Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou Svoboda & Williams
9. novembra 2023, 10:30
Čas čítania 1:19
Richard Balog

FOTO: Komorný projekt Rezidence Vodárna si ťa získa kvalitnou architektúrou aj industriálnym charakterom

FOTO: Komorný projekt Rezidence Vodárna si ťa získa kvalitnou architektúrou aj industriálnym charakterom
Zdroj: Svoboda & Williams, Rezidence Vodárna
KULTÚRA PRAHA SVOBODA & WILLIAMS
Uložiť Uložené

Jeden z najatraktívnejších nových rezidenčných projektov v Prahe.

V portfóliu realitnej kancelárie Svoboda & Williams je nový developerský projekt. Rezidence Vodárna sa nachádza v perspektívnej lokalite Praha 10 – Vršovice a po dokončení ponúkne 16 apartmánov s jedinečným industriálnym charakterom.

Pamiatkovo chránená neorenesančná budova z konca devätnásteho storočia pôvodne slúžila na plnenie parných lokomotív vodou, neskôr sa využívala ako kancelárie, dielne, kasárne alebo obytný dom.

Vďaka citlivej rekonštrukcii budovy vodárne vznikne priestor na výnimočný štýl bývania, ktorý nemá v českej metropole obdobu. Výraznú architektúru dopĺňa kvalitná poloha v susedstve parkov a v blízkosti centra. Finálnym výsledkom by malo byť moderné bývanie so skvelými životnými podmienkami spojené s bezprostredným dotykom histórie.

Odporúčané
FOTO: Ošúchané betónové steny, oblé línie zo skla a minimalizmus. Takto býva jeden z najznámejších českých sochárov FOTO: Ošúchané betónové steny, oblé línie zo skla a minimalizmus. Takto býva jeden z najznámejších českých sochárov 8. novembra 2023, 12:00
Rezidence Vodárna poskytne výnimočné bývanie v lokalite s veľkým potenciálom.
Rezidence Vodárna poskytne výnimočné bývanie v lokalite s veľkým potenciálom. Zdroj: Svoboda & Williams, Rezidence Vodárna

Všetky práce kladú dôraz na obnovenie remeselných detailov v dobovom stvárnení a vo vysokom materiálovom aj remeselnom štandarde. Vstupný priestor rezidencie bude zdobiť už existujúca očistená opuka (podlaha) a viditeľná bude aj spodná časť historickej vodnej nádrže z pôvodných žulových kameňov a lešteného betónu. V západnej veži vznikne atypické oceľové schodisko, vo východnom krídle, naopak, zostane pôvodné žulové schodisko.

Rezidencia na Bartoškovej ulici má štyri podlažia a ponúkne 16 bytov – od 1+kk s úžitkovou plochou 37 štvorcových metrov až po 3+kk so štedrou výmerou 84 štvorcových metrov. Všetky tri byty na najnižšom poschodí disponujú predzáhradkou, dva byty (2. a 3. poschodie) sú mezonetové. Byty s predzáhradkou majú drevené balkónové dvere s dobovým členením a profilmi, ostatné bytové jednotky majú drevené repliky historických okien.

Rezidence Vodárna, Praha
Zdroj: Svoboda & Williams, Rezidence Vodárna

Interiéry majú exkluzívny dizajn a inovatívne prvky, unikátom jedného z bytov sú zachované časti pôvodných nádrží. K vysokému štandardu patria viacvrstvové drevené podlahy, drevené interiérové dvere s obložkovými zárubňami v matnej bielej úprave, rekuperácia, podlahové vykurovanie s ovládaním cez mobilnú aplikáciu, príprava na klimatizáciu v bytoch na najvyššom poschodí, kúpeľňové vybavenie od značiek Ceratherm, Duravit, Geberit a Laufen, ako aj keramické obklady.

Každý detail je premyslený do najmenších detailov s dôrazom na funkčnosť aj estetiku s cieľom vytvoriť útulné prostredie na život.

V galérii nájdeš vizualizácie projektu Rezidence Vodárna. Viac informácií nájdeš na webe Svoboda & Williams. Rekonštrukcia bude dokončená na jar 2024. Ceny bytov sú na vyžiadanie.

Rezidence Vodárna poskytne výnimočné bývanie v lokalite s veľkým potenciálom.Rezidence Vodárna, PrahaRezidence Vodárna, PrahaRezidence Vodárna, Praha
Zobraziť galériu
(18)
Odporúčané
FOTO: Chata blízko Zlína je ako vystrihnutá z nórskych lesov. Ponúka moderný škandinávsky dizajn a oddych v prírode FOTO: Chata blízko Zlína je ako vystrihnutá z nórskych lesov. Ponúka moderný škandinávsky dizajn a oddych v prírode 30. októbra 2023, 13:00
Domov
Zdieľať
Diskusia