových trhov a dlhopisových investícií, preto dve tretiny slovenských milionárov povedali, že za posledných 12 mesiacov zbohatli.“

Peniaze, dolár, doláre, jackpot

Až dve tretiny spomínaných milionárov očakávajú nárast svojho majetku, okrem toho vnímajú aj aktuálnu situáciu na Slovensku, no za najväčší problém neoznačili infláciu, ale nestabilitu politickej scény a stav nášho zdravotníctva. 

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

„Za najpálčivejšie problémy Slovenska považujú dolároví milionári stav zdravotníctva, politickú neistotu a absenciu nejakej politickej vízie, ktorá by posunula Slovensko do 21. storočia a ktorá by zlepšila život na Slovensku,“ hovorí Pánis. Milionári cítia potrebu reforiem a nevyhnutnosť konsolidácie verejných financií. 

Domov
Zdieľať
Diskusia