Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2023, 11:30
Čas čítania 1:08
Martin Mičuda

Mansory extrémnym výtvorom presviedča, že Defender nepatrí len do terénu

Mansory extrémnym výtvorom presviedča, že Defender nepatrí len do terénu
Zdroj: Mansory
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MANSORY TUNING
Uložiť Uložené

Má 5-litrový osemvalec, ktorého výkon navýšili o 125 koní.

Pokiaľ ide o značku Land Rover, renomovaný úpravca Mansory sa zväčša sústreďuje len na jej varianty Range Rover. Tentoraz však upravili off-road modelu Defender a ukazujú, že ikonický model nemusí patriť len do terénu. Dôkazom je vyhotovenie Black Edition, ktoré vznikne v limitovanom počte 10 exemplárov, ako základ poslúžila najkratšia karosárska verzia 90.

Odporúčané
Vyskúšali sme novú vlajkovú loď od Peugeotu a padli sme na zadok. Nová 508-čka je úžasná Vyskúšali sme novú vlajkovú loď od Peugeotu a padli sme na zadok. Nová 508-čka je úžasná 1. marca 2020, 12:02

Ikonický off-road v novodobej podobe tak prešiel kompletnou úpravou, ktorá počíta nielen s novými, značne širšími a agresívnejšími nárazníkmi, ale aj s dodatočnými panelmi karosérie, ktoré ju citeľne rozširujú. Zmenila sa aj maska, nová je kapota, strešné rampy s dodatočnými LED svetlami či iné kryty spätných zrkadiel, prahy alebo dvojdielne strešné krídlo.

Všetky spomínané prvky sú výlučne z uhlíkových vlákien, ktoré navyše vďaka priehľadnému lakovaniu prezrádzajú svoju štruktúru. Exteriér dopĺňajú štyri rozmerné koncovky výfuku či 24" disky FD.15, ktoré obúvajú pneumatiky 295/30 R24 a svojím dizajnom pripomínajú niektoré disky od značky Rolls-Royce.

Mansory, Defender,Mansory, Defender,Mansory, Defender,Mansory, Defender,
Zobraziť galériu
(18)

Modely značky Rolls-Royce pripomína aj interiér. Podľa ich vzoru Mansory integrovalo do stropu ledkové svetlá imitujúce hviezdnu oblohu Starlight. Kokpit navyše prešiel kompletným prečalúnením, pribudli karbónové dekóry a výrazné kontrastné oranžové detaily. V neposlednom rade vnútri evidujeme firemné hliníkové pedále, koberčeky, nástupné prahy či početne zastúpené logá, ktoré sú vyšité aj na bezpečnostných pásoch.

Odporúčané
Zabudni na SUV! Prevetrali sme novú geniálnu alternatívu od Audi (test) Zabudni na SUV! Prevetrali sme novú geniálnu alternatívu od Audi (test) 3. februára 2020, 14:25

Mansory si na úpravy zvolilo najvýkonnejšiu verziu dostupnú pre modely Defender. O pohon sa tak stará 5-litrový osemvalec, ktorý štandardne disponuje výkonom 386 kW/525 koní a 625 Nm. Nebol by to však nemecký tuner, keby sa s danými číslami uskromnil, preto po úprave Defender Black Edition servíruje výkon až 650 koní a krútiaci moment 870 Nm. Vyladený Defender tak dokáže akcelerovať z 0 na 100 km/h len za 4,7 sekundy, čo je o takmer sekundu rýchlejšie než v štandarde. Maximálna rýchlosť sa následne posunula z 240 na 250 km/h.

Mansory, Defender,
Zdroj: Mansory
Domov
Zdieľať
Diskusia