Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
24. septembra 2023, 11:00
Čas čítania 2:45
Richard Balog

Pozri si novú, sexy éru Gucci, ďalšiu perfektnú kolekciu Prada aj moderné siluety Versace

Pozri si novú, sexy éru Gucci, ďalšiu perfektnú kolekciu Prada aj moderné siluety Versace
Zdroj: Gucci
MÓDA GUCCI MÓDA PRADA TRENDY VERSACE
Uložiť Uložené

Móda opäť cestuje po celom svete a v poslednom týždni sa jej domovom stalo Miláno, kde poprední návrhári predstavili kolekcie na sezónu jar a leto 2024. Pozri si tri najlepšie prehliadky.

Celý september patrí odevnému priemyslu. Návrhári a veľké módne domy predstavujú na jednotlivých zastávkach týždňov módy svoje najnovšie ready-to-wear kolekcie, pričom v Miláne vidíme opätovný návrat k elegancii z dôb dávno minulých, avšak s puncom moderných prvkovm, z čoho máme v redakcii radosť.

Nefalšovaná talianska elegancia, šarm a charizma nikdy nemôže vyzerať zle v spojení s luxusnými materiálmi a sexepílom, o čom sa presvedčíš pri pohľade na kolekcie z dielní Prada, Gucci a Versace. Vidíme sa v Paríži. 

Čestné uznanie si zaslúžia aj Kim Jones so svojou novou kolekciou pre módny dom Fendi a Peter Hawkings, ktorý perfektne nahradil Toma Forda na pozícii kreatívneho riaditeľa vo vlastnej značke.
Odporúčané
Pharrell Williams je majstrom mužskej módy. Toto je jeho 15 najlepších a najodvážnejších outfitov Pharrell Williams je majstrom mužskej módy. Toto je jeho 15 najlepších a najodvážnejších outfitov 18. septembra 2023, 11:00

Prada

Módny dom Prada s veľkou pompou otvoril druhý deň milánskeho týždňa módy v priestoroch Deposito of the Fondazione Prada. Návrhársky tandem v zložení Miuccia Prada a Raf Simons tentoraz experimentoval s každodennými uniformami, slávnostnými siluetami z odvážnych textílií a ornamentmi. 

Belgický návrhár od svojho nástupu do spoločnosti Prada v roku 2020 zdokonaľuje siluety pre moderného zákazníka značky a dedička módneho impéria dodáva jednotlivým modelom nefalšovanú taliansku eleganciu a noblesu. 

Silueta z ready-to-wear kolekcie na sezónu jar/leto 2024 od módneho domu Prada.
Silueta z ready-to-wear kolekcie na sezónu jar/leto 2024 od módneho domu Prada. Zdroj: Prada

Očakávanú prehliadku odštartovali dramatické husle so silnou energiou a hostia vrátane Emmy Watson, Chiary Ferragni či Scarlett Johansson vedeli, že ich čaká ďalší neopísateľný zážitok.

Prvá modelka vyšla na mólo v tmavosivom obleku s extrémne stiahnutým pásom, plisovanými šortkami a špirálovitým šálom na pleciach, čím prezradila atmosféru celej kolekcie na sezónu jar a leto 2024. Všetkých 47 siluet ponúka absolútnu slobodu tela vyjadrenú či už v ľahkých šatách z organzy, sofistikovaných doplnkoch alebo vo formálnych návrhoch vypožičaných z mužskej módy, ktoré Prada a Simons pretvorili do ostrých a prísnych foriem.

Kolekcia je rovnako odvážna a jemná, experimentálna a zároveň hlási návrat k historickým koreňom značky. 

Gucci

Privítaj novú éru módneho domu Gucci, ktorá je sexy, elegantná, eklektická a plná odkazov na viac ako storočnú históriu odevnej spoločnosti so sídlom vo Florencii. Debutová prehliadka kreatívneho riaditeľa Sabata De Sarna dostala názov Gucci Ancora a sprevádzala ju masívna reklamná kampaň v červenej farbe, ktorá zdobila budovy, obchody, ale aj električky v Miláne.

Taliansky návrhár predtým pracoval pre značky Valentino, Prada či Dolce & Gabbana, preto sme nepochybovali o tom, že bude správnou voľbou po odchode Alessandra Micheleho. Dôveru splatil hneď prvou kolekciou. 

Gucci
Zdroj: Gucci

Zatemnenú miestnosť v priestoroch Gucci Hub osvetľovali len úzke svetlá, ktoré smerovali na mólo, a hviezdni hostia vrátane Julie Roberts a Ryana Goslinga tak sústredili pohľady len na siluety z kolekcie na sezónu jar/leto 2024. 

Spomedzi 55 siluet nás najviac oslovili odvážne návrhy v podobe košeľových šiat s povrazmi, rebelská kožená bunda s hranatými plecami v lakovanej tmavočervenej farbe, krátke vintage šaty s bohatým zdobením, zvonové rifle s nízkym sedom aj športovo strihané teplákové bundy. Atmosféru príjemne doplnilo množstvo zmyselnej spodnej bielizne z priehľadnej čipky.

„Moja prvá kolekcia je mapa. Je osobná, je o mojich návrhoch, mojej citlivosti, mojich vášňach. Sú to veci, ktoré chcem v Gucci ďalej skúmať,“ uviedol De Sarno v tlačovej správe.

Kolekcia bola elegantná, mladá aj odvážna, priniesla návrat ku koreňom talianskej módnej ikony a zároveň zostala verná moderným štandardom. Pozri si záznam z milánskej prehliadky a vytvor si vlastný obraz o debute Sabata De Sarna. 

Versace

Napriek tomu, že nepatríme medzi obdivovateľov produktov s logom módneho domu Versace, tentoraz nás Donatella Versace svojou kolekciou milo prekvapila. 

Donatella Versace sa vrátila na domácu pôdu po niekoľkých prehliadkach v Los Angeles a v Cannes. Na predpremiéru v novom sídle spoločnosti v Miláne uviedla, že ako hlavná inšpirácia pre túto sezónu jej poslúžila kolekcia jej brata Gianniho z roku 1995, ktorú označila za sviežu a modernú.

Versace
Zdroj: Versace

Divoká mladosť, sebavedomie a energia mestského života sú charakteristickými prvkami kolekcie na sezónu jar a leto 2024. Na prehliadkovom móle sa postupne vystriedalo 76 modelov a modeliek vrátane Gigi Hadid, Kendall Jenner alebo Claudie Schiffer. Kolekcia obsahuje dôležité kusy odevov pre každý šatník aj zmyselné večerné šaty v typických strihoch a motívoch luxusnej módnej značky.

Bavili nás krátke modely šiat ako vystrihnuté z päťdesiatych rokov minulého storočia, fresh mužské siluety kabátov a cargo nohavíc, vzorované kostýmy v rôznych farebných vyhotoveniach, denimové dizajny aj výrazná obuv.

Pozri si záznam z milánskej prehliadky, ktorá nás presvedčila o tom, že módny dom Versace má čo ponúknuť mladej generácii.

Odporúčané
Vybrali sme 6 najlepšie oblečených futbalistov tohto leta. Získa si ťa David Alaba, Stefan Bajcetic alebo Virgil van Dijk?   Vybrali sme 6 najlepšie oblečených futbalistov tohto leta. Získa si ťa David Alaba, Stefan Bajcetic alebo Virgil van Dijk? 2. septembra 2023, 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia