Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. októbra 2023, 15:30
Čas čítania 2:49
Adriana Královičová

6 slovenských a českých značiek šperkov, do ktorých sa oplatí investovať

MÓDA MÓDA MÓDNE DOPLNKY
Uložiť Uložené

Nekonvenčný tvar a nadčasovosť nájdeš aj na lokálnom trhu.

Ak patríš medzi milovníkov originálnych módnych doplnkov, vôbec nemusíš mať strach z výberu, ktorý ti ponúka česko-slovenská scéna. Šperky od lokálnych dizajnérov sú minimalistické, nadčasové a tvojmu outfitu dodajú cool vibe. Či už chceš potešiť seba, alebo obdarovať blízkych, v našom zozname ti predstavujeme značky, ktoré by si mal/-a určite zaradiť do svojho wishlistu.

Nájdeš tu doplnky, ktoré vynikajú svojím nekonvenčným tvarom, a tiež kúsky s romantickým dizajnom, ktorý je premyslený do najmenších detailov. Najväčšou výhodou je lokálna výroba, do ktorej dizajnéri vkladajú kus seba. Inšpiruj sa nižšie.

Ateliér Hora

„Ručne vyrobené s dôrazom na individualizmus,“ znie definícia šperkov od značky Ateliér Hora. Založil ju Ján Jánoš, ktorý vyrába originálne doplnky so súčasným dizajnom. Jánošová filozofia vychádza zo znalosti tradičných zlatníckych techník, do ktorých s obľubou pridáva nové technológie a pri pracovných postupoch veľmi rád experimentuje. V ponuke Ateliéru Hora nájdeš primárne prstene, ktorým autor venuje dôkladný výskum.

Odporúčané
Oblečenie tvorí našu identitu. Známy módny obchod v novej kampani chce, aby sme sa obliekli do vzácnych vecí (VIDEO) Oblečenie tvorí našu identitu. Známy módny obchod v novej kampani chce, aby sme sa obliekli do vzácnych vecí (VIDEO) 7. mája 2024, 14:00

Typickým znakom výrobkov je surovosť kovu, štruktúra a krehká symbolika. Každý prsteň má rafinované pomenovanie. Ručne modelovaný doplnok je tak personalizovaným šperkom, ktorý spája dizajn a voľné umenie. Dôležitou zložkou Ateliéru Hora je aj prezentácia kúskov. Pri rôznych inštaláciách značka často mixuje viacero disciplín ako zvuk, video, poézia či „performance“. Ceny šperkov sa pohybujú od 250 do 700 eur. 

Ateliér Hora, šperky, módne doplnky, módaAteliér Hora, šperky, módne doplnky, módaAteliér Hora, šperky, módne doplnky, módaAteliér Hora, módne doplnky, móda
Zobraziť galériu
(11)

27jewelry

Ak by sme mali čo najvýstižnejšie opísať českú značku 27jewelry, použili by sme slová ako nežnosť a precíznosť. Za značkou stojí Lenka Kerlická, ktorá šperky vyrába vo svojej pražskej dielni. Zameriava sa na výrobu na objednávku, v kolekcii tak nájdeš málo sérií. Číslo ‚27‘ sprevádza Lenku celý život, šperkom sa začala venovať v roku 2012. Jej rodina má šperkársku históriu, ktorá siaha až do 18. storočia. Toto ju len utvrdilo v tom, že sa rozhodla správne a jej nesmelá cesta k šperkom nebola náhoda, ale dar od jej predkov.

V portfóliu produktov nájdeš prstene, zásnubné prstene, náramky aj náhrdelníky. Ceny šperkov sa pohybujú od 380 eur do 21 870 eur. Ak budeš mať cestu do Prahy, odporúčame navštíviť aj dizajnový obchod značky, ktorý ťa prevedie do úplne iného sveta!

módne doplnky, šperky, dizajn, módamódne doplnky, šperky, dizajn, módamódne doplnky, šperky, dizajn, módamódne doplnky, šperky, dizajn, móda
Zobraziť galériu
(8)

bepart

Pokračujeme so značkou bepart, ktorá pochádza zo Slovenska. Lokálny brand sa zameriava na šperky ručne vyrábané z drahých kovov pomocou tradičných zlatníckych techník. Cieľom je nachádzať krásu v čistých líniách, grafických prvkoch a jednoduchosti. Zakladateľkou značky je Slovenka Petra Arbetová.

Odporúčané
Gravitácia funguje aj v lete: Aké podprsenky zvoliť v horúcich dňoch? Gravitácia funguje aj v lete: Aké podprsenky zvoliť v horúcich dňoch? 2. mája 2024, 12:30

Pri tvorbe sa zameriavajú na materiál, dizajn a pohodlie. Všetky bepart šperky sú vyrábané ručne v ateliéri na Slovensku. Z ich ponuky si môžeš vybrať prstene, náušnice, náramky aj náhrdelníky. Ceny doplnkov sa pohybujú od 28 eur do  1 850 eur.

bepart, dizajn, umenie, šperky, módne doplnky, modabepart, dizajn, umenie, šperky, módne doplnky, modabepart, dizajn, umenie, šperky, módne doplnky, modabepart, dizajn, umenie, šperky, módne doplnky, moda
Zobraziť galériu
(7)

L’Antidote 

Značku šperkov L’Antidote obľubuje aj slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. „Veríme v krásu, nádej, intuíciu a odolnosť. Tvoríme pôvabné veci pre krásnych, nebojácnych a autentických nositeľov s náročným vkusom,“ definuje značka svoju filozofiu.

Založili ju kamarátky Markéta Macháčková a Natalie Zein. Ich šperky sú plné emócií, nesú v sebe intímny odkaz či osobnú symboliku, ktorá sa dá dediť z generácie na generáciu. Šperky sú nenápadné, nechajú vyniknúť vnútornú krásu a nosiť ich môžeš každý deň. V portfóliu nájdeš prstene, náhrdelníky aj náramky, cenovo sa pohybujú v sumách od 148 eur až do 2 300 eur. Ak ťa značka unikátnych a funkčných šperkov zaujala, produkty od L’Antidote nájdeš aj v showroome Virvar či Slávica.

l’antidote jewerlly, dizajn, móda, módne doplnkyl’antidote jewerlly, dizajn, móda, módne doplnkyL´ANTIDOTE, módne doplnky, šperky L´ANTIDOTE, módne doplnky, šperky
Zobraziť galériu
(8)

Egne

Slovenská značka šperkov je charakteristická dokonalým remeselným spracovaním do posledného detailu. Štúdio vlastní moderné zlatnícke technológie, ktoré značke umožňujú vyrábať tie najkrajšie šperky zo zlata a z platiny v dokonalej kvalite.

Odporúčané
Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž) Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž) 27. apríla 2024, 12:30

Pri výrobe používajú drahokamy a diamanty s jasným pôvodom, ktoré nakupujú priamo na diamantovej burze. Medzi milovníčky značky patrí aj slovenská influencerka Naty Kerny. Šperky kúpiš od 140 eur do 3 320 eur.

módne doplnky, móda, šperkymódne doplnky, móda, šperkymódne doplnky, móda, šperkymódne doplnky, móda, šperky
Zobraziť galériu
(5)

Loro Oro

Loro Oro je česká značka, ktorú môžeš poznať najmä vďaka koženým kabelkám a koženým doplnkom. Vznikla v roku 2017 a stojí za ňou kreatívne duo Pavel Vojtík a Alina Janovskaja. V roku 2022 však na trh uviedla debutovú kolekciu šperkov s názvom VENTUS! Všetky šperky sa ručne vyrábajú v Prahe z kvalitného striebra, ako aj v pozlátenej verzii, keď pracujú so 14 k zlatom.

Pavla a Alinu spojila láska k nadčasovým strihom, ku kvalitnej koži a k precíznej remeselnej výrobe. Tieto hodnoty sa snažia vložiť do každého kúska Loro Oro. Dnes ponúkajú širokú škálu šperkov vrátane prsteňov, náramkov, náušníc a náhrdelníkov. Ceny sa pohybujú od 44 eur do 180 eur. 

Loro Oro, módne doplnky, móda, dizajnLoro Oro, módne doplnky, móda, dizajnLoro Oro, módne doplnky, móda, dizajnLoro Oro, módne doplnky, móda, dizajn
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia