Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2023, 18:22
Čas čítania 1:21
Richard Balog

FOTO: Pozri si tohtoročnú dizajnérsku kolekciu H&M, ktorá vznikla v spolupráci so značkou Rabanne

FOTO: Pozri si tohtoročnú dizajnérsku kolekciu H&M, ktorá vznikla v spolupráci so značkou Rabanne
Zdroj: H&M
MÓDA H&M LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY
Uložiť Uložené

Všetky modely vrátane interiérových doplnkov budú v predaji 9. novembra vo vybraných obchodoch H&M a online.

Spoločnosť H&M odhalila návrhy z tohtoročnej dizajnérskej kolekcie so značkou Rabanne. 

Jednotlivé návrhy z kolekcie spájajú bezstarostnú oslavu života sedemdesiatych rokov, optimistický futurizmus odevnej značky Rabanne a nádych romantiky s vintage štýlom, čím vyjadruje modernú víziu luxusnej módy, radosti a sebavedomia. Zároveň ide o poctu španielskemu zakladateľovi Franciscovi Rabanedovi Cuervovi, ktorý bol známy ako Paco Rabanne. Ten zomrel vo februári 2023.

Paco Rabanne sa preslávil v období šesťdesiatych rokov, keď jeho kovové kreácie v štýle vesmírnej éry dominovali na tanečných parketoch po celom svete. 

Odporúčané
Najhorúcejšia módna značka nie je Louis Vuitton ani Balenciaga. Na vrchole zoznamu nájdeš prekvapenie Najhorúcejšia módna značka nie je Louis Vuitton ani Balenciaga. Na vrchole zoznamu nájdeš prekvapenie 11. októbra 2023, 15:07
Vedenie H&M predstavilo modely z tohtoročnej dizajnérskej kolekcie, ktorá vznikla v spolupráci so značkou Rabanne.
Vedenie H&M predstavilo modely z tohtoročnej dizajnérskej kolekcie, ktorá vznikla v spolupráci so značkou Rabanne. Zdroj: H&M

Kolekcie Rabanne sú aj po viac ako dvadsiatich rokoch od Cuervovho odchodu do dôchodku verné jeho retro-futuristickej estetike, pričom medzi verných zákazníkov značky patria hviezdy ako Dua Lipa, Kim Kardashian, Gigi Hadid a ďalšie. 

Spoluautorom dizajnérskej kolekcie pre H&M je dlhoročný kreatívny riaditeľ módneho domu Rabanne Julien Dossena, ktorý navrhol jednotlivé siluety s cieľom umožniť nositeľovi cítiť sa úplne slobodne a oslavovať hedonistického ducha, ktorý slúžil ako inšpirácia počas celého tvorivého procesu. Dossena pre Vogue povedal, že chcel uplatniť queer zmyselnosť, ktorá je veľmi dôležitá a je základom toho, čo robia v Rabanne. „V kolekcii je odvážna extravagancia, ktorú je dôležité prijať,“ dodal. 

Medzi produktmi nájdeš široký výber jedinečných a exkluzívnych odevov pre mužov aj pre ženy, spomedzi ktorých vyzdvihneme metalické súpravy v rôznych farebných schémach, polopriehľadné čierne šaty zdobené trblietkami, kožuchy v rôznych dĺžkach alebo nohavice v športovom štýle podľa vzoru streetwearových značiek. Okrem ready-to-wear modelov oblečenia a doplnkov sú do ponuky zaradené aj interiérové dekorácie vrátane váz, vankúšov alebo sviečok.

Pozri si fotografie z dizajnérskej kolekcie H&M x Rabanne. Všetky modely budú v predaji 9. novembra vo vybraných obchodoch švédskej odevnej spoločnosti a online. Ceny zatiaľ nie sú známe. Predpokladáme, že by malo ísť o cenovo dostupné luxusné produkty. Z prvých náhľadov sme nadšení.

Vedenie H&M predstavilo modely z tohtoročnej dizajnérskej kolekcie, ktorá vznikla v spolupráci so značkou Rabanne.H&M, RabanneH&M, RabanneH&M, Rabanne
Zobraziť galériu
(15)
Odporúčané
Pozri si novú, sexy éru Gucci, ďalšiu perfektnú kolekciu Prada aj moderné siluety Versace    Pozri si novú, sexy éru Gucci, ďalšiu perfektnú kolekciu Prada aj moderné siluety Versace 24. septembra 2023, 11:00

H&M je švédska odevná spoločnosť, ktorú založil Erling Persson v roku 1947. Značka je známa vďaka cenovo dostupným a módnym produktom, pričom má viac ako 1 300 obchodov v 29 krajinách. V roku 2022 predstavoval globálny prevádzkový zisk H&M Group približne 6,4 miliardy eur, čo znamenalo výrazný pokles oproti predchádzajúcemu roku.

Domov
Zdieľať
Diskusia