Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
30. januára 2014, 16:12
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Filmový február v kinách

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Január je na konci a tak je načase opäť vám predstaviť najzaujímavejšie a najočakávanejšie snímky, ktoré si v nasledujúcom mesiaci odbijú svoju premiéru. Tešiť sa môžeme na animáky, ako aj drámy či komédie.

Mesiac ubehol ako voda, najmä ten filmový. Stredoškolákom gratulujeme k ukončeniu polroka a zvyšku príjemnú pracovnú zimu a podarené skúškové. Sme teda na konci januára, v ktorom sme vám okrem iných filmových noviniek priniesli kopu recenzií, ktoré činia nasledujúce: Jackass Presents: Bad Grandpa, 47 Ronin, Wolf of the Wall Street, American Hustle a Vejška. Čo nás teda čaká vo februári?

1. RoboCop (6. 2.)
O remakeu obľúbenej akčnej postavy z konca 80. rokov sme vás informovali dostatočne. Videli sme pár trailerov, podarené plagáty a iný materiál, bohužiaľ nič z toho (aspoň teda mňa) nedokázalo presvedčiť o tom, že to nebude prepadák (niečo ako prvý tohtoročný Herkules s Kellanm Lutzom) alebo o tom, že by som mal navštíviť kino. Nezaujímavý herec v hlavnej úlohe filmu tiež nepomáha.


2. Labor Day (6. 2.)
Jason Reitman sa ako skúsený režisér rozhodol natočiť vcelku ambicióznu snímku Labor Day. V nej sa predstaví mladšia mamička, ktorá prišla o manžela a dosť sa uzavrela. Jediným stykom s okolím sú nákupy v supermarkete, kde sa aj spozná s mužom, ktorý ju požiada o pomoc. Frank práve utiekol z basy a hľadá skrýš, kde by prečkal prvú vlnu hľadania. Ako sa to celé vyvinie, už asi tušíte. Láska je na hrane a je otázne, či im tento vzťah môže vydržať vzhľadom na to, kým Frank je. V hlavných úlohách Josh Brolin a Kate Winslet.



3. Nymphomaniac II (6. 2.)
Druhá časť Nymfomanky príde len pár dní po tej prvej a zahraničné ohlasy hovoria jasne o tom, že Lars Von Trier nedokázal dotiahnuť do konca to, čo chcel a s čím si začal. To, ako to celé nakoniec dopadne ale nechám na vás, prípadne na kolegu, ktorý by vám mal priniesť recenziu oboch častí. Ak ste ale s priateľkou už znudení stereotypom v kinách, Nymfomanka by mohla byť príjemným spestrením.



4. Lego Movie (6. 2.)
Najzaujímavejší animák mesiaca, ak nie prvých mesiacov tohto roku vôbec. Dočkáme sa totižto spracovania postavičiek Lego a celého jeho sveta v celovečernom filme, v ktorom nás budú sprevádzať hlasy takých hereckých mien, akými sú napríklad Channing Tatum, Elizabeth Banks, Morgan Freeman, Liam Neeson či Will Ferrell. Príbeh je jednoduchý, keď sa obyčajný chlapík Emmet bude musieť zmieriť so svojim osudom, teda so záchranou sveta. Uvidíme kopu známych postáv, vrátane komiksových obľúbencov.



5. Dědictví aneb Kurvaseneříká (6. 2.)
Čo čakať od pokračovania legendárnej a už teraz asi neprekonateľnej českej „buranskej“ komédie, Dědictví aneb Kurvahošigutntag? Určite očakávajte staršieho Polívku, oveľa slabšiu réžiu (staručkú Věru Chytilovú vymenil Robert Sedláček), suchšie vtipy (ak vôbec budú vtipné, ale stále dúfame) a najmä absenciu mnohých tvári z jednotky, ktoré buď odmietli účasť v pokračovaní, alebo už jednoducho nie sú medzi nami. Určite nebude prítomné ani typické čaro českých komédií, ktoré sa vytratilo už pred mnohými rokmi. 



6. Winter’s Tale (13. 2.)
Akiva Goldsman je pre Hollywood veľmi známe meno. Scenárista, ktorý napísal také snímky ako napr. Cinderella Man, Ja, legenda, Ja, robot, Čistá duša atď., sa rozhodol zrežírovať si svoj prvý celovečerný film, ktorým je práve romantická fantasy dráma Winter’s Tale, ktorá sa odohráva v New Yorku počas 100 rokov! Hrajú Russell Crowe, Colin Farrell, Jessica Brown Findlay, Will Smith a iní.



7. Dallas Buyers Club (20. 2.)
Dráma inšpirovaná skutočnými udalosťami sa zameria na obyčajného elektrikára, ktorému je diagnostikovaný AIDS a život nie dlhší ako mesiac. Rozhodne sa liečiť neschválenými liekmi a preto odíde do Mexika, odkiaľ ich začne pašovať do USA. Spoznáva viacerých ľudí, ktorí trpia rovnako ako on a preto sa rozhodne založiť Dallas Buyers Club, v ktorom si ľudia postihnutí rozličnými chorobami platia za lieky, ktoré bežne nedostať. FIlm je v zahraničí hodnotení viac než pozitívne a je preto jasnou voľbou pre kino. V hlavných úlohách Matthew McConaughey a Jared Leto


8. Nut Job (27. 2.)
Po Lego Movie príde ďalší animák, o dosť menej propagovaný, ale stále dobre vyzerajúci. Nájdeme v ňom veveričiaka Surlyho s jeho kamarátom od krýs, Buddym. Tí majú večne niečo za lubom a za takmer hodinu a pol sa nám budú snažiť dokázať, že vykradnúť obchod s orieškami je celkom jednoduché.



9. Monuments Men (27. 2.)

O Monuments Men alebo o Pamiatkaroch sme vám párkrát písali. Priniesli sme vám kopu informácií a trailerov, takže ak nás sledujete pravidelnejšie, viete, o čo ide. Počas 2. svetovej vojny sa vytvorila jednotka, ktorá mala za úlohu zachrániť všetky umelecké diela a hodnotné veci, ktoré boli počas bojov ohrozené najmä Hitlerom. Ten sa chcel zbaviť všetkých odkazov minulosti a v tom mu musia zabrániť Matt Damon, George Clooney, Cate Blanchett, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Hugh Bonneville a iní ako pracovníci múzea, knižníc, galérií a iných kultúrnych zariadení.


10. Non-Stop (27. 2.)
Februárovú desiatku nám uzatvára Liam Neeson v roli nebezpečného agenta, na ktorého opäť nešťastne narazí nejaký ten terorista. Na palube lietadla sa začne vraždiť a Bill musí vyjsť zo stereotypu svojej práce, kedy len zvykne sedieť a dohliadať na bezpečný let. Taken bol skvelý, no odvtedy akoby Liamovi dochádzala trochu šťava. Snáď to napraví týmto počinom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia